Söndag, åh härliga söndag

Det har nu blivit söndag och är alltså veckans sista dag. Imorgon är det måndag och då börjar en ny vecka. Vi har inte mycket planerat idag faktiskt, jag vill äta på café, men frågan är ju om någonting är öppet...? Och var finns deras café - jag har själv inte sett något som ser så jättegulligt ut som jag hoppas på hihi!
Ska snart slänga på mig lite, lite puder, och sedan ska jag nog vara klar för dagen. Måste ju även äta något, lunch eller så, det gör man ju när man är hungrig. Makky ska spela något Tv spel nu ser jag, det får mig också sugen på att göra det, han ska spela GTA (Grand Theft Auto) och det är roligt!

Föresten så drömde jag en rätt rolig dröm! Jag drömde först om att alla maskiner och sånt fick ett eget liv och började att förslava mänskligheten, men på något sätt så vann människorna, jag hade en hund at ta hand om, en hund jag aldrig sett innan. Sedan var det helt plötsligt en helt annan scen. Michael Jackson var i Sverige och skulle spela privat i något hus på ett födelsedagskalas, helt konstigt! Jag gick inte dit, utan väntade tills han var klar och skulle åka hem, och då var vi helt plötsligt i en bil, och min pappa körde min bil, och så såg vi att vi hade Michael bakom oss i en annan svart bil, vi körde samma väg som han och sedan körde han om oss och vi körde efter.
Sedan kom vi helt plötsligt till centralen i Göteborg, där träffade jag mina kompisar och Michael Jackson, jag hjälpte honom att hitta någonting (kommer inte ihåg vad) och när vi gick så frågade jag: "Ehm, can I say hello to you?"
Hans svar var: "Yes you can."
Jag: "Hello."
Hahaha! Så skulle jag nog även gjort om jag hade träffat han IRL också under hans liv som levande.

Jaja, nu ska jag inte tjöta om tv spel, drömmar, mat eller liknande utan nu ska jag låta er gå vidare med era liv, så skriver jag när jag har något intressant att skriva!

/J


Snart midsommar

Snart är det midsommar folket, vi ska nog till Timrå till ännu mera filippiner. Det kommer nog inte att bli en hederlig svensk midsommarafton då vi alla inte är svenska, det blir nog mycket "Vi ska göra så, nej inte så" ja ni fattar vinken...? Inget illa menat för de icke svenskar hehe!

Sitter och tittar på 2½ men nu iallafall, eller... Makky gör, jag vill titta på Shutter Island! Har inte mycket mer att skriva, faktiskt.



Ha en bra midsommar!

/J


Onsdag, åh onsdag

Jag har snart varit här i en vecka! Känns som så mycket längre, men kan dock inte undgå att tänka på min lille snutt, hur mår han? Vad gör han? Har han tappat all vinterpäls nu och ser somrig ut? Ja, jag pratar såklart om min lille snutt häst! Makky är ju här haha!
Funderar på att gå upp och dricka lite mjölk, bara för det är gott. Idag har jag inget planerat, vill promenera med Makky sen eller något, och kanske fiska lite senare? Det är alltid kul att fiska! Inget att skämmas för om man gillar det.

/J


"What if I'm not a success?!"

Haha! Sitter och tittar på Simpsons, dock ett avsnitt jag redan sett - det när Milhouse blev Fallout Boy.

Jag har idag inte gjort mycket, varit inne hela dan... Har inte orkat göra något, vaknade vid 1O tiden. Och jag fick nu ett sug på glass, Twister! Snacka om att det hade varit väldigt gott! Vädret är helt okej glassväder, och jag är så sugen på det. Vårdkasen eller vad det nu heter (skidåkningsbacke) ser jag härifrån, om jag vet säkert så blir det nog världens finaste bilder därifrån om man väl är där och har en kamera! Och jag har en av dem, kameran... Men jag är inte där uppe just nu så, då blir det inga kort!
Och nu fick jag ett sug på att fiska också...









/J


Lördag!

Idag är det lördag, och det betyder att jag har varit här uppe i mitt andra hem i 3 dagar, känns som fler än bara 3! Vädret idag är rätt okej, man kan gå ute i bara tröja, dumt av mig som har börjat få en förkyldning igen... Dock inget grymt fotoväder precis... Men jag hoppas att älsklingen går med på att åka runt någon dag och ta kort på djur, natur och lite sånt, dem har faktiskt lite hästar här hehe.
Makky och CO. är och spelar, tränar musik kan man kanske säga.. Spelar trummor, gitarr, bas och sjunger, det är vad dem gör. Och jag sitter här hemma, orkade inte följa med då jag 1) är sjuk och 2) jag orkar inte få tinitus igen.

Jag hoppas på superväder under den tiden som jag är här! Då blir det massa fotografering för min del, samt mycket att vara ute och gå, ska försöka med det iallafall.

Det är rätt svårt att förstå sig på Windows 7, bara så ni vet. Min nya dator har det, och det är lite komplicerat då allt ligger på olika ställen och det ser helt annorlunda ut. Men min dator är toppen! Men har inte kommit på något namn ännu.(!!!!)


"Jag har kakooor!"

/J


Godermorgon

Nu är jag vaken... Supertidigt för min smak, detta pga att Makky skulle till jobbet och han är inte den bästa på att vakna själv, så var tvungen att sätta min mobil på alarm. Jag kunde ligga och dra mig i sängen lite extra, men kände att det inte var någon idé att försöka, var för pigg helt enkelt.
Så nu sitter/ligger jag här i sängen, med en kudde lutad mot väggen och datorn i knäet. Rätt soft faktiskt, detta kan jag inte göra med min stationära dator. Och jag som trodde att det inte skulle bli så mycket uppdaterat här på bloggen, så blir det en uppdatering iallafall, klockan 2O över 8 på en fredagsmorgon.

Är inte riktigt säker på vad vi ska hitta på för bus idag, kanske köpa godis?! Och jag är rätt säker på att vi skulle åka iväg med Evelyn för hon skulle spela någonstans, kameran åker med, för den har jag med mig upp!
Nej, nu har jag inget mer att säga, ska nog spela lite Harpan nu (tummen upp på det).

/J


Härnösand

Nu är jag framme hos min sötnos och det känns som att jag har suttit ner hela dan, det har jag i princip gjort... För när jag kom hit dröjde det inte länge förens vi skulle ut på äventyr med bilen... Och nu sitter jag här, och pillar med min lilla dator! Funderar lite på vad jag ska döpa den till...









"Sysselsättning..."

/J


Soon I'll be out of here!

Snart, snart, snart så åker jag! Ska börja packa imorgon så hinner nog inte åka till Alexbalex... Måste ju packa och klura ut var och hur allt ska ligga i väskan, och det kan ta sin lilla tid. Och så ska jag åka med far min och kolla efter en laptop till mig, eller en resedator som jag kallar det. Jag vill ha en bra och en snygg en, jag var mycket intresserad av Dell Vostro, men den var väldans dyr och fanns inte i någon affär så man kunde inte köpa den privat så att säga, utan var tvungen att beställa från internet, och jag orkar ju inte vänta tills den kommer och sen tills jag kommer hem...

Snart ska jag se klart på avsnittet av Grey's på datorn, som jag tittar på gratis. Inte på Kanal5play, för det kostar... Utan på en sida jag inte trodde fanns, den heter någonting om Grey's Anatomy, och sidan är länkad.

Min älskling sitter och säger att han städar, men hallå?! Känns som att han har städat i en evighet, han städade igår, och gjorde han inte det i söndags också?

Lyssnar nu på min nya favoritlåt! Den är av Green Day, och de låtar jag lyssnat på (nästan alla) så har jag aldrig hört Billie Joe säga orden "I love you" så tydligt och menande innan, det är en superbra låt, och det är ju ett måste att lägga upp den här!



/J


Searching for a laptop...

Att det ska vara så svårt att hitta en snygg, bra, billig bärbar dator att köpa! Jag vill ha en som jag kan ha när jag reser, så jag har någonting att göra under resan... Jag vet inte ens vilka datorer som är bra eller vilka som är dåliga.. Så svårt är det för mig!
Jag vill ha en som man kan se filmer på, så en mini-PC kanske inte är ett bra val då dem inte har någonting för DVD-disketten.. Så det får nog bli en lite större iallafall. Men vad?!?!



/J


Snart är det dags

Yes, snart åker jag, om 3 dagar för att vara exakt. Kommer att bli otroligt härligt att komma uppåt i landet ännu en gång och bara vara.. Kommer såklart sakna min häst, men han kommer jag ju att träffa igen.
Ska ta med mig min kamera denna gång och fota, fota, fota. Det finns otroligt mycket där uppe som är fint som man kan fotografera! Molnen ligger ibland lågt, och då kan det bli rätt snygga bilder, och ljuset på kvällen är mums!
Dock kommer bloggandet att bli lagt åt sidan lite och kommer då inte att bli så aktiv.. När jag väl är aktiv kommer nog inga bilder från dagen att komma in, då jag inte kan lägga in mina bilder på hans dator.
Nu måste jag fixa mig, är inte klar med det ens...

/J


Movietime

Nu har jag precis tittat på 3 filmer, alla 3 gillar jag skarpt!
Först tittade jag klart på Shutter Island som jag tittade lite på igår och resten idag då. Om jag får ge den stjärnor och 5 är högst, så får den en 4:a, detta för att en scen nästan i slutet när Leonardo DiCaprio och en annan snubbe åkte bil inte var så välgjord så att säga.. Man såg att bakgrunden var "ihopklistrad" med dem själva... Ett litet minus för det.

Sedan tittade jag även på Alice i Underlandet, den får en 5:a av mig! Detta för att den är bra gjord, och min favorit skådespelare är med i filmen, Johnny Depp, snyggingen själv. Och jag svär att den blåa larvens röst är han som spelar Snape i Harry Potter!

Och den sista filmen fick bli en film jag redan sett, nämligen Road Trip - Beer Pong. Jag ger den en 3:a, då jag tycker kärleksfilmer är rätt så lame då dem alltid slutar lyckligt...
Jag får se om jag hittar någon mer bra film på denna lilla "dosa" som jag har där min syster gett oss flera filmer som dem.. "Lånat" från internet... Schh!

/J


Serier

Jag gillar TV serier, just nu tittar jag på nya avsnitt av Smallville, kanal 6 såklart. Och den 5:e Juli är det premiär, snacka om att jag längtat! Den underbara serien som jag saknat varje sekund av när det slutade för säsongen... Min kära serie DEXTER, kriminalserien. Längtar enormt!!




Kontoladdning

Nu måste jag snabbt byta om, jag har inte ens gjort det, men resten är jag klar med, frukost, smink, dusch, hår.. Ja det vanliga! Så nu ska jag byta om, sedan springa ner som en liten smurf till Ica och köpa kontoladdning till min telefon.
Jag har även testat en nageldekoration, det fick bli en kiwi på tummen.. Jag är inte riktigt hajj på det här, men jag kommer nog att förstå hur man gör så småningom.


/J




"Uncle Ben hjälpte mig"


En mycket enkel måltid blev det för mig idag, lite kyckling från ICA som man bara skulle ha i ugnen i 2O minuter, samt lite Uncle Ben's ris som också tog 2O minuter. Samt en Heinz sås som jag köpte, lätt och mycket gott för de som är hungriga och inte vill ha pasta med korv, eller fiskpinnar och pasta...

/J


Sommarlov!

Nu har vi fått sommarlov, i hela 11 veckor! Jag ska ta vara på varenda dag, fast inte idag, idag regnar det och är trist, + att det är faktiskt en dag man ska slappa på när man precis fått sommarlov.
Jag är rätt avundsjuk på Makky och alla dem som bor uppe i norr, tittade nyss på en sida där man kan titta på olika webbkameror på olika platser i Härnösand, och dem har strålande sol, blå himmel... Jag är avundsjuk till max!
Men jag ska ju snart åka upp dit, och förhoppningsvis så är det strålande väder!

Nu ska jag laga lite mat, svälter här känns det som!

/J


two to three

Imorgon blir det sommarlov för min del, så Djurvård 2B kommer till hösten att bli Djurvård 3B, det låter konstigt, visst gör det? Eller kanske inte för er, men för min del låter det rätt knäppt att säga 3B.. Men jag vänjer mig nog, precis som jag gjorde när vi började 2:an.

Jag känner att jag inte har något vettigt att skriva just för tillfället... Men jag måste bara visa mina nya nageldekorationer jag köpte från Nelly.com, som förövrigt är en väldigt bra internetbutik.

"Kiwi, någon grön frukt, grape/blodapelsin, apelsin, lime"

/J


Off to school

Snart ska jag till skolan, ska överleva denna sista 'riktiga' skoldag också! Jag har ju överlevt alla de andra. Skulle egentligen haft med mig Enzo (min systers hund) till skolan idag, men han har skadat trampdynan när han var i vårat stall och hälsade på, stackarn. Så jag blir utan meshund idag.

Måste faktiskt klä på mig innan jag går, och det är en timme kvar, en och en halv för att vara exakt, innan jag ska gå på riktigt. Men måste ju äta frukost också! Det får man inte glömma då vi inte har lunch i skolan idag.


"Jag idag"

/J


Outfit för avslutningen

Nu har jag kommit på hur jag ska se ut på avslutningen iallafall, härligt att ha det överstökat!



/J


Baka en kaka

Bakade lite förut, det fick bli schackrutor då det var så himla längesedan jag gjorde dem!
Mina blev inte estetiskt fina, men otroligt goda!


Ingredienser:
4½dl vetemjöl
½dl strösocker
200g margarin/smör

2msk kakao
2msk vaniljsocker

Ugn:
175° i 8 minuter mitt i ugnen.

Hur man gör:
Blanda mjöl, socker och margarin/smör till en deg, smöret ska inte smältas utan ska vara rumstemperatur-varmt.
När du fått ihop allt till en deg (det kan ta ett tag, så klandra inte dig själv om det tar lång tid) så delar du degbollen i två delar.
I ena delen lägger du vaniljsockret och i den andra kakaon, så det blir en med vanilj och en med kakao.
Dela sedan dina två delar i olika bitar (om du vill) och rulla dem till längder som du lägger på en plåt, det ska bli ljus mot mörk, mörk mot ljus. Varannan med andra ord. Även detta kan ta ett tag att få dem att bli runda, men det får väl ta den tid man behöver, visst?
Kan man ju skära kakorna i delar, 3-4mm tjocka direkt, men jag gjorde så att jag satte in dem i ugnen och sedan delade jag dem, mycket lättare för mig!

/J


Delivered

Min finfina klänning kom idag, jättehärligt tyg. Den passade, det jag skrev förut kan ni glömma, för jag insåg efter att den hade en dragkedja på sidan hihi, så dum är jag!



/J


Green Day - Novacaine



/J


Elakt av mig

Mitt senaste inlägg var ju att han är påväg, nu är ha tvärtemot det inlägget, han är påväg hem nu. Surt ska ni veta, jag tycker att den här helgen var den bästa på länge, att umgås med pojken, gå på Green Day och skrika lite och hoppa och dansa, och att fiska med pojken, åka till sjön med pojken och äta jordgubbar - himmelriket i min värld.

Nu ska jag snart titta på YesMan, tänkte titta på den igår när vi kom hem från Green Day, men vi orkade inte, vi slaggade av direkt och sov ända tills klockan 9, för då tyckte vi att det var dags att gå upp!

/J


He's on his way

Nu är Makky påväg till lilla mig, fast det är ju bara för vi ska på Green Day på lördag, och det kommer säkert att bli toppen på knoppen! Vi har ståplats, så vi kommer väl att behöva åka dit 2 timmar innan eller något liknande för att få en 'bra' plats.
Makky började sin resa idag istället för imorgon, bra val om ni frågar mig, han började åka vid 1 så han kommer nog snart, han har inte hört av sig dock...

/J


Pictures






/J


Äppelsin



Testade något rätt fult i photoshop, haha!

/J


Check!

Beställde precis en klänning från Nelly.com. Ska bli intressant och se hur den ser ut!
Floral Ruffle Dress SEK 179, Rare Fashion - NELLY.COM

/J


Alla mina nagellack

Jag har nu fotograferat alla mina nagellack, bara för att visa er hur många jag har att välja mellan, så jag har alltid något som passar just den klädstilen jag ska använda mig av varje dag.
Jag har sammanlagt 32 stycken nagellack från Depend (de är ju så billiga). Så det betyder att jag spenderat runt 8OO kronor på mina nagellack från Depend (de kostar ju 25kr/st).







Jag har delat upp de i olika 'kategorier' så att säga, de längst upp är ju mer.. Udda så att säga. De som är på andra plats är mina två set av fransk manikyr. Tredje bilden är de lite rosa aktiga nagellacken. Fjärde är de mer mörkare. Femte är de som 'skriker' och de sticker ut mer. Sjätte är de mer mjuka, krämiga. Och den sista är mina genomskinliga och top coat samt base coat, och ett glittrigt.

/J


Bilder från den 1 Juni



"Vi har fått en ny häst i stallet, Stjarna heter hon"



/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0