Hemma

Jag har varit i Härnösand denna helgen, kom hem och blev sjuk, what is the odds of that?
Så har varit sjuk idag också, skulle ha kört på körskolan idag men fick ställa in! Och det var ju den anledningen till att jag behövde åka hem igår, att jag skulle köra idag alltså. Så tji fick jag...

Mycket stoj och annat i helgen, knappt en stunds vila, 6 timmars sömn varje dag och vara vaken 12 timmar och mer på det, det är grejer det!

Nu måste jag börja tänka på julklappar, jag som alltid brukar vara i tid att köpa har nu blivit lite segare på detta, jag ska inte fira jul här hemma i år heller, ska upp till Makky och fira jul och nyår där. Kommer bli såå härliga veckor och då har jag tid att sova länge hoppas jag. Ska nog jobba i gatuköket där hos dem, skulle dock ha kollat om jag har insläpp eller utsläpp i stallet, men det glömde jag ju, såklart.... Eller ah, jag blev ju faktiskt sjuk.

/J


Makky Makky Makky

Jag älskar Makky över allt annat! Min fina, söta, snygga, älskade pojkvän! Jag kan gå genom eld för honom!!:)
/J



Tävling - GoodieBag!


Jag är med och tävlar om en Goodie Bag hos Millah, var med du också!

/J




Bonde Söker Fru

Såg ni på det ikväll? Det gjorde jag, även om jag redan visste hur det skulle sluta för Louise Löfgren (en tränare jag rider för ibland så har hört lite gossip runt om) så tycker jag det är roligt att följa det iallafall, man känner sig lite som en stalker när man sitter och glor hysteriskt och skrattar och sitter och vrider på sig av lycka för hennes skull när hon får vara med sin dröm-man! Grattis Lollo och Pelle, kärlek är awesome och jag tror nog att detta kommer hålla i en evighet. Önskar er all lycka, med allt!

Pär-Ola Nyström ratade Helene Berg i "Bonde söker fru". I stället valde han Louise Löfgren. Den 2 december ska hon och Pär-Ola gifta sig. Foto: TV4

/J


231111

Städade rummet idag, vilket var väldigt välbehövligt! Lite före och efter bilder här undertill.


/J




En halv bildbomb









/J


Nyinköpta smycken

Jag och mamma åkte och handlade häromdagen. Gick in på Glitter och fick köpt lite smycken, min snälla mamma betalade för det och dem var finfina :) De är för vardagen och sedan till jul, ni ser vad jag menar när jag visar.

Sedan efteråt så åkte vi till Börjes Tingsryd (som ligger i Kungsbacka, en affär) och där köpte jag en cooling spray. Denna är snabbverkande och går utmärkt att använda vid värme/hetta på vissa ställen, inflammerande sår, ansträngda leder mm. Fungerar även på oss människor om man behöver, nästan som tiger balsam, fast denna spray kyler. Dock har jag ingen bild som jag fotat själv på denna cooling sprayen - IsSpray ACM - men har hittat en bild på Börjes hemsida.

Smyckena:





/J


Off

Jag har inte skrivit på några dagar, detta p.g.a. att jag inte har haft någon lust faktiskt.. Ingen lust alls.
Får se när jag får lusten tillbaka igen.

/J


Ett "vill ha"

Suttit i några dagar och tänkt på hur urmysigt det hade varit att rida ut och ha med sig lite fika, typ som varm choklad och mackor eller liknande och bara ut i skogen, sätta sig och fika lite på en medtagen filt.. Mysigt!
Men för att få med sig alla grejer behöver man ju väska, och vad är inte smartare än en, wait for it... SADELVÄSKA! Skitsmart! :D
Funderar på att åka och kolla på en någon dag, bara för skoj skull, för att se hur den ser ut IRL ;)






/J


En hemlighet

Jag har en liten hemlighet att berätta för er, eller dig.. Vilka/vem det nu är som läser min lille blogg som ligger i skymundan. Varje torsdag-fredag så sitter jag och nästan skakar av tankar, och förhoppningar om att min älskade pojkvän ska komma och överraska mig. På detta vid gör jag mig själv så otroligt besviken då det aldrig händer, det lät hemskt men ah, han har faktiskt inte överraskat mig på år och dagar känns det som..
Ni som inte känner mig ska veta att jag älskar att bli överraskad! Man blir så otroligt glad och lycklig under hela den tid som överraskningen gäller.. Han har överraskat mig två gånger innan, han hade kontaktat min mamma (bägge gångerna) som visste om det hela tiden, och när jag kom hem och gick upp på mitt rum, så var han där, min älskade, älskade söta Makky!
Andra gången hade han också kontaktat min mamma som sagt, och jag var i stallet med henne (tror jag), och när vi kom hem så fick jag upp på mitt rum och sedan in i badrummet, han kom efteråt och verkligen surprisade mig! Happy face på dessa tankar, vill att dem ska komma igen...!



/J


Stalldags!

Nu tänkte jag dra mig till stallet, tänkte rida ut på en barbacka tur i skogen med hästen, han är ju lite rund och alldeles mjuk nu så jag kommer nog sitta väldigt bra måste jag säga. Hmm, ska nog rida bettlöst också, varför inte liksom! :)
Så det blir en sadellös och bettlös ridtur! :)



/J


Farsdag!♥

Japp, idag är det farsdag och jag ska snart fixa mig så att jag är klar, sedan ska jag iväg och köpa en liten present till farsgubben min. Inget stort dock, men det kan bli stort om man har turen med sig!

Jag tror jag lyckades att stänga av mitt alarm i sömnen.. Skulle vaknat nio, men har inget minne av att jag vaknade då, vaknade tio istället och när jag öppnade min telefon så hade jag gått in på Market (jag har android).. :S Weirrddd!

/J


Besvikenheten flödar

Jag är besviken, bara så ni vet...

/J


Määp

I brist på pengar så sitter jag här istället för att gå ut med vänner... Jag glor på kärleksfilmer som bara får mig tårögd och avundsjuk på hur lätt alla i filmer har det! Så är det verkligen inte in real life. Detta är horrible haha, men visst man har sina bra dagar! :D
Hittills tittat på The Vampire Diaries (bäst), Sherdil (gammal, svensk, inte romantik, men bra!), Friends With Benefits och nu Something Borrowed (denna är otroligt bra!!).
Alla de filmer är några filmer att rekomendera :)

Ha en bra fortsatt fredagskväll! Parta för mig! :)

/J


Några timmar och massvis kilo hö senare

Nu är jag äntligen hemma från stallet igen. Tog mig en ritt i paddocken och tränade lite, efter ridningen så fixade jag hö och vatten till våra hästar.. Herre vad dem äter och dricker! 14 kilo morgon och lunch och sedan 18 kilo kväll.. Inte per häst då utan allt som allt.. MY GOSH... :)

Imorgon funderar jag på att försöka att inte snarka vidare i sängen utan vakna lite tidigare. Och sedan städa någonstans här i hemmet. Får se hur det blir hihi!

/J


Tävling - AspDesign



Jag är med i en utlottning där man kan vinna ett valfritt örhänge hos ASP-design, en vän till mig så att säga, en bekant närmare sagt.
En oerhört duktig glaskonstnär och en otroligt snäll och lättsam tjej att prata med!

/J


Natur och djur











/J




OS-Häst i Verona dog under tävling



VARNING, denna klipp innehåller material som kan verkas stöttande för några. Titta inte om du är känslig.

Text från SVT Sport:

Världsettan Eric Lamazes OS-guldhäst Hickstead föll ihop och dog under sin omgång i Veronas VC-hoppning.

Lamaze hade just ridit i mål under sin första runda med en rivning och skulle inte gå vidare till omhoppning när hästen plötsligt föll ihop under honom.

En chockad Lamaze fördes bort från arenan och hästen transporterades bort i en djurambulans.

Tävlingarna bröts och efter ett tag kom beslutet att avbryta tävlingarna helt.


Fy fasen vad hemskt! Jag vet inte hur jag hade reagerat om detta hade hänt mig.. Kan inte ens tänka tanken...

PS. Detta hände alltså nyss. Bara minuter innan jag lade ut detta på bloggen.

/J


Bilder to come!

Senare under dagen kommer jag nog lägga upp de bilder som jag fotograferade igår när jag var i stallet. Orkade inte fixa till dem igår så jag får göra det idag.
Hinner inte nu för nu ska jag till stallet, as usual!

/J


The Vampire Diaries - Awesomeness

Kan man vara förälskad i en TVserie? Jag är det isåfall om man kan vara det. Jag har nämnt det innan - man blir så jävla fast i The Vampire Diaries. Nu längtar jag redan tills nästa vecka! Hoppas bara en vecka går fort, fort, fort!!!



Men, however.. Antar att detta blir sista inlägget för idag, om jag inte får för mig att lägga in ett tidsinställt inlägg såklart lite senare. Ska nämligen på en Halloween fest eller något hos en gammal klasskompis, eller.. Gammal och gammal, vi gick i samma klass på gymnasiet, senast i våras!

Kan någon gissa vad jag ska vara?

/J




Dressyrträning


Idag tränade jag och min lille häst dressyr! Kan säga detta; Jag är otroligt glad över att jag inte valde att börja med dressyr haha :) Inte min grej, men en väldigt bra workout måste jag säga!
Bilden på dressyrhästen ovan är från denna länk.

Har ni testat på dressyr någon gång? Eller vad tränar ni (ni som har häst)? ;)

/J


En nära krock upplevelse

Förut övningskörde jag med pappa, tänkte varför inte åka till stallet och jag kan köra när jag ändå behöver öva? Och det gjorde jag, när vi nästan var framme, kanske hade fyra minuter kvar till stallet så kom det ett rådjur, från ingenstans och sprang ut framför bilen! Jag körde så jag fick ju värsta paniken och jag tror ärligt att hjärtat skippade ett slag.. Det sprang ut precis framför bilen! Men hann över precis, vi var kanske fem centimeter ifrån att faktiskt krocka med det.! Fy tusan vad hemsk upplevelse..
Inte okej! Sedan körde jag ynka 50 km/h resten av vägen till stallet.. Och även hem, H O R R I B L E.


"Bildkälla"

/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0