1:a advent.



Tänd det första ljuset idag...

/J


Argalappen.se






/J


Fiskrens blir till klädrens.


Började med ena garderoben.


Så mycket blev det på den första garderoben, samt början på den andra.


Kläder provas och tas bort.




Sista.

/J


Kallt

Fryser som tusan idag, ingen aning om varför, kanske beror det på min dåliga blodcirkulation, eller så är det rent av kallt inne och kallt ute. Så kan det vara. Ska snart till stallet iallafall, så.. Hinner inte skriva mer.

/J


Det regnar, det är blött, jag är trött och jag ska till skolan...

Ja, min rubrik säger det mesta, så mycket känner jag för att gå till skolan, jag har ingen lust, verkligen inte. Så har vi en skrivning på gymnastiken idag och jag vet inte hur det kommer att gå, kanske piss? Kanske bra? Jag vet inte om jag ska vara ärlig. Men nu hinner jag faktiskt inte skriva så mycket mer här. Måste fixa iordning mig.

/J


UTVECKLINGSSAMTAL

Snart bär det av till skolan, ska gå till tåget klockan nio. Ska på utvecklingssamtal i 2O minuter, sedan slutar jag för dagen. Då blir det nog till att dega lite framför datorn, och plugga inför skrivningen på gymnastiken som vi har imorgon. Nu måste jag iallafall fortsätta att fixa mig.

/J


Huvudvärk, huvudvärk, huvudvärk.. Varför all denna huvudvärk?

Bra jag är på poesi va, titta bara på min rubrik.

Och ja, jag har huvudvärk, men ska till stallet ändå, även om det gör ont som in i bomben. Men jag tror att det börjar avta lite. Kanske kan rida en liten stund? Eller göra något annat roligt med honom?

/J


TISDAG

Det är då tisdag idag, det vill säga andra dagen på vecka 48, och det vill säga att det är ungefär 28 dagar kvar tills Makky kommer hit.

Sitter just nu och fixar mig lite grann, sminkar mig just nu, kläderna kommer sedan, alltså... Jag är inte naken, men kommer byta kläder efter att jag sminkat mig, hihi.

Imorgon är det utvecklingssamtal klockan 1O.OO för min del, sedan blir jag ledig resten av dagen,härligt!

/J


RIP THRÓTTUR

Det var ett tag sedan han blev avlivad. Jag vet inte mycket fakta bara att han inte är med oss idag. Så skänker ett inlägg med bilder på honom (som jag inte tagit).






Saknar dig din lille knäppis <3

/J


Lite äldre bilder






/J


Regn regn var eviga dag

Nu börjar jag bli lite smått trött på regnet, nu vill jag ha snö och ingen blaskig snö så man blir blöt om fötterna. Idag är det just, blött ute, blåsigt också för den delen men jag funderar ändå på om jag ska rida, eller inte. Fast det regnar ju konstant! Men tänk om det skulle varit kurs idag? Då skulle jag ju ha ridit iallafall, även om det regnade, fast jag har ju ont i armen också, fortfarande!

Jag tog med kameran till stallet igår och tänkte ta lite kort, det blev dock inga bilder som jag hade hoppats på, varför? Jo, för jag orkade inte.

Måste också skratta åt en liten sak som någon skrev på min bilddagbok igår/idag såg inte vilket datum. Det ar, en anonym såklart, som skrev att mina kompisar var fula, och jag hade frågat om någon ville gå på jul på liseberg med mig, den personen hade svarat att hon inte ville. Varför vågar man inte vara inloggad på sin egna bilddagbok och skriva det? Måste man vara anonym? Det är bara rent av töntigt och fegt. Den personen skrev inte ens sitt namn, det stod "Anonym". Feg! Men det är ju bra för mig för jag bryr mig inte längre om "kränkningar", om det nu var en kränkning. Jag har för bra självförtroende för det, eller.. Bra och bra, men det är bättre än när jag var lite yngre iallafall, då tog jag emot allt alla sa till mig och kallade mig och sparade det, nu går det itne längre för dem att kränka mig, HA HA!

/J


Utsläpp i stallet.

Var precis i stallet, tog ut alla hästar på en timme och 15minuter. Själv.

Har duschat också, finally, mitt hår var så äckligt att jag kunde bre en macka med fettet jag hade där, trevligt va. Men, nu ska jag snart gå ner och äta frukost, så hinner inte skriva mer just nu.

/J


SJUKLING

Jag är sjuk idag, tog vaccinet igår, mot svininfluensan. Rövont i armen, huvudvärk, ont i magen och illamående, trött också. Det är jättekul!

/J




2O J*VLA MÅNADER, en glad Julia.

Idag har jag och Makky varit tillsammans i 2O hela månader, det är nice, och nej det är inte 2O år, så ni inte läser fel.

Jag älskar dig över allt annat <3

/J


5O1

Nu har jag kommit upp till mitt 5O1 inlägg, det bör firas på något sätt.. Jag har ju choklad i väskan fortfarande. Men nej! Varför skriver jag här nu för? jag har inte tid, jag måste klä på mig, fixa mig lite och äta frukost och sedan gå ut i regnet för att gå till tåget, eller bussen beroende på vad jag orkar. Kommer nog bli lite sen idag igen. Men jag hinner inte med 51 tåget, och om jag tar det tåget kommer jag bli.. En timme för tidig, eller inte en timme men näst intill! 4O minuter kanske, det går jag inte med på.

Jag funderar på att ändra lite färger snart på bloggen, nu när det börjar bli vintertider. Kanske rött och sådant, som julens färg är, enligt mig. Men vi får se, kommer ju då att experimentera med detta på min test blogg, det kommer nog gå lite åt *pip*svängen.

/J


BLOD I ARMEN

Hade två lektioner idag, slutade alltså 2O över 11 och det var nice. Vi tränade på en hel del saker idag, en planka, en häst, en hund och en arm. Alltså, låtsas djur och ingen riktig arm, och vi skulle öva på att sätta kanyler.



Sedan på tåget när jag åkte hem så satt det två riktiga fjortistjejer på tåget, jag störde mig mest på hon som satt närmast mig, hon såg.. Hemsk ut, rosa läppstift eller något, sur som en riktig surpuppa och så hade hon huvudet högt hela tiden, hon höll det aldrig normalt rakt... Och så tuggade hon tuggummi med öppen mun och jag störde mig...



/J


PIANO/SYNTH/KEYBOARD




/J


Ännu ett måste från min sida av tänkandet.

Jag hörde att det var en ny marabou choklad ute, limited edition. Var tvungen att köpa, 18 spänn på ica, ett rån...



/J


Gårdagens sysselsättning

Ja, som jag skrev var jag på kurs, var i stallet vid sju tiden tillsammans med Frida. Jag, Frida och Agneta (hennes kära mor) tog ut hästarna och gav dem mat. Sedan fick jag "äran" att mocka deras boxar i det sk. lilla stallet, vilket jag gjorde för jag ville. Och efter att jag mockat och gjort fint så såg jag stallgången, vilket är dessa bilder här under. Jag kände ett måste att göra rent där, ett absolut måste.

Före


Efter


/J


Å träningsvärk, å träningsvärk

Jag vaknade med världens träningsvärk i handleder, nacke och lite i ryggen. Det beror nog på allt jag gjorde igår. red kurs, mockade och vattenbärning och lite sådant. Men det får jag stå ut med om jag ska vara en hästtjej upp till 1OO%. Men hur som helst, måste gå till tåget snart, måste gå halv nio när jag börjar 2O i 1O, usch!

/J




Ny bloggheader

NUSÅ! Nu har jag tagit mig i kragen (samma kväll som jag skrev inlägget här under om att jag bör göra en ny) och gjort mig en ny header. Blev rätt nöjd faktiskt, lite småjusteringar imorgon kanske, eller så får den vara som den är. Den är till Makky och mig, älskar dig älskling!

Nu ska jag ta mig en snabb dusch!

/J


HEIMIR KURS

Var på kurs med Ljuffen idag, på Raudhetta gård tillsammans med Frida och hennes Röskja. Hon red inte, då hon är gravid.

På min lektion töltades det en hel del, böjövningar och en hel den andra roliga men jobbiga saker. Jag blev varm och trött, Ljuffen blev hur trött som helst, stackarn som inte har så bra kondition. Men enligt Heimir så måste jag pressa honom allt mera och öva, öva, öva, träna, träna, träna. ja, ni förstår grejen.

Jag har ett riktigt bra liv, om jag tänker efter. Mina föräldrar hjälper mig mycket, även om jag nu börjar bli mer självständig. Jag har en underbar pojkvän som älskar mig och bryr sig om mig. Han ska även komma hit på jul och nyår, och jag ska dit nästa år jul + nyår, jag är ju 18 nästa år så jag får ju bestämma själv. Jag får även åka iväg till Härnösand lite då och då ensam, det är det inte alla som får. Och min pappa har nu lånat ett photoshop av grannen som jag ska använda tills hans jobbarkompis har fixat CS4 till mig, snällt va?

Jag känner att jag måste ändra min header här på bloggen.. Lite tråkigt att den ser likadan ut hela tiden under flera månader. Men jag fattar ännu inte mycket av mitt Photoshop Elements 3.0.

/J


PEACE, LOVE and UNDERSTANDING

Värst vad det regnar nu då, stackars min plutt som står ute i skogshagen med sina kompisar. Nu blir han blöt.

På måndag ska jag på kurs på Raudhetta för Heimir, någon gubbe i blå kostym, okej om han har en blå kostym vet jag inte, och om han ens har en kostym, det vet jag inte heller. Men en man med isländskt namn.



På tal om ingenting så laddar jag upp denna utcoola videon när vi var i "Coop" aKa ICA.

/J


God mat idag.

Jag och mamsen var tjocka idag, vi beställde pizza från Druvan! Det är så gott med en kebabpizza därifrån.



/J


DET KÄNNS SOM JAG ALDRIG KOMMER ATT BLI GLAD IGEN...

Det känns faktiskt så, känner mig extremt tom inombords. Jag behöver min älskling vid mig varje dag! Jag är så himla beroende av honom nu, han är som min drog. Saknar honom varje sekund som går.

Och någon jul i Härnösand kan jag glömma tycker mamma eller något. Det konstiga var att vi pratade om detta innan jag åkte iväg dit för praktiken, och den dagen (i söndags) när jag satt på tåget från Stockholm till Göteborg smsade jag med min "kära" mor och sa att hon då inte fick glömma bort att jag skulle åka dit över julen och nyår. Vad blev mitt svar från henne? Jo; "Du kan inte vara ifrån hästen så mycket, han är välkommen hit att fira med oss." VADFAN säger jag bara! Pissröv!
Jag sa detta till Makky, han blev såklart ledsen och jag med. Jag har ju sagt till Sune och hans mamma att jag ska dit över jul och nu förstör mamma allting med mina planer. Jag hatar henne för att hon förstör allting. Nu kommer jag aldrig bli glad om jag inte får fira jul med älskling...
Och han har sagt att han kan komma hit över jul, men han har också sagt att han vill fira jul med sin egna familj och att han vill att jag ska vara där, jag vill vara där, jag vill vara här men gud. Jag får panik, ångest och allt...

VAD SKA JAG TA MIG TILL?!

/J


FÖRSTA SKOLDAN

Jaha, var i skolan första gången på några veckor. Det enda jag hade i mina tankar var "Makky, Makky, Makky".

Jag saknar honom extremt mycket, och jag vet han saknar mig likaså. Vill verkligen att han ska komma hit nu innan jul, men han har knappt några pengar och han låter mig inte hjälpa att betala för resan. Hur ska vi göra nu då? Vi båda vill träffas, men vi.. Kan inte.. Varför är det så jobbigt med tåg, flyg och allt konstigt som nu finns!?

JAG VILL HEM!

/J


Hemma.....

Jaha, nu är jag hemma igen efter fem underbara veckor med min älskling.. Saknar honom så mycket så det gör ont. Gråter som en, jag vet inte vad. Bröt ihop i duschen förut om man kan säga det så, kunde inte stå, satte mig och bara grät, grät och grät..

För er som undrar hur det är att ha en kille som bor långt bort är, så ska ni veta att det är svårt. Klart att man vill vara med honom varje dag, så mycket man kan. Och sedan tar det sju timmar med tåg att åka dit, varför inte en timma?! Det är svårt..

Det blir inte heller bättre när mamma och pappa säger att jag inte kan vara borta så länge mer, för jag har häst. Annars säljer dem honom, vadå, måste jag tvingas välja mellan häst och pojkvän?! ALDRIG! Jag älskar dem båda, tänker aldrig välja mellan dem. Det är som att välja mellan mamma eller pappa som ska dö eller liknande. Det går inte.

Jag saknar dig älskling, you and me forever and ever! It will always be us!

/J


TORSDAG

Ska ha utvärdering snart.

Har inga pengar på mobilen längre, shit!!

/J


JOBB JOBB

Är på jobbet nu, snark.

/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0