Första advent!

Tja! Då är det dags igen, för ännu en advents dag, första för i år iallafall, nu är det inte långt kvar förens året 2OO8 är slut. Hoppas att år 2OO9 kommer att bli så mycket lovande än detta, men detta året har inte varit så farligt ändå, det är nu i slutspurten det varit lite strul.
   Första advent idag och allt, mycket härligt, jag längtar till julen! Snön som inte varit här, bara lite för några dagar, det var väl mest isigt och halt. 

Jag red idag, på min älskade häst. Det gick faktiskt bra! Red lite kavaletti(bommar som ligger på marken), det gick bra, trodde han skulle totalvägra att gå över dem först men det gjorde han inte, vi kunde båda skritta och trava över dem. Sedan red jag en snabb sväng i skogen, härligt!
   Allt gick bra idag, och nu åter vid datorn och jag och Maemark bråkar mer än vanligt, skulle väldigt gärna vilja ha bra råd och ingenting om att jag bör lämna honom, vill ni säga det håll det för er själva!

Hela familjen har varit här och ätit idag! Emelie, Malin, Roger, Tobbe, jag, mamma och pappa. Alla var ett par, Emelie och Roger, Malin och Tobbe, mamma och pappa.. Sedan var det jag, ensamvargen som är mobbad för min kille bor 8Omil ifrån mig..
   Det var mysigt att familjen var här, det blir alltid en hel del skratt och skojj!

Ska skriva önskelista nu, så nu slutar jag skriva, jag vet i princip exakt vad jag önskar mig.

/J


Glögg-Ritt!

Hej! Red ut idag med några från stallet, det var riktigt mysigt. Rakt ut i skogen i 2 timmar, eller skog och skog, inte bara skog, även vägar. Vi stannade i renget så att de "gamla damerna" kunde få sig en "stänkare" av Jägermeister. Jag fick inte, ville inte heller ha måste vi tillägga.
   Ljúfur tyckte det var riktigt härligt att få komma ut i skogen och bara.. Ridas, vanligt, inga krav över huvudtaget! Det regnade lite, men inte mycket, skit i att det regnar, det gör verkligen ingenting!

Jag har hittat en ny idol, Alejandro Fuentes, han är norsk, snygg, sjunger så fint, han har en speciell röst, en hes röst. Jag gillar den, den är härlig att lyssna på! Sök på han på YouTube så kan ni lyssna! Jag lyssnar och njuter av hans vackra röst nu när jag skriver detta, riktigt mys!

Jag har nu pratat en massa med min stora syster Emelie om att tatuera mig! Jag har visat henne en bild på tatueringen jag vill ha. Den är faktiskt fin. Hon tyckte först att jag skulle ha den ovanför min rumpa i ett större format, men jag berättade för henne att det kan jag inte! Eftersom när jag blir äldre så åker den ner, det är inte precis jättefint!
   Så hon tyckte på utsidan av ankeln, det låter väl bra. Den tatueringen är snygg som fan! Min syster ville ha den hon med, men den är min! Bara min!

HJÄRTASådär ser den ut, den jag vill ha... Jag gillar den extremt, den är inte stor eller så, men den är bra för ens första tatuering, jag vill inte ha en jättestor drake på hela ryggen eller så, denna blir alldeles lagom. Så nu är det bara till att få mamma och pappa att säga ja, så kommer jag få rabatt hos Emelies kompis och så får jag tatuering, gött!

/J




Fredag, fredags-killen, datorn och att bara allmänt ta det lugnt!

LJUFFEETjenixen! Nu sitter jag här igen, framför datorn och skriver på bloggen som i princip ingen läser, jag skriver ändå, bara för att få skriva av mig lite! Idag hade vi sovmorgon till 2O i 1O, rätt så soft ändå. Slutade tidigt också, 2O över två. Shannon läste min blogg förut, och läste inlägget under detta, hon började asgarva genom att bara läsa, så kul hade vi det igår! Inse!
   Föresten, har nog inte nämnt att jag brukar se en underbart snygg och fin kille på tåget varje fredag nu när jag slutar tidigt, mycket najs ska ni veta. Såg honom idag också, fin är han! Men det tråkiga är väl att.. Han såg inte mig idag. Annars brukar han sitta och glo och le mot mig, så fin!
   I April vann jag en fototävling hos Vaengur, länk finns här till höger någonstans under alla inläggens rubriker. Bilden ser ni här bredvid, den jag vann med. Egentligen ska den vara lite större men har förminskat den hit bara. Jag kommer att komma med i deras års kalender 2OO9! Mamma har köpt den redan nu. 

Jag saknar min älskling, något enormt, alltså Maemark då. FIck en bild av Inger nyss då jag loggade in på msn och tittade i mailen, en mycket fin bild på han och hans bror. Jag bryr mig faktiskt inte om vad andra tycker om han, om dem tycker han är ful eller så, jag tycker att han är grymt fin och snyggast kropp, alltså Maemark!
   Det är väl lite sisådär med hans temperament, men det går nog över så småningom.

Sitter och lyssnar på musik nu, finns inte mycket mer att göra faktiskt, så det är det enda bästa man kan göra just en dag som denna. Hoppas ni får en mycket härlig fredagskväll nu och sup er inte alltför fulla nu!

/J




Dissad av en Frölundaspelare!

Tjollahopp! Idag hade vi som sagt teori på gympan, jag kom faktiskt i tid idag, till och med lite innan vi började. Ebba satt i en trappa precis där man går in och visade och berättade för mig hur många frölundaspelare hon mött och sett som gått förbi henne idag (dem tränar vid Scandinavium där vi har gympa på Vallhalla så vi ser dem i princip varje vecka) och tror hon sa 15st eller något. Hur som helst, jag hade tänkt att säga hej till en när dem gick förbi, tyvärr var det några konstiga nissar där som gick i vägen så jag kunde inte, då skulle vi sedan ut och "titta lite" på om Sandra kom, men självklart gick vi bara ut för Ebba sa att hon såg två stycken komma, alltså Frölundaspelare.
   Jag sa "Hejhej!" till en av dem, jag fick ett grymt tillbaka, han tittade inte ens på mig! han trodde väl att jag var en psykad unge som gick på recept medicin eller något! Grymt elakt av dem grymtande ishockeyspelaren! Föresten, ishockeyspelare, alltså dem i Frölunda iallafall, dem är inte så biffiga som man tror, jag såg en jag tyckte såg biffig ut, men that's all.

Vi hade engelska idag också, jag och Frida var i en grupp och Shannon, Ebba och Tim i våran klass, var i en. Vi skulle ha redovisning som jag inte ens övat till. Vi fick vara två grupper på samma gång och det blev då våra två grupper. Jag och Frida skulle berätta på engelska för Carin(våran lärare) varför jag och Frida skulle visa våran besökare i Sverige Nordstan. Och dem andra om att man kunde gå på Bio och se MammaMia med besökaren.
   Det började väl, lite fnittrigt och sedan blev det mer fnitter. Sedan bröt det ut totalt efter att Shannon sagt "And after that you can smoke some weed" och Ebba kommer med en improviserad rad: "And it's so big in there so it's no heads in the way!" Jag och Shannon börjar skratta någorlunda mycket. Sedan frotsätter Ebba och säger: "And I've seen MammaMia and it's so funny, I laughed my ass off!!" eller något liknande.
   Jag dog av skratt, jag började få kramp i magen, blev röd i ansiktet, samma med Shannon. Sedan sa Shannon "Jag måste ut!!" och jag hängde på och vi gick ut, och skrattade fortfarande, jag grät som tusan.
   Roligaste engelska lektionen för mig hittills!

/J

Btw, jag tog kort på Mehrad idag!!!! Det är en ursnygg kille i min skola, hans ögon, jag menar.. asså... RAWWRR!!!


Grey's Anatomy!

Godkväll! Sitter vid min dator just nu, det är reklam på 5:an där jag tittar på Grey's Anatomy. Skriver med Maemark i reklamen. Och här såklart.
   Imorgon är det teori på gympan så jag slipper bära med mig en tung, jobbig gympapåse dit, skönt!
   Jag försöker planera vad jag önskar mig till jul, det går väl mindre bra, har kommit på att  jag vill ha biljetter till Göteborgs Horseshow, en ny plattång, pengar, presentkort på Kicks, kläder, skor, jacka och kanske om jag kommer på något annat vill jag ha något annat! Det låter väl rimligt?
   Men nu ska jag sitta och mysa i min egna soffa i mitt rum! Stänga av datorn kanske man också behöver göra, den låter för mycket när man ser på Grey's!

ÖGA

/J


Samhäll, tisdag, segt och allmänt trött!

Hej! Sitter och har samhällskunskap! Det är extremt mega tråkigt och jag vet verkligen inte vad vi håller på med egentligen. Det enda jag gjort är att titta på lite sidor på internet, msn, photoshop och gjort klart min bild till Växt - och djurliv och nu detta. Tråkigt!
   Vi har denna lektionen kvar och sedan en till, växt - och djurliv då. Vi slutar halv fem idag och denna dagen brukar gå snabbt men denna går mycket, mycket långsamt!
   Lektionen går segt, jag är seg, Maemark är seg. Alla är sega! Haha!

/J


Första snön i november!

Godkväll! Det snöade idag, inte mycket men lite iallafall. Det var faktiskt mysigt. Lite kallt på morgonen men sedan lite mer in på dagen började det bli lite skönare. Jag gillar snö!
   Vi hade prov idag i sällskapsdjur, det gick väl sisådär för mig och Frida. Men hur som helst, att vara i djurrummet var kul. Men att komma hem var roligast.
   Tyvärr har jag inte kunnat koncentrerat mig så mycket idag över huvudtaget, jag saknar Maemark alltför mycket! Tror ingen förstår att jag faktiskt saknar den dumma människan som är dum i huvudet ibland. Jag saknar honom faktiskt, det är som att sakna en i familjen, för mig är han som en i familjen, men såklart inte släkt. Utan en i familjen utanför familjen, precis som min mamma två är, Inger. Jag älskar honom enormt! Och det blev ju inte bättre då jag fick ett hur gulligt sms som helst av honom då vi var på sällskapsdjurslektion, fy. Saknar honom VERKLIGEN!
   Ni behöver inte läsa detta om ni bara suckar eller tycker jag är barnslig eller liknande. Jag bryr mig inte, jag kan säga till hela världen att jag, Julia Honkavaara älskar Maemark Montes!
   Hur som helst, det har slutat snöa och det snöade ytterst lite pudersnö. Hoppas det snöar på natten så det är helt kritvitt ute imorgon, mysigt! Nu ska jag göra en bild i Photoshop till skolan imorgon!

/J


Igår var det kurs i stallet, jag var med!

Tja.. Jag är inte den gladaste idag precis. Men sånt är väl livet då ens kille bor 8Omil härifrån. Men hur som helst. Det var kurs i stallet igår! För Margret och Lollo från Raudhetta. Jag, Emelie och Ljúfur var med på kursen och det gick hur bra som helst! Jag hade faktiskt med mig min kamera, de blev fina bilder på dagen men sedan då solen gick ner så blev bilderna något suddigare.
   Maemark hängde med dit, han hade i princip inget val. Men han ville och han tyckte det var kul, förhoppningsvis så tyckte han att det var kul. Han frös stackaren men han visade det inte så mycket, men jag visste att han frös ändå.
   Ja, som sagt så tog jag lite bilder på då några red, dock blev det inte bilder på alla men de flesta iallafall, och hundarna som var där.
   Ska inte skriva mycket mer om kursen mer än att det gick mycket bra! Och här kommer sex stycken bilder som jag tog. Enjoy it!

Bliki och Frida    Mario    Donna    Frida och Yrja    Carro och Sjóli    Jasper

/J




Sista dagen i veckan att vara i skolan, kallt, snö, vitt, frost... helt enkelt vinter!

Tjenare! Sitter nu i datasalen B2O8 och har skrivit klart mitt arbete i Djur - och växtliv, har skrivit ut både mitt och Ebbas. Och ska snart gå ner för att titta hur det gick på mitt prov i just detta ämne med Artdugga.
   Igår kväll kom Maemark och hans familj till Inger och Arne(några vi känner). Jag åkte såklart dit och sa hej och sådant. Fick massa pussar och det är jag glad över nu! Så nu vill jag sluta, åka till stallet och sedan ikväll träffa Maemark!
   Imorgon ska jag på kurs med min häst! Första gången för oss två. Han ska rida två pass, ett med mig på morgonen halv 12 och ett på eftermiddagen med Emelie halv två. Mycket intressant alltså!
   Nej nu ska jag gå till mitt skåp och lägga in min jacka mm. Sedan ska jag ner och vänta på dem andra. Trevligt trevligt, eller inte!


/J


Då man inte skrivit på ett tag bör man nog göra det nu!

Hejsan! Jag ber om ursäkt för att jag är så oaktiv med mitt skrivande, men hur som helst, nu ska jag försöka skriva mer för varje dag som går! Kommer väl inte gå så bra men jag försöker iallafall.
   Idag har det varit en mycket eg dag i skolan! Började med matte, segt, sedan Samhällskunskap, ännu segare, men jag och Shannon jobbade som blådårar!
   Jag såg "Ögonen" ett antal gånger idag! Mycket glad, mycket glad!
   Slutade för övrigt rätt så tidigt idag, efter svenskan. Och imorogn är det en vanlig dag, fredag är det väl halvt en vanlig dag också, men bara halva klassen som har datakunskap, jag vet inte vad jag ska göra på den där grejjen! Men slutar 2O över 2 då tror jag.
   Nu har jag faktiskt inte mycket mer att skriva, ska se på Grey's idag! Mycket nöjje i det. Sedan klockan 1O ska jag titta på Dirty, Sexy, Money, sässongsstart! Mycket trevligt.
   Och nu ska jag leta lite läxgrejj, Samhäll, ska skriva om det republikanska partiet i USA.

/J


Jag hatar Samhällskunskap, så enkelt är det!

Tjofrääs! Fick nyss tillbaka proven för Samhäll, vad fick jag om inte IG! Fan! fick 44,5 och G var 5O...
   Måste säga att jag hatar mig själv för detta! Kommer förevigt att göra det!

/J


Att få jobbiga sms under en skoldag gör en inte precis till den gladaste människan på jorden ska ni veta!

Hej... Sitter i skolan, datasal B3OO. Skriver om USA valet, som för övrigt redan avslutats och Barack Obama vann. Tycker det var bra av folket att rösta på honom. Mina klasskompisar går fram och tillbaka, pratar och är allmänt jobbiga. Eller jobbiga och jobbiga, men sånt får man tåla. Dem är inte precis som den goaste klassen 9X precis.
   Fått sms nästan hela morgonen av en cp-skadad pojkvän vid namn Maemark. Jag orkar inte med honom mer idag! Han skriver at min nya kompis i hans skola är min pojkvän, och det är han inte, för han är FUL! Riktigt ful!
   Han skriver att han tycker att jag är som alla andra tjejer han känner, lögnare mm. Orkar inte. Tyvärr, inget mer skrivandes till honom idag. Kanske inte imorgon heller! Han ska fan inte säga saker till mig som inte är sant.
   Hur som helst, längtar hem, vill hem och sova. Bara ta det lugnt! Vänta tills mamma kommer hem och har hämtat hem mitt nybeställda spel. Mycket skojj med det.
   Slutar 2O i tre idag. Skolsyster sket jag i totalt, jag och Frida, orka gå och titta så att man mår bra, jag mår bra. Det räcker väl, eller bra och bra, är sjuk.


/J


Samhällskunskap, datorn, msn, Aftonbladet och blogg.se, lite soft ändå!

Tjosan! Sitter nu och har Samhällskunskap, vi skriver och läser om USA's val. Det är inte det roligaste, har en lektion kvar efter denna och då ska vi dissikera. Eller hur det nu stavas.
   Skriver på msn och här på bloggen, bilddagboken ibland och har skrivit klart det mesta, nus ak jag bara hitta några viktiga frågor som är viktiga för USA valet just nu.
   Min mamma ska beställa EyeToy till mig idag, kommer få det imorgon troligtvis! Mycket kul, ska spelas hela kvällen!
   Men nu måste jag frotsäta emd att arbeta innan Bonne blir sur på mig!

/J




Längesedan man skrev så nu får man väl skriva om Härnösand vistelsen!

Heej! Ja, nu har det gått några dagar sedan man skrev, har ju då varit i Härnösand från söndagen den 26 Oktober till 3O Oktober. Det var en härlig tripp dit. Eller kasnke inte så skönt att sitta på ett tåg i ca. 7 timmar, men bättre än förra gången jag åkte iallafall då vi åkte i 11 timmar ungefär.
   Åkte själv dit, utan någon annan. Resan började i Göteborg - Sthlm. och sedan från Sthlm - Sundsvall, dessa med tåg. Sedan från Sundsvall - Härnösand i ca. 1h med buss. I Härnösand hoppade jag av bussen och sms:ade Maemark(min pojkvän som jag skulle hälsa på) och sa att nu var jag framme. Dem var på väg sa han och jag ringde min mamma och sa att jag nu var framme.
   Det tog ett tag innan dem kom, knaske 5-1O minuter, det var kallt. Sedan såg jag en bil komma, det var mycket bilar som kom men just denna bilen blinkade åt mig ett antal gånger så jag började gå mot den. Mot mig kom en kille gåendes, Maemark, mitt hjärta slog volter och slutade sedan då han försökte ta min väska för att bära den. Jag är inte precis klen!
   Vi åkte hem till dem, jag hälsade på Evelyn och Apple (Charlene, hans syster). Sedan fick jag äta mat och Nardie (Maenard, hans bror) kom ner och tittade in i köket och blev chockad och sa "Heeey". 
   Ja, det var det om hände första dagen i princip. Eller, vi tittade på film senare också, Titanic, tillsammans med Nardie. Jag, Makky och Nardie med andra ord. Det var trevligt. Inte sett den filmen på ett tag.
   På måndagen fick jag hänga med honom till hans skola, mycket trevligt men lite småläskigt eftersom ingen i den skolan var svensk så jag kände mig lite uttittad(?). Självklart var lärarna svenska men inte eleverna, vissa (de som gick i teckenspråkklassen).
   Samma sak på Tisdagen. Plus att jag pratade med en 26 årig man i hans skola som började prata med mig om vad han kunde göra med "his tounge with girls vaginas" och undrade om jag ville också. Han gav mig sin adress och telefonnummer på en lapp (har fortf. kvar lappen om ni inte tror mig). Och på kvällen åkte vi till stan för att titta på bio, men den var dock stängd just då, eller vi missade filmen. Så vi åkte istället till hans basketträning, så jag fick titta på den i en och en halv timme, snacka om att jag var sugen på att spela!
   Kallt var det, mycket kallt. Så sedan åkte vi hem, tog ett tag innan moppen startade eftersom motorn frusit lite. Men sedan fick vi igång den.
   Tittade på film denna dag också.
   På onsdagen hängde jag med honom till hans skola ännu en gång, den sista gången, fick mig lite vänner och sådant, gav min nya vän min msn och han heter Zaman, inte svensk.
   Vi satt i en soffa då, jag och tre killar och pratade. Maemark kom eftersom han nyss slutat och tänkte först gå till mig, men när han kom runt hörnet och såg mig och tre killar blev han avundsjuk och sa att "Jag åker nu" fast på engelska. Jag trodde inte på honom och log lite lätt och fortsatte att prata lite med mina vänner (endast vänner).
   Sedan då Maemark gått ut och inte kom tillbaka blev jag lite, lite på sätt och vis rädd att han åkt, så när mina vänner gått på lektion så gick jag ut för att titta om moppen var kvar, det var den inte, jag började gå lite hemåt (till dem) men kom sedan på att jag kommer ju inte ihåg vägen hem till dem! Så jag gick tillbaka igen och satte mig i en annan soffa som hade en soffa framför sig.
   Det var en kille, en gammal kille, som flirtat med mig under den tiden jag varit i hans skola, han och hans tjejkompisar satte sig bredvid mig och framför mig, killen slängde sig i soffan framför och satt och glodde på mig hela tiden. Det var riktigt läskigt!
   Efter ett tag så såg jag en svartklädd figur med samma moppehjälm som Maemark har komma in, han tar av sig hjälmen och vem står där? Jo, Nardie! Han tittar sig omkring och får syn på mig och vinkar och går fram.
   Säger att Makky hade ont i magen och att det var dörför han åkt hem och inte kunde hämta mig. Så han skulle köra hem mig istället.
   Hemma hos dem så var Makky uppe på sitt rum, jag gick in och satte mig bredvid honom och försökte på kontakt, ingen respons. Så jag reste på mig, gick ner, tog på mig mina skor och sedan jacka. Öppnade sedan dörren och gick ut. Började går med raska steg ner mot tågstationen men kom inte så lång än ut på vägen från deras hus som jag hörde någon komma springandes bakom mig. Jag tittade bak och där kom Makky springandes i flippflopp. Han tog tag i min arm och gick tillbaka med mig.
   På kvällen åkte vi till hans basket igen. Trevligt trevligt. Och senare kollade vi på Final Destination 3. Inte sett den men ettan har jag sett.
   Sedan sov vi, och på torsdagen åkte jag hem.
   Mycket att läsa jag vet, men det hände något varje dag, jag vill verkligen tillbaka! Saknar det stället så himla mycket! Kan inte beskriva hur mycket!

/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0