En dag på hunddagiset





"Smiiiile"


/J


Ett måste!

Såg en ursnygg klänningNelly, det är som ett måste att ha måste jag bara säga! Jag är nog en small, men efter att jag läst lite om den så skulle jag nog behöva beställa medium om jag ska köpa den. Men jag har inget nedrans MasterCard, jag har maestro... Och det kan man inte betala med på internet. Piss!

Nadia Dress SEK 449, Mango - NELLY.COM

/J


Nationellt Prov - Engelska

Imorgon är det dags, första delen av nationella proven i engelska. Listening denna gång. Ni får faktiskt önska mig lycka till och hålla tummarna! Visst, jag är helt okej bra på engelska, men att lyssna och skriva samtidigt.. Naahh.. Inte min grej haha!
Ska efter provet med Ebba hem till henne, vi ska käka pannkakor till lunch! Fy fan vad gött! Hoppas bara det blir bra väder (peppar, peppar).

På fredag är det sista praodagen, både trist och skönt, trist för det varit så roligt, trist för att man åter ska till skolan, och skönt då man slipper få sån träningsvärk i armar och ben haha!
Det är även valborg snart! Ska ni hitta på något speciellt? Jag ska sitta hemma, sitta lite vid datorn, upp till några vi känner och äta och sedan pallra mig hem igen.


"Trötter idag..."



"Lilla Marimba!"

/J


Tre timmars sömn

Inatt sov jag runt 3 timmar, endast... Knappt det tror jag. Detta pga den nedrans fullmånen (antar jag). Och mitt i natten, vid halv 2, blev jag jätte hungrig, så jag smög ner till köket och hämtade 2 äpplen och gick upp igen och åt upp båda på mindre än 5 minuter.
Så jag är lite död nu, trött och ja.. Gäspar som en gris hostar (?).

Var även i stallet idag! Hade insläppet, men innan jag började med att ta in alla hästar så red jag, eller innan jag red så ryktade jag honom. Det blev en halv Ljuffe på golvet bredvid honom. Sedan red jag i paddocken, och allt gick super! Fick han i samlad galopp i volt och han var så duktig när vi töltade.

/J


Dagen


"Såhär ser det ut när gubbjävlarna med lastbilar och Gud vet vad förstör våra fina
ridvägar i skogen. De första 1O minuterna såg ut såhär... Men sedan kom den vanliga
ridvägen fram!:D "


/J


Ny bloggdesign

Nu har jag äntligen fixat mig en ny bloggdesign. Detta tog mig några dagar att få till, har fixat headern själv, bakgrunden till där rubriken står själv, lite koder och sånt. Puuh, det tog sin lilla tid. Tror man får plats med större bilder här, men jag fortsätter med mina 5OOpx breda bilder.



Kommentera den nya designen här i detta inlägg, tack!

/J


Fotograferingsdag














/J


Bakning - Kladdkakemuffins

Bakade lite kladdkakemuffins förut. (Föresten så gick tandläkarbesöket bra!)



"Såhär fina blev dem!"

För er som vill göra egna så kommer receptet här nedan;

100g margarin
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Smält smöret och låt det stå och svalna, under tiden som det svalnar så vispar du ihop ägg och socker poröst. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och rör ner det svala smöret.
Fyll sedan formarna till hälften med smet och låt de stå i mitten av ugnen i 200º i ca. 10-12 minuter.


Sedan har du de muffins du vill ha, som är något kladdiga i mitten och torra på utsidan, mums!

/J


Off to the dentist

Japp, ska snart gå till tandläkaren, laga mina 'fina' hål jag dragit på mig... Får se hur lång tid det tar och när jag kommer hem, tycker fortfarande det är dumt att de satte tiden mitt mellan min starttid och sluttid på praktiken... Slutar klockan 3 idag egentligen, får se om jag hinner att åka dit för någon timme eller 2.



/J




Snart så!

Snart så kommer det att komma en ny bloggdesign, dock ingen som jag gjort själv ännu en gång, detta då jag inte ha tid att göra en just nu. Men jag kanske kommer att göra en så småningom, då jag har tiden och orken till att göra en. Men den andra kommer så snart jag gjort en header till den!

Och imorgon bär det av till tandläkaren, igen. Ska laga lite tänder och jag hoppas verkligen på att dem tar alla på en gång, jag orkar inte gå tillbaka flera gånger och missa praktiken/skolan. Får se om jag hinner tillbaka till praktiken, då det ligger mellan min starttid och sluttid (idiotiskt)...

Så, nu vet ni hur läget är jag jag ska nu hoppa in i duschen! Så jag skriver imorgon.




"Alltid kul att titta på bilder^^
Även om dessa redan visats.. :$"

/J


20 april

Andra dagen på andra praktikveckan. Riktigt trist väder men ändå kul att vara med hundar hela dan. Sista timmen satte jag mig hos några av storhundarna (Rufus-Golden, Emira-Saluki, Hilma-Ungersk Vizsla, Ida-Welsh Springer spaniel). Och Rufus somnade vid mina ben, Ida somnade bredvid mig för en liten stund och sedan hoppade hon ner och Hilma rullade ihop sig bredvid mig istället. Hundarna där är så mysiga, när de väl har lugnat ner sig lite.

Var även i stallet och där red jag på min trollunge, ut i skogen och där träffade vi på 3 rådjur, dem var lite läskiga tyckte Ljúfur, men han försökte ändå följa efter dem när dem sprang iväg, knäppgök.

/J


Nybörjarbugning



Snart blir det att ta upp ena hoven på honom så han står på "knä".

/J


Just nu i denna stund...

...sitter jag här och inte gör någonting. Jag har tråkigt, verkligen tråkigt! Men det är ju inte intressant för er att läsa, hur som helst. Red idag i paddocken med min lille snutt, hoppade lite och även hunden Zally fick hoppa över det låga hindret, hon fattade inte så mycket när man säger "Hopp" till henne, då hoppar hon på en istället och liksom, kramar om en haha!
Men att hoppa med den lille snutten gick mycket bra, han tycker det är rätt kul (hoppas jag).

Emelie har nu lånat min skräckfilmsbox som jag fick av Malin och Tobbe i födelsedagspresent, så nu får jag inte se mer skräckfilmer förens hon har sett klart på dem. Såg iallafall The Hills Have Eyes igår och den är värd att se, iallafall för dem som gillar skräckfilmer, blod och...kärnavfallsmissbildade människor.
Riktigt bra gjord är den (förutom fisken som är i början och någon korp/kråka som flyger).
Det finns även schäfrar i den, och dem är duktiga vovvar!


Min syster tipsade även om filmen The Fourth Kind, det är en liknelse av Paranormal Activity fast att denna var verklig, verklig!

/J


Cupcake

För första gången så bakade jag cupcakes! Det tog längre tid än vad det gör för de som är vana antar jag haha!





"Såhär blev mina"

Recept på citron cupcakes:

100g smör
2 dl mjölk
1 citron, skal
2 st ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Ugn: 200° i 15-20 minuter.

Frosting:
50g smält smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 matskedar citronjuice
100g Philadelphiaost - naturell
Om önskas; några droppar vapfri färg karamellfärg.

Gör såhär:

Smält smöret och blanda i mjölk och citron skalet samt juice från en halv citron i det smälta smöret. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt den ljumma vätskan. Blanda sedan i mjöl, bakpulver och salt.

Frostingen ska blandas till en mjuk kräm.


Lycka till!

/J


Määäh!

Ja det är så fåren säger enligt mig, blir nog inget stallbesök idag, det blåser så förjäkligt så det är nog ingen idé att rida iallafall.. Men ska kanske åka ner iallafall? Och säga hej till hästen?...



/J


Städdag i området

Yes, det är vad vi har idag, en rätt så blåsig och molnig städdag där jag bor. Jag sitter här och tittar på när de arbetar och de arbetar för fullt! Vaknade ju för en halvtimme sedan, måste ju vakna upp på riktigt innan jag kan gå ut, och när jag väl går ut så ska jag till ICA och köpa en citron.

Jag känner att jag börjar få brist på saker att skriva om, kommer knappt ihåg vad jag skrivit och inte skrivit om... Men det kommer jag nog att komma på tills vidare. Vissa nöjer sig med lite foton, så visst, foton ska ni få (någon dag).

/J


Soligt värre

Solade idag på praon, det var underbart härligt att sitta och titta på vovvarna i rastgården och själv sitta och mysa i solen. Fick en och annan blöt puss på mina händer av vovvarna, så det var väl lite övertrevligt av dem haha!
Hoppas nu bara att jag fick mig lite färg.

Hostar som en gris också, känns mindre trevligt att ha rethosta!

/J


Jag idag!



"Julia är numera fräknig xD"



/J


Hunddagiset!


"Lisa"

"Wille"


"Raiko"

"Hillma"

/J


Dagen på hunddagiset!

Idag har jag börjat lära mig hundarnas namn lite mer, känner att jag är värd en applåd för det kanske? Några hundnamn jag minns är: Isa, Lisa, Emira, Hillma, Bamse, Bamse, Raiko(?) och ja.. Det är nog dem jag kommer ihåg.. Pinsamt nog! Men jaja.. Nu ska jag inte skriva mer skit här som i princip ingen läser, ingen kommenterar ju iallafall, ni är T R Å K I G A!

/J


LÖSLONGERING



/J


Första praktikdagen

Jag praktiserar på ett hunddagis i Mölndal, jag jobbar 9 till 3 så det är bra arbetstider och härliga dagar (iallafall den första). Satt och solade lite när hundarna var i rastgården och ser nu att ena armen fick färg men inte den andra, så imorgon blir det till att sola den vänstra armen!





/J


Ridning i bettlöst

Red idag lite i paddocken på min lille gubbe. Han slapp stål i munnen idag och fick alltså ridas med bettlöst, vilket jag inte gjort på ett tag på honom. Men det klarade han galant! Han töltade med det, och när jag gjorde mini, mini hjälper om att han skulle backa så backade han direkt.
Sedan blev det lite löslongering i rundvolten bredvid paddocken, har en liten film på det som kommer upp senare.


"Vårat specialbeställda bettlösa träns, detta köpte vi när han hade brutit käken och det
hade läkt lite och vi fick börja rida lite smått utan belastning i munnen på honom."



"Thea ligger och myser i vårsolen."

"Ett stycke Jasper."

/J


Bilder från Sinntorp














Gick ut på en liten fotorunda igår, det blev bilder från Stall Sinntorp och lite påvägen hem igen.

/J


WTF



På något okonstigt vis så fick detta mig att inte gilla Filippinerna så som jag gjorde förut.. Vad är det roliga med att se hästar slå sönder en annan individ?! Att se de stackars märrarna bli totalt krossade av hingstar som har blivit tränade att slåss. Vad är det för fel på folk?!

/J


Ljuffen



/J


Fotografisk dag!

Blev lite ridning i solskenet/molnigheten förut idag, min häst var lika duktig som alltid och vi avslutade våran ridtur med lite hoppning i paddocken på lågt hinder, det var kul!

Sedan har jag duschat, fixat mig och sedan drog jag till mitt gamla stall, Stall Sinntorp, där jag tog kort på hästarna som är där, de var sig lika (de jag kände sedan innan) och jag träffade Anette där också. Trevligt!
Nu ska jag nog snart till ICA och köpa lite mer cola och kanske godis? Gud vad jag är onyttig!

/J




Jag är glad på dig håret!

Är rätt glad på mitt hår idag, för det är platt utan att jag använt plattång!



/J


Brist på annat

I brist på annat så sitter jag här, snorar och hostar slem. Det är jobbigt att vara försyld och vara tät i näsan! Men jag har iallafall min cola bredvid mig, även min dator och TV, ingen pojkvän som smsar eller liknande, det suger ju lite...



/J


Alingsås - CHECK

Jag kom hem vid 11 halv 12 igårkväll, och det var det värt. Vi hade mycket roligt och det var trevligt! När vi kom fick vi titta runt lite i huset och jävlar vad fint hus Anna har, stort och fint, ett eget stall och en stor mark med hagar (avundsjuk).
Vi satte oss i ett jättemysigt rum där vi pratade lite strunt och Anna kom med kladdkaka som var jättegod verkligen! Kladdig och luftig och.. MUMS! Sedan fick vi för oss att titta på en hästfilm, vilket vi gjorde och den filmen var mycket bra ska ni veta, "Den svarta hingsten" eller något hette den, bra var den iallafall. Sedan när vi sett klart på den fick vi reda på att det fanns en tvåa, men den hann vi inte se då vi alla var väldigt hungriga, så vi gick ner för att börja med maten, tacos
Anna sa att hennes hovslagare skulle komma snart och att hästarna var tvungna att gå till stallet från hagen (bli hämtade då!) och vi ville gärna följa med, så det blev jag, Moa, Anna, Alex och Ebba. Vi hade på oss världens snyggaste kläder, mysisbyxor som var något för stora och jag hade en något för stor hjälm, men det var helt okej. Vi skulle alltså rida barbacka, kul!
Jag ville rida den stora tjocka nordsvensken, men det fick jag ju då inte, jag fick rida på Jeppe, en annan stor häst som var svart och mycket söt måste jag tillägga.
Jag fick hjälp av Anna att komma upp och hon hade varnat mig innan om att han kan slänga ut bakbenet när man var i hagen barbacka på honom, men han gjorde mer än så! Han stegrade sig lite lätt, lyfte sig egentligen bara, men då han var så hög kändes det som en riktigt hög stegring. Men jag satt kvar, barbacka på den beniga, tjocka hästen (hur det nu går ihop).

Sedan när vi hade lämnat hästarna så skulle vi äntligen få mat i oss, och det var gott, mycket gott!

Efter maten ville vi se på film nummer 2 av den svarta hingsten och det gjorde vi, och den var spännande! Även om vi nästan spolade igenom hela filmen då vi skulle med bussen vid 9. Och i slutet vid en kapplöpning i öknen så skrek alla när den svarta hingsten vann, vilken känsla haha!

Sedan åkte vi hem, hem från en lyckad kväll i Alingsås, och det var verkligen skoj!

Tack Anna!

/J


"Jag är så jättetrött"


"Han är så söt♥"

/J


Godmorgon sömntutor!

Jag är vaken tidigt idag, ovanligt för att vara stackars lilla mig. Jag vaknade första gången vid halv 8, sedan somnade jag om och vaknade halv 9, då hoppade jag upp ur sängen och slängde mig in i duschen (mitt hår var gräsligt!). Och nu sitter jag här, inte ens halvklar... Pinsamt. Men jag ska ändå inte vara i Göteborg förens vid 1 tiden, så jag har nog gott om tid på mig iallafall.

Undrar var jag ska ha på mig idag för kläder, något fint, men ändå inte överfint, det är ju inte direkt personer jag inte känner där, eller hur. Eller... Hennes föräldrar, men inget vitt iallafall! Vi ska äta tacos och då spiller jag bara, så jag ska inte ha på mig vitt, det är en smart sak att tänka på.


"Min lilla trip från Stockholm till Göteborg. Bara för att säga så ni inte undrar; då
min mobil lixom, vrids, så åker tåget rätt snett haha!"

/J


Godnatt...

Ja, nu blir det ett godnatt från mig. Ska stänga av min lilla dator nu så den kan vila, kanske slänger in ett inlägg imorgon innan jag åker till Anna i klassen, ska ta tåget till Alingsås vid 13:17 tror jag...(?) Sedan kommer jag hem när jag kommer hem. Vet alltså inte riktigt när.
Om jag nu inte mår sämre imorgon vill säga, känner att jag börjar dra på mig en rejäl förkyldning, IGEN! Orkar inte vara mer förkyld nu, men det är skitsvårt att andas, min hals kliar och gör ont och ja, ni vet vad jag menar...

Känner nu även att det kanske är dags att byta utseende på bloggen snart? Så det blir lite variation? Men jag gillar dem där, "flikarna" som är ovan där man ser datum mm.!

/J




Bilder från idag








"Vem gömmer sig bakom trädet?"

"Jo, LJÚFUR!"


/J


Träning!

Nu bär det av till stallet med Frida H, ska ju ha lektion idag, så jag skriver om lektionen när jag är tillbaka. Jag håller en tumme om att det kommer att gå bra, det gör det nog (peppar, peppar).

/J


CONVERSE

Jag vill verkligen ha converse, vita eller någon annan enkel mjuk färg. Tänkte ju köpa det när jag har i H-sand, men vi hade ingen tid till att åka till Birsta...



/J


I want you back

Dagen har gått ut på att sova tills 11, då väckte Makky mig, och sedan satt jag vid datorn alldeles för länge. Åkte till stallet och bestämde mig för att rida min häst då han är nu för tiden mycket pigg enligt mig och min medryttare. Så jag red ut en runda på honom, töltade mycket och jag fick en underbar tölt på honom!

Imorgon ska jag till stallet vid 11 halv 12 och då ska jag få lektion av Frida H, kul! Det var jätte länge sedan jag hade lektion med henne.
Och på torsdag ska jag till Alingsås till Anna i klassen för hon ska ha en "fest" med lite människor från klassen, kuligt! Måste nog hitta tid att gå till banken i veckan också (låter vuxen)... Kanske imorgon efter stallet, eller på fredag, eller kanske torsdag innan jag åker till Alingsås, nej.. Det hinner jag nog inte föresten..

Dagen har även bestått av att sakna, sakna och sakna ännu mera, samt mycket sms:ande. Jag har sms:at med Makky hela dagen, om vad jag gör och vad han gör mm. Jag saknar honom verkligen, och om han skulle komma hit någon dag utan att berätta för mig, så skulle jag bli klockrent chockad! Jag hade blivit så jävla glad! Men det kommer ju inte hända, tyvärr.....

/J


Hemma igen.

Nu är jag hemma, inte så härligt som jag hoppats på, fast å andra sidan så visste jag att det inte skulle bli härligt alls.
Jag vill redan nu tillbaka till att vara vid Makkys sida, han gör mig så lugn hela tiden, bara han är i närheten så blir jag lugn och jag kan vara mig själv i hans sällskap.

Makky körde mig till tåget idag morse och jag satt hela tiden och önskade "Kör långsammare, jag vill bara missa tåget!" Men körde han långsamt? Nej, det gjorde han icke... Jag hoppades hela vägen, att vi inte skulle hinna dit, men det gjorde vi.. Vi hann tillochmed att gå in på pressbyrån och köpa en macka till mig samt lite godis.

Snacka om att jag saknar honom, saknar honom ENORMT!
Och nu ångrar jag mig att jag inte tog med mig blomman han köpt till mig, och godiset jag fick av honom.

Här följer nu en hel del bilder jag tagit med min mobil.


"Makky i bilen påväg till H-sand från Uppsala"

"Filmtime kvällen efter, filmen vi tittade på var riktigt rolig!"

"Jag var med Makky, Maenard och mico när dem övade, hittade en rolig bild om vad
man inte fick göra på toaletten. Bilden längst upp till höger är att man inte får stå och
kissa."

"Träning i 2 ½ timme.. Roligt i början då jag kunde underhålla mig själv på olika sätt,
men sedan blev det tråkigt och mina öron började dunka av ajaj."

4/4 - Ö-VIK

"Påväg till Paradisbadet i Ö-vik."

"Det var en fin natur!"

"Påväg hem igen, vi var där från 1 tiden eller något till klockan 6, jättekul!"

"Fin utsikt."

"Jag och Makky frös väldans mycket när vi körde runt på kvällen, så vi höjde värmen
något i bilen."



"Makkys nya rum är fint, dock kan man lätt slå huvudet i taket, det gjorde jag en gång."


"Jag i morse i Makkys rum."

"Hemgång...."

/J


Paradisbadet

Var ju i Paradisbadet i Ö-vik idag, det var riktigt skoj och jag fick umgås rätt mycket med Makky och vi hade så kul ihop! Jag kommer sakna honom under dessa 52 dagar (ungefär)... Att vara ifrån någon man älskar är jävligt svårt, inte lite, utan jävligt!

Jg känner nu hur hysterin bubblar inom mig och det skriks i mitt huvud "ÅK INTE! MISSA TÅGET, STANNA FÖR GUDS SKULL!" Men jag vet hur arg min mamma och pappa kommer att bli, men jag vill verkligen inte... Kommer försöka vara vaken så länge jag kan idag, kanske ska ligga vaken hela natten? Okej, nej.. dum ska jag nog inte vara..

Makky, jag älskar dig.

/J


Ö-vik, here we come..?

Snart ska vi åka till Paradisbadet i Ö-vik, jag och.. Filippinerna haha! Jag, Makky, Apple, Maenard och deras vän Mico. Yäy, underbart... Seriöst O.o

/J


Här känner jag mig hemma!

I H-sand nu! Så ni vet att jag överlevde hehe!

Och där tog jag mig en liten paus från skrivandet för att fixa mig själv, men det märkte inte ni iallafall så det är helt lugnt haha! Nu är jag klar iallafall, och jag har helt utsläppt hår, alltså inget diadem (thank God!).

/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0