Lollo-Kurs

Idag hade vi kurs i stallet, för Louise Löfgren. Dagen bestod av en frukost, en lektion, lunch, lektion och sedan hemåt. Fotade också under dagen på andra som red, och lät några andra fota mig när jag red.
Ljúfur gick skitbra! Släppte i nacken och hals så han gick som en prins, min älskade lilla häst, han kan nog bli riktigt fin! (finare än nu!!)






/J




CherryPink

Jag älskar att fota de rosa träd som nu finns överallt där jag bor, dem är så underbara! Man kan i princip inte få en enda dålig bild, bara till att klicka, klicka, klicka så får man en bra bild. Detta förekommer dock bara en gång per år och förra året var första året som jag fick för mig att fota dem, nu blir det varje år!





/J


High above the "cotton candy clouds"

Jag är hemma nu, så ni vet. Jag kom hem igår vid 8 tiden, eller det var då jag landade på Landvetter flygplats. Resan hem gick bra, sorglig, men den gick bra iallafall. Jag satt och tittade ut genom fönstret hela vägen, och det var rätt mysigt, men ensamt.. En stor fight var det mellan mig och mina tårkanaler, som verkligen pushade för att försöka klämma ut mina tårar. Jag vann, ibland förlorade jag dock.
När jag satt och tittade ut genom planets fönster så insåg jag hur lika molnen är sockervadd, otroligt vad likt! Eller en väldigt mjuk bomull, jag hade bara lust att lägga mig där och gosa till det ordentligt. Men det kan man ju inte, för .. Ramlar man, antar jag, men det var verkligen som det är på animerade filmer, eller tecknade, att man kunde hoppa på dem, stå/sitta/ligga på dem, jag hade verkligen lust med att göra det just då.

Bajsigt inlägg! Jag satt faktiskt och tänkte på planet att jag kunde skriva om detta när jag kom hem, men detta är inte ens i närheten av det braiga som jag hade tänkt på. Typiskt mig!


Bildkälla.

/J


Laserdome pain

Nu skriver jag efter ungefär 4-5 dagars torka, jag blir alltid så upptagen så jag inte hinner skriver när jag är här uppe i Härnösand. Jag vill ju umgås så mycket jag bara kan med min älskade pojkvän!
Måste bara säga att häromdagen så åkte jag, Makky, Maenard, Micro till Sundsvall där vi träffade några kompisar till Micro, vi skulle nämligen spela laserdome. Måste säga att det var första gången jag gjorde detta, och jag är en väldigt dålig förlorare, så jag kände en stor press på mig själv... Jag måste nämligen vinna enligt min hjärna och om jag inte gör det så blir jag sur, sur, sur. Laserdome var dock ingenting för mig, och smärtan man har nu 2 dagar efter är olidlig!! Benen gör så ont att man knappt kan resa på sig från bilen, soffan, gå upp eller ner för trappan... Hoppas den försvinner snart, smärtan alltså!

Nej, nu ska jag nog fortsätta skriva klart min projektrapport, har fastnat på sista punkten bara! Usch....

/J




I am alive!

Ni kanske har fått för er att jag krashat med planet eller något för jag har inte skrivit på några dagar, men jag lever! Sitter i Härnösand och muppar mig så att säga.
Inte så mycket som hänt de senaste dagarna, mer än att jag kom hit, umgåtts med Makky, umgåtts med hans familj, följt med Makky till hans jobb (igår) i några timmar. Ja, det är väl det. Men jag vill bada i badhuset dem har här i Härnösand! Vet inte varför, men är otroligt sugen på att bada i badhus.. O t r o l i g t  sugen.
Jag har ingenting speciellt att skriva just nu, ville mest visa er att jag lever och har inte krashat med planet. Och tänk er, det tar ungefär 7 timmar med tåg hit (till Sundsvall) och i måndags när jag flög så tog det 1 timme och 1O minuter! AWESOME!
/J



Tidsinställt inlägg - Up in the sky!

Just nu i denna stund sitter jag på flygplanet upp till Härnösand/Sundsvall. Det kommer att bli helt jäkla awesome att träffa min älskling om bara ett litet tag, det härliga är att denna flygresa bara tar 1 timme och 1O minuter, ännu mera AWESOME!



/J


Packning

Nu är det mindre än 24 timmar kvar tills jag kommer att vara i min älsklings famn igen, härligt! Jag åker nämligen imorgon och kommer bli borta i en vecka. Så nu måste jag packa de grejer jag behöver, och lite mer än det, jag är ju faktiskt tjej.

Jag passade även på att åka till stallet förut, för att umgås lite med min snutt, träna honom på lite trick och sådant. Påbörjade spansk skritt med honom, och han fattade faktiskt. Lät han även springa fritt i paddocken för att också träna inkallning med honom genom att ropa mitt "stanna-ord" och sedan vissla, och han kom till mig! Underbara häst.

Nej, nu måste jag fortsätta packa, annars blir väl det aldrig klart hihi!

/J




BILDBOMB - Kolmården #2












/J


BILDBOMB - Kolmården

Här kommer det en hel drös med bilder från Kolmården, jag har inte alla bilder här tyvärr men en del.









"Är dem inte lika?"


Mer kommer imorgon, det blir mer roligt då.

/J


Tidsinställt inlägg - Växter




/J


Tidsinställt inlägg - "Quarter to Western"





/J


Tidsinställt inlägg - White and brown





/J




Kolmården nästa!

Väskorna packade, kameran laddad, godis och mat köpt. Då var man ju nästan redo för 3 dagar på Kolmården med klassen och några andra klasser. Jag måste tyvärr säga att jag inte är 100% taggad för detta, men jag tar det jag får, och det kommer nog bli roligt när man väl är där! Pussa på vargarna och titta bakom "kulisserna" vid delfinshowen och sådant. Så det kan bli roligt, det kan det.
Jag kommer alltså inte att skriva på några dagar nu, så detta blir det "sista på ett tag" så att säga, men jag bjuda på lite bilder varje dag som jag inte kan skriva, alltså imorgon och onsdag. Jag vet ju nu hur man gör med tidsinställda inlägg, så ni som är nyfikna på vad som komma skall, så kan ni få en liten preview haha! Och jag har några kvar, kan avslöja att jag har bilder på en livs levande quarterhäst (westernhäst), dock inte i action.. Men det kommer så småningom!



/J


Städdag i stallet

Nu springer jag alldeles strax iväg ut på parkeringen för att åka till stallet och städa! Det är nämligen städdag där så vi alla måste hjälpa till, vilket är trevligt i sig.
Kommer nog dra med mig min kamera, bara för att jag kan. Så vi hörs kanske när jag kommer tillbaka!







/J


Våren har anlänt

Idag tog jag med mig kameran till stallet och fotade lite hästar och annat kul jag hittade. Jag kommer inte visa alla bilder nu, hihi! Men ni kan få se på Acke som ett litet "smaktest" för vad som kommer att visas mer, hihi!




/J




Tangled/Trassel/Rapunzel, you name it!

Jag kan nog lite med stolthet säga att jag hittat min nya favoritfilm! Nämligen Tangled (eller Trassel som den heter på svenska)! Sett den 2 gånger nu och jag har antingen fått tårar i ögonen eller gråtit varje gång.. Den är så sjukt bra! Bra gjort, bra låtar, BRA JOBBAT DISNEY! Jag föredrar den på engelska, då munnarna och rösterna går mest ihop, jag stör mig bara om dem pratar svenska och så rör sig munnarna helt i otakt, såå störande.

Jag ska snart, snart, snart åka till Makky, vecka 16 för att vara exakt, och för att vara mer exakt så är det ungefär 8 dagar och, just nu i denna stund som jag skriver detta, 23 minuter kvar tills dagen kommer då jag troligtvis ska flyga dit! Kommer gå så mycket snabbare, och det kostar ändå lika mycket för mig som är student som det kostar att åka tåg, awesome!

Nu ska jag snart sova tror jag, börjar bli lite nanig (trött)... Godnatt!
Förresten så är ni dåliga på att kommentera bloggen, och läsa. Dåååligt av er, hoppas ni ändrar er, ni få som läser den iallafall hihi! Ni som läser är bäst!♥

/J


Tidsinställt inlägg - Right now in this very moment

Just nu, i denna stund (ungefär) så lämnar jag över det mest dyrbaraste jag och Ebba har just nu, nämligen vårat färdiga projekt! Boken som vi jobbat med under en väldigt lång tid, härligt att den är klar och vi nu bara har rapport och en powerpoint vi ska göra klart.
Riktigt stolt över boken! Ni kan se bilder på den om ni vill, självklart så visar jag islandshäst-delen.



/J


Blue crystal

Jag lovade ju bilder på halsbandet och armbandet min syster gav till mig häromdan, jag har nu bilder på dem, helt färska och fräna! Så nu blir detta inlägg nummer 2.
Är ni inte glada över att jag faktiskt håller mitt löfte och bloggar mer?!




/J


Hey hey hey!





Jag målade hur slarvigt som helst, detta var nämligen en testkörning för det krackelerade nagellacket som mamma köpte mig, väldigt coolt måste jag säga!

/J




Nagellack..ning..



Nu ska jag snart springa ner till bussen, den går 47 och jag brukar gå.. 40 för att hinna med, härligt att bo så nära! Sedan ska jag ta tåget 11.55. Ren fakta, ren fakta. Inte mycket att skriva idag, faktiskt, inte just nu iallafall! Blir massa plugg sedan när jag kommer hem, intressant och se hur det kommer gå.
Ikväll är det Desperate Housewives och Cougar Town! Missa inte, annars får ni smisken!

Nagellacket jag använt idag är en.. Unknown kind, fick den i en sminklåda och det står inte vad för märke det är, men fint är det iallafall.

/J


Off to the dentist

Jag känner mig rätt säker på att jag har ett hål åtminstone (nu var jag tvungen att googla hur det stavades haha!), tror dem kanske missade det förra gången jag var där, jag vet inte..! Ska nog äta snart iallafall, ska gå 10 i 10, egentligen börjar jag skolan 10 över 10 men jag hinner ju inte dit nu eftersom jag ska vara hos tandläkaren vid 10 haha! Lite omöjligt att hinna till skolan till 10 över I must say.
Efter besöket där måste jag nog hem och äta, det är ju lunch efter första lektionen och jag hinner nog inte dit iallafall, så jag börjar 20 i 1 nästa lektion. Yäy...
VILL INTE TILL TANDLÄKAREN! Jag hatar det, usch! Jag blir så nervös och blir allmänt dålig...

Men förhoppningsvis så lagar dem hålet jag har direkt, så slipper jag fixa ny tid och greja mig, det är mycket skönare att få det gjort direkt än att gå och vänta på något hemskt.

/J


Tandläkaren

Precis som rubriken lyder så ska jag till tandläkaren, imorgon, inte idag hihi.
Jag fick besök av min syster idag och av henne fick jag halsband och matchande armband, bilder på dem kommer upp imorgon då jag inte har tid eller ork att fotografera just nu, ska fixa klart mitt hår och gå till sängen för att se om Makky vill prata lite strunt med lilla mig!





/J


Tidsinställt inlägg - Före och efter bilder

Jag hinner inte skriva just nu så jag testar det här med tidsinsällt inlägg för första gången ever, vi får hoppas att det går vägen. Sitter nog och tittar på Harry Potter just nu (den nyaste, del 1 såklart) eller någon annan rolig film! För helgen är ju ännu inte över och det är ju film-tittar-helg för min del.
GUD vad jag saknar Makky just nu! Härligt att jag åker dit vecka 16 då, awesome!



"Bilderna är från praktiken, lite saker jag fick göra, påsarna hade vi gjort innan dock.."

/J



Film Kväll

Jag har haft filmkvällar hela helgen nu och det har varit riktigt härligt att ha en helg där man inte gjort så mycket mer än att vara i stallet och sen åka hem och sedan senare på dagen titta på en hel del massa filmer! Jag har hunnit titta på dessa filmer;

Trassel (fast den engelska Tangled)
→ Jag tycker att denna filmen var super gullig och mysig, vill bara titta på den fler och fler gånger! Väldigt bra gjort. Och rolig, det är ett stort plus!
Det regnar köttbullar (fast den engelska Cloudy with a chance of meatballs)
→ Det var lite svårt att hänga med i början och innehållet var väl sisådär enligt mig, men bra gjord och vissa saker såg faktiskt riktiga ut. Rolig och sorglig på samma gång!
Open Water
→ En film som jag faktiskt först trodde var en porrfilm så jag tittade bort i den scenen och försökte spola framåt utan att titta, sedan insåg jag att det bara var en scen som var lite "Ehm, va?!", bra gjord och rätt hemskt att den är verklighetsbaserad.
Dead girl
→ En skräckfilm (jag älskar förövrigt skräck) som jag tyckte var helt okej! Lite zombie-aktigt i den också som bara gjorde saken bättre, dock mycket nakenhet... Men bortsett från det en mycket bra film som jag rekomenderar.
Black Swan
→ Vissa klagar på att den är dålig för det hanlar om balett, men jag som tjej tycker den var fin, och väldigt bra! Man blev rädd några gånger och man förstod innehållet rätt snabbt.

Det var dem jag såg, hihi! Väldigt bra filmer allihop! Nu blev det ett recensioninlägg som inte ens var meningen från första början, men,men. Vissa tror väl att jag inte har något liv eftersom jag nu sett på MASSA filmer hela helgen, men jag orkade inte hitta på något speciellt.



/J




Claridge House® Islandsträns


Veckan som nu snart är slut har varit väldigt rörig, massor som skulle göras och sådant viktigt som en stor tjej som jag måste fixa. Skolarbeten, lite framtidsplaner etc.
Jag har även varit i stallet och ridit massvis, igår red jag lektion för första gången på länge och det gick bra, inte toppen, men bra. Och idag köpte jag ett nytt träns, ett med bling-bling. Toppenfint! och fick mig även ett par ridskor. Tränset var såklart brunt och inte svart som det är på bilderna nedan. Finns på Hööks för 279:-.


/J






Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0