Sova tidigt - upp tidigt

Det blir till att sova tidigt idag faktiskt, aka bara ringa Makky efter att jag skrivit klart detta inlägg sedan så blir det sängen för mig! Tänkte gå upp tidigt imorgon, åka till stallet, efter stallet kanske plocka bär och svamp och sedan har jag resten av dagen på mig att göra annat. Att ha haft ont i huvudet konstant hela dan idag har verkligen tagit på mina krafter, det är väl därför jag känner för att sova så tidigt som möjligt. /J




Huvudvärk

Usch vilket väder vi haft här idag! Regn, sol, åska, regn, uppehåll, sol och regn, åska och så vidare. Jag har superont i huvudet för jag är otroligt känslig mot väderändringar annars och nu var det värre. Ätit isglass, persika, tagit tablett, vilat upp mig i soffan inget har hjälpt - nästan som migrän.
 
 
/J



Dagens Inköp

Jag har varit i sommarstugan i Olofsbo från igår tills idag, badade för första gången i år i havet också vilket var kallt men uppfriskande!
Och idag innan jag åkte hem så handlade vi lite på varuhuset FYNDA, där har en en affär som heter Mint Fashion där köpte jag två tröjor, en party och en luftig :)
 
"Party tröjan, som är snyggare irl"
 
"Ungefär en sån här, fast tänk er marinblå, linne. Spetsen som denna har där bak är liksom "överdelen" på baksidan på linnet" :)
 
/J



Träning

Idag blev det en go träning i rundvolten, travbanan och lite snabbt i paddocken med hästen, fy fan vad gött det är att få röra på sig igen genom ridningen. Har en go träningsvärk redan i ljumskarna, gott gott! Och sjukt ont i ena handleden, men det tränar vi bort inom kort haha ;)
 
När jag var i Härnösand förresten så köpte jag faktiskt lite saker, inget hästrelaterat dock. Köpte en superfin termos som jag letat efter skitlänge! En babyblå! Och även en sådan ballongvisp, babyblå, och en gummipensel, babyblå. Även spelet Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 ;) Woop Woop!
 
Har även köpt lite hästrelaterade grejer iförrigår och idag! Kan visa bilder på allt sedan eller imorgon.
 
 
/J



By the way

Månadsdag för mig och Makky idag, grattis till oss! Klarat oss galant i 4 år och 4 månader, still going strong! Älskar dig.
 
/J



Beställning av örter

Förra året på Göteborg Horse Show när jag var där så gick jag till Gboots för att kolla priserna där på bootsen, när jag hade kollat klart och skulle gå därifrån fick jag och min kompis varsin provpåse på ett par örter dem säljer. Ljúfur älskade dem och jag har länge sagt att jag ska köpa en påse för att testa ge honom de örterna istället för de "speciella" vi har just nu. Så jag har nu beställt det, ett år senare (om inte mer) så vi får se när dem kommer!
 
 
/J



Hemfärd...

Ja, då åker man hem idag då. Ingen vidare bra känsla direkt måste jag faktiskt medge, kommer sakna min favorit något så otroligt mycket! Är så kär i denna pojken va så ni anar inte, han är den bästa! Och som pricken över i:et (i en negativ syn) så åker jag hem den dan när det äntligen är bra väder här efter dagar med regn och grått.
Men nu blir det att åka hem och träna inför Lag SM, och jag är supertaggad inför detta så jag nästan spricker, vi har nästan allt uppklarat.
 
Har någon tips på hur man kan få en sommarfet häst att bli smäcker och fin i kroppen snabbt utan för drastiska metoder? :)
 



Till Luleå och tillbaka

Nu har jag verkligen åkt rätt igenom Sverige, från Göteborg till Härnösand, från Härnösand till Luleå - herre! Åkte dit för att hämta en kompis pojkvän som kommit fel. Mer orkar jag inte skriva om det då det var rätt komplicerat även för mig haha.
Men hur som helst, så var vi i Luleå över en natt, åkte tidigt dagen efter. Att det tog så jävla lång tid att åka dit visste jag inte, 5 timmar ungefär. Jag körde också (bra att få lite mer erfarenhet) då jag inte hade ont i rumpan haha.
När vi kom hem igår var vi trötta men vi tog oss i kragarna och drog till Sundsvall för att bada på HimlaBadet med Makkys syrra, vi hade lovat henne. Där badade vi i kanske 1 ½ timme, vilket räckte för oss alla. Och idag har jag ingen större plan på vad man kan hitta på, något roligt eftersom jag åker hem imorgon!!
 
"Bild på bebis Ljuffe :) "
 
/J



Två veckors vila snart över

Snart kommer jag att åter igen börja rida och träna, det kommer bli intensiva träningar, varje dag, utan vila. Kommer bränna fett och träna lösgöring, ökad och långsamt tempo tölt, även nedtagningar däremellan och ökningarna. Kommer att bli spännande!
Dock så har det hänt en sak med en deltagare i vårat lag (vi var 6 st) så nu är vi down to 5. Och man får inte ha 5 i ett lag, utan antingen 6 eller 4+1 (en reserv). Så vi får bli ett 4 mannalag med en reserv, som får rida med poängen räknas inte. Sånt suger! Så vi ska ha möte om detta om vem som ska "stå över" att få sina poäng räknade så att säga, och tilldela oss ytterligare en gren var (hoppas bara inte jag får T6 för då lovar jag att min häst kommer sticka när han får lösa tyglar haha). Men det kanske jag kan träna på i ca 4 veckor haha!!
 
Nej men ja, jag klippte håret idag också btw, 4 cm eller så. Det var gratis för min del då han som klippte "känner" Makky eller något. Jaja, jag slapp betala det var ju bra! From now on klipper jag nog mitt eget hår, det blir nog lika bra som när han klippte ;)
 
"Gossehästen med vinterpäls <3"
 
/J



Tävling - HorseMeUp

Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se för 1000:-
 
/J



Härnösand Dudes

Befinner mig nu i Härnösand, har varit här i en vecka strax och I'm lovin' it. Sagt till mig själv att MAX stanna två veckor, måste träna hästen inför Lag sm! Allt detta tjat om Lag sm tänker ni, men är man en hängiven tävlingsmänniska så är man ;)
 
Var idag i Sundsvall vid Gatufesten som pågår där nu och tittade på när Makky och hans polare spelade basket turnering, de kom till final, vann 4/5. De förlorade dock finalen mot några väldigt bra spelare. Men helt okej att titta och vi hade tur med vädret tills precis efter dem spelat klart finalen, för dååå började det pissregna, wuhu...
 
Vi hörs någon dag när jag har mer tid att skriva.
 
 
/J