Måndagen den 31 oktober

Vad kan man skriva? Idag har hästen fått röra på sig på en uteritt, jag har rört mig lite.

Måste säga att jag längtar tills på fredag, ännu en gång! Då kommer senaste avsnittet av The Vampire Diaries ut och jag är såå inlove i i denna serie så jag sitter nu och bara längtar.
Imorgon ska jag, Manda och Emmo till stan och tralla runt lite, gå till Buttericks och köpa Halloween grejer som jag lär behöva på fredag, ska på någon Halloween fest.

Nej! Nu har jag verkligen ingenting mer att säga.. Jag har nu bara sagt massa saker som inte ens är roligt att veta haha! :)



/J


HTC Incredible S Kaos...

Min telefon har fått ett dampryck..! Den har fått för sig att ta bort alla mina sms, kanske jag hade för många? Inte rensat sedan jag fick den (vid studenten i maj). Tur att den inte tagit bort mina kontakter också haha :)
Nu ska jag snart sova, ska titta klart på Kung Fu Panda 2 först bara..

/J


What's up, Doc?

Japp, här sitter jag i min absoluta ensamhet och äter en morot som jag har suktat efter ett bra tag nu. Gott gott gott :)
Hoppas ni har en härlig söndag! Min söndag har bestått av en hemmadag, pillat lite med photoshop, tittat på tv och bara.. Lunkat runt i hemmet. Likaså har mina föräldrar faktiskt.
Nu ska jag se om jag hittar en bra film man kan titta på, dagen är ju inte över ännu.



/J


Turn Back Time

Nu är det dags igen att ställa tillbaka klockan! En timme ska klockan ställas tillbaka idag, tji fick jag när jag tittade på mobilen i morse och sedan på alarmklockan bredvid min säng, två olika tider, jag undrade då vilken som hade rätt! Om jag hade ställt om mobilen i sömnen eller vad som hade hänt. Men jag ska nog lita på min telefon mer än en alarmklocka..

/J


Stable Duty!

Nu ska jag snart åka till stallet för att rida och sedan ta in alla fina pållar vi har där. Så det kommer bli en stallkväll, sedan ska man hem och hoppas på att Manda vill umgås med mig en stund! Kanske ta oss en drink på Prinsen i Kungsbacka..? Hade inte suttit fel!

/J


Wroom Wroom

Snart ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig lite, mitt hår är inte så trevligt just nu tyvärr.. Sedan ska jag ta tåget in till Kungsbacka, ska brumma med bilen idag, baklänges ;) Fattar ni vad min lektion ska bestå av då? Haha!

Igår skulle jag åkt in till Göteborg för att köpa en Halloween utstyrsel :bigeyes:, men jag fastnade i stallet längre än vad jag hade planerat, så jag får åka in någon annan dag nästa vecka, resten av denna så är jag upptagen tyvärr.



/J




Happyface!

Mitt favoritprogram har börjat sändas igen i USA, wünderbart!! Är så happy, tittade på 6 delar igår och det sista sjätte idag på morgonen, jag är så inne i det så det är inte klokt!
Nu undrar ni kanske vad det är för program jag älskar så, jo det är The Vampire Diaries, jag har sagt innan att jag tyckte de liknade Twilight, men ångrar mig, för det liknar inte det alls. VD är så mycket bättre måste jag faktiskt säga, man blir verkligen inne i själva händelserna så man sitter och spänner sig hela tiden. Iallafall jag... Så nu måste jag vänta tills fredag kväll innan jag kan se det sjunde avsnittet.. SADFACE! Men ändå Happyface, för jag vet att det nu visas igen!

/J


Ego Boost






/J


A beautiful morning

Vaknade av att det var ljust i mitt rum, faktiskt, och när jag rullade upp rullgardinerna såg jag strålande sol och klarblå himmel, snacka om lycka! Ett härligt väder att leka med 9-åringar, eller vad man nu gör med dem hihi. En djurvårdare på fritids, det är inte ofta man ser något sådant spektakel ;)
Ska åka med bussen som går 20 i 12 från Lindome centrum, åker i 40 minuter till Korsvägen i Göteborg, byter buss där och tjolahopp, där får jag åka en till buss. Men nu kom jag på, att jag faktiskt måste kila, måste köpa påfyllning till västtrafik-kortet! Åh herre...

/J


Work It

Idag har jag haft "fullt upp", nästan.. Åkte till stallet vid 11 tiden och red ut med en där i kanske en och ½ timme, superhärligt väder idag så man måste ju passa på!
Senare under kvällen åkte jag och övningskörde lite, backade lite, krypkörde, körde på vägarna, lite sådant. Och nu sitter jag här, och funderar på vad man kan hitta på för busigt innan man ska gå och sova så man är pigg inför morgondagen. Ska jobba, faktiskt! Vikariera på ett fritids för 9-åringar, får se hur detta går. Dock är det rätt långt bort från där jag bor, jag bor i Lindome och stället är i Partille. Så som tur var går det bussar som kan ta mig dit.
Önska mig lycka till!

Har även gjort något annat busigt som bara Makky vet om, inte något farligt, bara för att se liksom, och nu var jag nära på att skriva licksom, hmm.. :O

Nej nu har jag ingenting att skriva mer.. Kan bjussa på en gammal bild!



/J


Lördagsmys

Sitter här i min lilla ensamhet och myser lite framför TV:n, och datorn då.. Knaprar lite på kex som jag fick av föräldrarna, funderar på vad man ska hitta på med sitt liv så småningom. Tankarna flyger fram och tillbaka, och ibland kommer en och annan konstig tanke upp i skallen på mig som inte ens passar in.
Men nog om detta, nu ska jag mysa klart!



/J




Kläder

Ursäkta för kvalitén på bilderna, jag ville inte ha blixten på och mitt rum är inte det ljusaste.. :(






"En random bild bara"

/J




Sadelbyte?

Jag är så otroligt sugen på att köpa ny sadel.. Min sadel till hästen som jag har nu är alldeles för liten, den trycker på ryggen känns det som. Jag har ju haft den sedan han var yngre och då hade han knappt muskler på ryggen och var tanigare, nu har han fått mer muskler och växt till sig lite, så är i stort behov av en ny sadel...
Jag vill jätte, jätte gärna ha en Equipe sadel, bra kvalité och otroligt härliga att sitta i!

Antingen en Emporio Island (bilden nedan)

Eller en Iceland Single Flaps (bilden under)

/J


Ny Bloggdesign#2


/J


Ny bloggdesign inom kort

Håller på att fixa en ny bloggdesign till min lille blogg. Jag tröttnar så fort på samma design hela tiden och jag känner att nej. Nu är det dags att försöka sig på något annat och nytt! Nu blir den färgglad och inte alls i stil med denna jag har nu!
Kanske får göra om själva "inriktningen" av bloggen också..? Jag vet inte ännu, får tänka på detta.

Men nu ska jag stänga av datorn så jag kan ringa min älskade pojkvän och prata ett tag!

/J


The Rain Is Pouring Down

Nu regnar det ännu en gång, ett typiskt tecken på att hösten verkligen kommit till Sverige.. Jag är otroligt sugen på att shoppa, men jag har typ inga pengar :S Får se till att skaffa inkomst så snart som möjligt!
Måste till stallet sedan för att fixa för att hästen ska gå in inatt, det ska tydligen bli riktigt skitväder hela natten och nu när dem inte går i skogshagen så har dem inte lika mycket skydd som dem har där, vilket kan bli lite blött.

Men nu ska jag fixa mig själv, så att jag inte sitter här och inte är klar om någonting skulle hända så att jag är tvungen att åka någonstans!

/J


TIDSINSTÄLLT INLÄGG - Min bästa vän! (en av dem)



/J


Min Älskling


"Mitt solsken då de allra mörkaste dagarna kommer.."

/J


Though Path

Här sitter jag ännu en gång, på kvällen och bara glor på dataskärmen.. TV:n är på i bakgrunden men ljudet är av för jag blir så lätt distraherad av ljudet för jag lyssnar hellre än att göra det jag håller på med på datorn. Och vad jag gjort på datorn undrar ni? Jo jag har hållt på med stallets hemsida, fixat bloggen som vi ska ha till den och så vidare. Jag är värsta handy..woman!

Idag red jag förresten på min lille häst, första gången på mer än en vecka, har ju varit i Härnösand och inte kunnat åka dit! Hästen är tjock, men visst får dem vara lite tjockare under denna period på året, tycker jag iallafall. Mer att älska, eller hur?


För er som inte tror att jag har planer för min framtid har helt fel. Jag har planer, stora planer, planer som knappt någon vet, planer som inte ens jag tänkt på ännu. Planer är bra..
Jag har tänkt otroligt länge på att jag vill starta hunddagis, hundar är otroligt roliga djur och att ha något eget att vara stolt över är också en stor bra grej för mig! Älskar att lösa problem, och sådant. Det är roligt med utmaningar. Ska få med några mer bara om dem vill ha ett hunddagis också.
Ska även få körkort, jobb och sedan flytta hemifrån, förhoppningsvis kan jag få ner Makky hit (peppar peppar), eller så får jag försöka få med mig hästen upp till honom (hur det nu kommer gå).. :O Men det löser sig, jag vet! KÄRLEK ÖVERVINNER ALLT.
Jag har inte fel med den saken iallafall.



/J


Ghost Adventures Once Again

Sitter och tittar på Ghost Adventures.. Är hemma igen, som vanligt kan jag inte vara glad för detta då jag lämnade min livs kärlek i Härnösand! Jag är superkär, så ni vet.



/J


Halloj

Befinner mig som sagt fortfarande i Härnösand, inte kunnit skriva än en gång på grund av att jag haft alltför mycket att göra och tänka på. Idag städade jag till exempel vardagsrummet i kanske tre timmar, är otroligt nöjd med resultatet, även om det blir mindre bra as we speak.
Nu måste jag gå och vara social, tänkte bara skriva så att ni förstår att jag lever fortfarande.
/J



A Trip Through Sweden

Igårkväll vid 11-tiden så kom jag fram till Härnösand efter 12 timmar på resande.. Däck..? Vi bilade alltså upp hit.
Måndagen började med att jag och Makky var tvungna att åka från Kungsbacka station vid 7 tiden för att åka till Laholm, och den redan tog 1 timme ungefär för där skulle tydligen han och Sune (hans låtsas farsa) gå till något företag och titta och prata om någon maskin dem ska köpa.
Då där var vi, tills klockan blev 10 i 11, sedan åkte vi därifrån och åt på Max lite snabbt (jag hade inte ätit frukost), efter det så drog vi vidare mot Borås och sedan Jönköping. Vi stannade några gånger på vägen och ett stopp var i Gränna (ni vet, polkagrisarnas hemstad), och där köpte jag 12 stänger för 100kr, GOTT!
därefter åkte vi mot Örebro och sedan därifrån till Gävle, och från Gävle till Härnösand.
Tog ett tag att åka och när det blev mörkt ute och jag tittade ut framför bilen och man såg att röra sig supersnabbt och allmänt superkonstigt jämfört med hur det såg ut när det var ljust ute, så blev jag väldigt yr i bollen och är det lite fortfarande idag om jag vrider för snabbt på huvudet eller om jag rufsar till håret och reser mig för snabbt.

Men nu är jag i Härnösand igen, och gör staden ännu en gång lite osäkrare för alla som bor och vistas här. På tal om någonting helt annat så måste jag klippa mig! Snart, snarast.. Mitt hår är redigt slitet och jag kan dela ett hårstrå i två delar, FASA!

Så anledningen till att jag inte har uppdaterat bloggen är för att;
#1, Makky kom till mig i fredags och jag umgicks med honom mestadels av tiden.
#2, Jag har varit på resande fot (däck) sedan tidigt i måndags morse, tills sent sent på kvällen.

Det är anledningarna.
Och nu är Makky på gymmet och då passar jag på att skriva här hihi!

/J



Music, legs and a vaccum cleaner

Jag måste nog städa mitt rum, det är stökigt once again och jag blir så trött i ögonen av att titta runt i rummet för att försöka titta på allt som ligger utspritt.. Det blir hög musik som gäller och att dansa runt lite och städa!

Och för att få med allt som min rubrik säger så kan jag säga att jag har gjort mina luddiga björnben till lena, smidiga, kvinnliga ben igen. Känns helt enkelt awesome att ha mjuka ben igen, och att smörja in dem förut var pricket över i:et! Hinner inte skriva mer nu, annars kommer jag fastna här när jag egentligen bör och ska städa. Det är ju inte det bästa... Men allt för att skippa att städa någon minut iallafall, så det är väl därför jag skriver helt onödiga saker just nu i detta inlägg, men ingen behöver veta det.. Eller, nu vet ni ju det. Äsch, gör inget! För NU, nu ska jag städa.

/J


FREDAGEN 7 OKTOBER



"Tänkte visa mitt favorit nagellack just nu!"

"Kul med att löven börjar bli gulbruna nu..."


"Någon kanske ville se mitt pris lite närmare, det är priset jag vann i Vaengur's sommartävling i augusti."

/J




Rainy Rainy Day

Idag är det ett riktigt skitväder här i Göteborg, regn och rusk. Grått och det ser allmänt tråkigt ut måste jag säga. Men jag ska trotsa vädret och åka till stallet ändå! Får se om jag rider en liten bit, eller om jag går ut och letar älg (jag är ÄLG-GALEN!).




Landi KM 2011 - Bilder

Här kommer 10 bilder som jag fotade igår (fotade mer men alla blev inte lika bra).












/J


Landi KM 2011

Idag var det ju tävling, jag kan nog ärligt och äckligt nog säga att det enda jag åt och "åt" idag var två skivor med Hönökaka, och sedan lite spya, mysigt va? Jag var så himla nervös när vi skulle gå till incheckningen att jag faktiskt var suuupernära på att spy, men jag höll inne det och det smakade uscha! :S

Hur som helst, bort från detta äckliga och till något annat - hur det gick.
Jag fick fel galopp tyvärr, vi var 4 på banan och de 3 förutom jag var framför mig och när vi skulle visa galopp så började dem tidigare än mig (jag ville trava först och sedan galopp så det blev rätt), men då kände väl Ljuffen att "Wow! Ska vi springa ikapp!?!?" Så där sprang han och tog fel galopp, jag hann alltså inte fatta rätt galopp och han ville inte stanna så jag kunde börja om på nytt utan han ville verkligen springa. Det jag gjorde var att när det var 15 sekunder kvar av momentet så skakade jag bara på huvudet och log, vad annars kunde jag ha gjort? Surat ihop och skrika på min häst? Aldrig! Han gjorde sitt bästa trots allt, han blev bara lite för tävlingsinriktad på helt fel tävlingspår ;)

Vill ni kanske veta mina poäng jag fick av domarna?

Domare 1
Tölt: 4,5
Trav: 5,0
Skritt: 5,5
Galopp: 0

Totalt 3,8

Domare 2
Tölt: 4,5
Trav: 5,5
Skritt: 5,0
Galopp: 0

Totalt 3,8

Domare 1
Tölt: 4,5
Trav: 5,5
Skritt: 4,5
Galopp: 0

Totalt 3,6


Får man fel galopp och inte rättar till det (/inte kan, i mitt fall) så får man helt enkelt en 0:a, tyvärr. Men jag är nöjd ändå! Det är roligt att tävla, kommer göra det så många fler gånger!

Här kommer en liten bild på mig och Ljúfur i hans bästa gångart for the day ;)


/J


Tävling imorgon

Imorgon ska jag tävla, och allt är redo i stallet och här hemma! Är grymt taggad av att få tävla sista gången för i år, nästa år blir det allt fler tävlingar tror jag nog. Landi KM på Sävebanan, kom dit och kolla om ni är intresserade :) Säve, Göteborg är det alltså.

Önska mig lycka till!

/J


Tidsinställt inlägg - Härliga Hund

Jag har ju glömt att nämna! Jag är med i en tidning, jajemen! Jag och min klass när jag gick i skolan är med i tidningen Härliga Hund, dem skriver om hundgymnasiet som nu startat. Dock gick jag ju inte i just hundgymnasiet, vi hade en hundlektion varje torsdag i tredje året på gymnasiet, varav det var då som dem kom och fotograferade oss och även intervjuade några av oss (jag var en av dem). Så jag är med i tidningen, läs gärna för jag tycker det är en bra tidning (även om det är första gången jag läst den)... :S



/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0