Hästarna på Korndal









/J


Arken Zoo

Första dagen på praktiken, den gick rätt snabbt faktiskt, men det är väl som man säger... Att tiden går fortare då man har roligt, och jag hade väl rätt roligt där ändå, alltid någonting att göra iallafall, roligast var nog att fylla på lösvikten ('godis' till gnagare och fåglar). Men resten var roligt det med.
Sitter på min laptop nu så kan inte lägga ut bilderna på hästarna i stallet som jag tog igår, så ni får helt enkelt hålla ut till imorgon då jag kan lägga ut dem.

När jag åkte hem idag med min syster så hade jag världens huvudvärk! Det gjorde så ont så jag gick upp till mitt rum direkt och la mig under täcket. Där låg jag, tills jag var tvungen att gå ner efter 15 minuter och försöka äta, men kände att "Nej, jag kommer spy om jag äter, så ont har jag"... Så jag la mig i soffan i vardagsrummet istället och pappa kom med huvudvärkstablett och vatten, jag tog den och gick upp till mitt rum igen och la mig ner. Där låg jag igen, i kanske 3 timmar, och sov.. Och när jag vaknade var jag rätt utvilad och min huvudvärk var borta. Så nu har jag inte det längre, eller.. Jag känner nog av den lite trots allt, men det är inte som förut iallafall.

Nu vet ni hur det ligger till! Vill även säga till Makky: Jag älskar dig!

/J


Islandshästen min

Detta inlägg kommer nu att vara tillägnat till min häst Ljúfur från Bäsna. Han är efter Feykir från Knutshyttan som han, enligt mig, är väldigt lik. Sådan pappa sådan son så att säga, inte än! Men snart. I utseendet, hihi!
Ljúfur och jag har tävlat en gång på riktigt, och även en träningstävling, på träningstävlingen kom vi på tredje plats, och på den riktiga tävlingen kom vi dock inte till final... Fick fel galopp, men sånt händer väl även de bästa.










"Han har världens finaste hästögon!"

/J


Det sista från Härnösand

Nu kommer de allra sista bilderna jag har att visa från Härnösand, de första bilderna är från en dag vid havet (samma dag vi var på 'upptäcktsfärd' till Mannaminne m.f) och de två sista är från dagen vi åkte hem till Göteborg och jag tog bilder på solnedgången från bilen.




"En stor avgrund? Eller vad tror du?"





"Såhär ser det ut när man skuttar på klippor i action!"


/J




Helg

Nu är det helg, och jag har gått i skolan i 3 dagar, redan trött, nästan lite pinsamt.. Men nu har vi praktik i 3 veckor, fast vi blir borta 4 veckor från skolan då vi ska ha basmaskinskörning (traktor) en vecka under praktiken. Jag ska praktisera på Arkens Zoo i Sisjön, har rätt okej arbetstider, får se om jag hinner till stallet innan det blir mörkt, men det hoppas jag att jag gör! Det gick ju så himla bra igår. Och idag har hästen rast från ridandet för denna veckan.

Jag kommer snart lägga ut de allra sista bilderna som jag har från Härnösand! Jag är ju inte klar med det hihi... Nu ska jag fortsätta att glo TV och slappa lite.

/J


Djurvård 3B

Det är vad jag blir imorgon. Första skoldagen är imorgon klockan 10 och jag hoppas på att få ett okej schema då det på internet ser hemskt ut! Halv 5 varje dag nästan, ingen sovmorgon.. Nej det orkar vi väl inte?! Men har bara denna veckan i skolan, sedan praktik och basmaskinskörning (traktor). Och så ska jag få med pappa upp till H-sand någon helg också.
Känner att jag är rätt trött redan nu, detta då min älskade pojkvän väckte mig vid 9-10 tiden, suck... Och sedan har jag inte gjort någonting idag, så det är väl också en anledning till att jag är trött.

Kommer nog sova gott, det regnar mysigt - men vill ändå bli kramad av min älskade pojkvän och kunna känna hans andedräkt i min nacke, härligt.



/J




Vaengur KM #2

Nu kommer resten av bilderna som jag inte laddade upp igår kväll, kommentera nu då!








/J


Vaengur KM

Jag har nu suttit och redigerat lite bilder, dock blev det 14 bilder som blev redigerade, jag kan ladda upp halva idag och halva imorgon! So, here we go!




"Observera att hans boots är rosa, fick låna av Lollo"

"Lollo och Vestri"



"Reynir och Gordon"

/J


Scones

Jag bakade scones häromdan, dock kunde jag inte ta mer bilder efter att jag blandat ihop smöret och allt annat då mina händer blev kladdiga!



Ingredienser:
(Detta kommer bli 4 bröd)
3dl mjölk
100g margarin
7-8dl mjöl
4tsk bakpulver
1tsk salt


Recept:
Sätt ugnen på 250°.
Lägg fram en låg plåt med bakplåtspapper eller smörj med smör/margarin.
Blanda ihop mjölet, bakpulvret och saltet (de torra ingredienserna) i en bunke.
Gör det lätt för dig och skär margarinet i små bitar som du sedan blandar ner i mjölet och med fingrarna finfördelar du smöret så det blir som en grynig massa.
Tillsätt sedan mjölken och rör ihop detta till en deg (jag använde mina händer). Sluta röra ihop det när du kan forma degen.
Dela degen till 4 delar, gör dem runda så du ser att dem är ungefär lika stora. Ta sedan en klump och platta till den på plåten så den blir rund och ungefär 12-15cm i diameter. Skär två skåror i den, som bilden visar nedan och nagga med en gaffel eller liknande.

Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Ett tips:
Ta en fjärdedel av brödet och dela det på mitten så att du kan öppna och stänga, smöra och lägg i ost och marmelad, mums!
Smaklig måltid!

/J


Hästar från norr





/J


Tjofräs!

Måste berätta om gårdagen! Den var helt galet rolig, jag tävlade nämligen med Ljúfur i V5 - lätt fyrgång. Det var ungefär 8 stycken som tävlade i den grenen och vi kom 3:a! Trea på våran första tävling, det är inte dåligt. Det var en bra start på tävlingsdagarna. Vi får hoppas att det kommer gå lika bra på lördag när jag ska tävla i Vaengur KM!


/J


Utflykt - Mannaminne

Ja, jag har lite tid att redigera bilder nu här på kvällskvisten, så det blir två inlägg, om nu någon bryr sig... Men hur som helst! Makky tog med mig på en utflykt en dag veckan innan vi åkte ner till Göteborg, han tog en dag ledigt från jobbet och vi åkte uppåt i landet, till Kramfors tror jag, och det ligger ju en bit. Sedan åkte vi av motorvägen och in på en väldigt krokig väg och det var verkligen vackert där... Dock kunde vi inte stanna så jag kunde ta kort, det var bilar bakom oss och inte en "stanna och fota"-väg.. Så jag fick bita ihop! Men det blev ändå inte mycket fotande när vi nådde våran destination, ett ställe som heter Mannaminne. Det är nästan som ett museum där de samlat på sig flera olika saker från olika delar av världen, de har även en spårvagn från Göteborg, ett hus om Norge, ett hus om dragspel.. Ja dem har allt i princip! Och de bygger fortfarande, det är ju inte klart utan det blir större och större. Rätt intressant!






/J


Basketball Dudes

Jag är fortfarande inte klar med att ladda upp och visa alla bilder från Härnösand! Jag har några kvar, dessa är några av dem, men sedan är det lite andra också hihi! Jag var med Makky och Mico när dem spelade basket, jag är inte bra på basket så valde därför att sitta bredvid.



"Okejj, även en bild på mig hihi!"






/J


Tävlingskläder - CHECK

Nu ska jag visa lite bilder på de tävlingskläder jag köpte från Börjes Tingsryd och de är väldigt fina, även om jag ser ut som en man i kavajen hehe!


"Ridkavaj för 385 kr"

"Vita ridbyxor för 208 kr"

"Islandsridbyxor för 475 kr"

"Vi köpte ett vitt shabrak för 75 kr, dock inte det som är på bilden, hittade inte det vi köpte på deras hemsida.."


/J


Kladdkakemuffins-MUMS

Nu har jag bakat kladdkakemuffins, eller som vissa sidor säger "kladdmuffins" men det låter rätt konstigt... Kladdkakemuffins låter bättre!
Väntar nu på mina nudlar med kryddstark-smak, och hoppas på att det inte är för stark, utan gott hihi! Hunden är fortfarande här, går runt och letar efter någonting jag vet inte vad faktiskt...
Nu är nog mina nudlar klara föresten!

/J


TÄVLING

My God... Nu är det på allvar! Jag står med på listan! LISTAN! Detta är läskigt redan nu...



/J


Hunden

Nu har vi storfrämmat här i huset, och vi ska ha det under en vecka. Nämligen min systers söta (men galna) hund Enzo! Han är blandning mellan schäfer, rottis och amstaff. Otroligt gullig och duktig (ibland) men såå pigg... Tog en evighet för oss att få han att lägga sig ner nu och sova... Förhoppningsvis håller han sig lugn hela natten! Jag är dock otrolig över hur det blir när jag ska gå på toa och fixa mig... Han börjar nämligen gny om man går på toa!

Vill även tillägga att jag saknar min älskling extremt!

/J


Fölisarna

Känner att jag har brist på något att skriva, så dessa två bilder får tala för mig istället.




/J


Fy Julia!

Känner att jag börjar bli dålig igen på att skriva blogginlägg, mina besökare i statistiken sjunker snabbare än snabbast känns det som! Det som hänt efter mitt senaste inlägg om mina kontaktlinser är att jag har nu bestämt mig för att tävla på Sävebanan nu i augusti, den 21:a rättare sagt, och det blir min första tävling ever och med min lilla snutt. Och igår tränade jag på ett lättklass program som Frida visade mig (min tränare), så nu vet jag på ett ungefär hur jag ska rida, om jag nu kommer ihåg det... Red även med 'g-boots' med tyngder i, ska rida med dem på lördag också (är stall-ledig idag, imorgon och på söndag) och då blir det till att träna på lördagen!
Igår var jag hemma hos Alex tillsammans med några andra godingar, där åt vi tacos, pratade strunt och skrattade gott. jag kom även på ett nytt ord; Päronsmet, jag har ingen aning om vad det är, men visst låter det lite gott när man säger det; P ä r o n s m e t. Jag blir lite sugen på päronsplitt nu (glassen)...

Funderar på att dra med mamma till stallet så vi kan skura klart boxen, men jag vet inte om hon orkar, men får se! Skönt att bli klar nu än i sista stund...

/J


Green Eyes

Nu har jag ju som sagt fått hem mina linser, har en bättre bild här nedan som jag tog med min kamera och inte webkamera haha! Man ser ju en skillnad iallafall, har dock ingen bild utan...


"Typ väldigt redigerad hud! Men inte ögonen, inget redigerat på dem."

/J


Skillnad?

Ja nu har jag fått hem ett paket idag, jag öppnade direkt och testade i princip direkt också!


"Före"

"Efter"

Man ser dock mer i vanligt ljus än i webkameran.

/J


Utflykt - Höga Kusten

Här kommer lite bilder från när jag och Makky åkte till Höga Kusten, där kan man titta på utsikten, ta in på hotell om man så vill, leka på lekplatsen, bli blöt av vatten som hoppar upp ur marken här och där, eller vandra lite på "berget".























/J


Off to stable

Ja, nu ska jag och mamma åka till stallet! Och när jag kommer tillbaka så kommer jag lägga ut ännu en bildbomb med bilder från Härnösand, jag har faktiskt en hel del bilder kvar att visa er.

/J


Lollipop

"Lollipop, lollopop oh lolli, lolli, lolli LOLLIPOP"






/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0