Hästträning

Idag fick hästen känna på att klättra i en kvart ungedär, upp och ner 7 gånger (en gång räknas som upp och ner) och fy tusan vad trött han blev! Då kändes det som att jag verkligen gett han en intensiv och bra träning. Vi har en bra backe vid stallet nämligen som är halvbrant och super att klättra i som vi säger :)

Valborg idag, firas ensam, funderar dock på att gå ner till Ica och köpa lite frukt och mjölkchoklad att smälta, så kan man doppa frukter i smält choklad! Mums! :) Bilder kan komma sedan.

/J




My big FAT celebrity crush

Jag har sedan TVD (The Vampire Diaries) började fått mig en liten crush i Ian Somerhalder, han är snygg, rolig och en otroligt skådespelare. En liten kändiskärlek som egentligen inte betyder något, men i brist på annat att skriva så skriver jag detta :)





/J


Transformation

Jag har jättemycket lust till att bara göra något drastiskt med mig själv, en ny helt annorlunda frisyr? Byta stil? Bli supermega fet? Bli supermega smal?

(Superduper oseriöst redigerat)



"Varför inte en Eva Longoria frisyr?"


"Eller en Katy Perry?"


"Eller en Mia Wasikowska?"


"Eller varför inte en Jacob (i Twilight)?!?!"

Får se, kanske gör en Jacob imorgon eller senare idag, we'll see ;)

/J


Let's roll!



/J


Byxor i brevlådan

Idag fick jag hem mina supersnygga shorts jag beställt! Och även ett skärp jag beställt, dock inte det jag beställde men det passar ändå bra ;)


/J


Tävling i Falkenberg

Var på en liten tävling idag, eller tävling och tävling, det var väl mer att man kunde rida och få poäng och kommentarer på. Men kul var det! Som attan! Och jag är så nöjd med våra poäng måste jag säga.
Det fanns tre domare, och då fick man alltså tre olika poäng på de olika gångarterna.

Domare 1
Tölt - 5.0
Trav - 5.5
Skritt - 4.0
Galopp - 6.0

Domare 2
Tölt - 6.0
Trav - 5.5
Skritt - 4.0
Galopp - 5.5

Domare 3
Tölt - 5.0
Trav - 5.5
Skritt - 5.0
Galopp - 5.0

TOTALT: 5.1

Slog mitt personliga rekord
vilket känns superbra :)

/J




Snö?!

Verkligen, snö? Idag, nu? Det känns ju lite överdrivet om jag får säga det själv. Fast nu har ju det i och försig smält bort så jag kanske inte ens behöver skriva detta inlägg men ändå. SNÖ?! Ska nog ändå ta moppen om en liten stund till stallet eftersom jag har två hästapållar att rida idag, Dagur och min egen.
Funderar även om man ska ta med sig kameran till stallet, dock är det inget fotoväder men strunt samma! Jag behöver fler bilder på datorn.

Btw, de kläderna jag la ut bilder på häromdagen, beställt byxorna nu så snart är dem mina! Beställde även ett O.P.I nagellack och ett snyggt passande skärp. Kommer beställa resten av grejerna när de kommer in i min storlek ;)

PS. Imorgon tävlar jag i Falkenberg, bor ni där så ta er en tur till Barbro Beckström och titta! :)

/J


Bad Ass

Var för en stund sedan och lagade ett hål i en tand, fixade det utan bedövning, den smärtan var ingenting jämfört med den jag känner varje dag just nu.

Funderar starkt på att baka någonting roligt och gott.. Något nyttigt också för den delen, men vad?!

Btw, min pojkväns mobil är stulen av en liten skitunge som tror han är något, dock är jag jävligt arg nu för tiden så att han skickar sms från hans telefon till mig och säger "Hmmm go dIe" får mig bara att spricka av hat! Så skickade nyss ett hat-sms tillbaka och förklarade vad som kunde hända honom om han inte lämnade tillbaka telefonen till dess ägare.
Så går det för små tjuvar.

/J




Söndagens "vill-ha"


Så om någon vill bidra med pengar eller rent av köpa någonting till mig som en gåva, så är ni mycket välkomna! :)

/J


Städröj

Idag blir det lite städdag i stallet, dags att röja bort vinterns alla hemligheter så att säga ;) Vi blir dock inte många men det kan nog gå ändå eftersom vi har några timmar att städa. Rätt så skönt eftersom jag inte har någonting annat att göra i stallet idag och det är alltid populärt i min smak.

Måste även säga att jag nu anmält mig till årets första tävling som går av stapeln på onsdag! Det blir att åka ner till Falkenberg och rida hos Barbro Bäckström. Blev dock bara en gren då han nog inte orkar två just nu, men nästa tävling kommer det nog att bli två, vänta bara!

Update: Kollade precis på mina inlägg när jag skrev om att jag beställt sadel, två veckor och fem dagar sedan!! Wuhu säger jag bara! Antingen bara 1 vecka kvar eller tre, underbart!

/J


Lördag

 Idag är det lördag för er som missat eller inte brytt er förräns nu! Jag har hö och vattendag i stallet, samt insläppet senare :) Ska även rida min lille hest som jag inte ridit på några dagar (känner mig hemsk.. :( ). Så idag ska han få bli riden lite, dock i paddocken då det är så blött ute nu och det kan börja regna när som i princip. Funderar starkt på att hoppa lite (faktiskt), även om jag är sjukt rädd för hoppning och sådant men Ljuffen gillar det så då måste man väl offra sig ibland för hans skull.

Har dock inga nya bilder att dela med mig av just nu, kanske ikväll kommer det några, det får vi se då. Ska nu duscha och göra mig fräsch, har sovit i flera timmar i natt och känner att det var väldigt välbehövligt!

/J


Wooptidu

Äntligen så är jag klar med två hårda veckor av intensivkurs (körkort)! Nu är det bara att köra hemma och träna tills det är dags för uppkörning (säger inte när för det får ni veta om jag klarar det).  Men hur som helst, är hemma nu och körde hela vägen hem från Falkenberg med pappa idag och jag är grym. hade halkbanan i morse vilket gick superbra och det var kul och ett plus var väl att man fick sitta själva i bilarna när man körde runt - frihetskänsla.
Nej men nu är jag redigt trött och jag funderar allvarligt på att gå och lägga mig nu, hur fan kan man vara såhär trött, hela min kropp värker och skriker "GÅ OCH LÄGG DIG!" Vi får se ;)

/J




Kurs-Dag!

Idag blir det kurs för Louise Löfgren i stallet, ska bli härligt att träna lite! Måste träna ökad tölt lite, och även kort tempo tölt, så han inte sticker iväg i full fart när det ska gå låååångsamt..! Får se hur detta blir måste jag säga ska bli intressant. Kan säga att kameran åker med ner idag, dock blir det nog inga bilder på mig, men på resten av ekipagen så ;)

Mina tankar går till min underbara vän Emmy <3

/J


I min sjuklåda!

Jag har faktiskt fixat klart min sjuklåda, faktiskt. Köpte lite extra grejer på apoteket idag och på Ica Maxi (köpte lådan där).



/J


It's A Swan


















/J




Snö

Helt sjukt att det snöar nu! Och mycket snöar det också. Har precis ätit en tidig påskmiddag med min mor och far samt min ena syster och hennes kille, grillat blev det - mycket gott. Och efter middagen så började det snöa vilket suger.

Var i stallet förut och longerade min lilla häst lite så han fick röra på sig, sedan fick han springa fritt runt då han tycker det är roligt. Och jäklar vad han sprang! Fanns nästan inget stopp på honom :) Gullehästen, ska allt rida dig imorgon.

Iallafall, sitter här nu och lägger in bilder från Olofsbo, dem ska ni få se inom kort (idag iallafall).

/J


Studerande..

Idag har jag varit duktig och det har känts bra faktiskt! Kände mig som en skolelev ännu en gång. Att sitta och lyssna på musik och samtidigt göra studiehäftet till körkorts teorin är toppen! Hann göra till sida 38, och då svarade jag också på alla frågor, hur bra är man inte då? Otroligt bra! :D Ville bara få det sagt. Och just det ja, senare på kvällen som var idag så gick jag ner till stranden, eller oj.. Jag cyklade, och hade även tagit med mig kameran ner så kan kunde ta kort på solnedgången. Och bilderna blev awesome! Träffade även på en svan där nere, men bilderna får ni se när jag kommer hem :)

/J


Tidig hemgång

Fick gå hem tidigare från körskolan idag, skulle kört 3 gånger men körde två, vilket var lite härligt faktiskt. Så nu tänkte jag sätta mig med lite instuderingsfrågor både på datorn och sedan i studiehäftet.
Senare blir det nog en cykling runt om i Olofsbo, kommer nog ta lite finfina bilder på solnedgången då den alltid är lika vacker här nere, önskar bara att jag hade haft någon att dela den fina stunden med (Makky!!)...



/J


Ensam i min ensamhet

Nu sitter jag här i stugan, installerat mig och är klar för att stanna. Ska nog göra lite mat, klockan 10 på kvällen :) Kan visa lite bilder på stugan senare eller imorgon!
Här blåser det, som attans! Man hör hur vinden tjuter och det är rätt så mysigt faktiskt :) Men hade hellre delat denna mysighet med Makky...

/J


Träning på gång

Idag ska jag åter igen åka iväg med min häst, jag kanske inte skrev det förra veckan men jag åkte iväg och tränade på Raudhetta då inför Lag-SM. Och som sagt så ska jag åka iväg idag igen! Roligt, faktiskt! Ska träna på bana i mitt gamla stall där vi stod när Ljuffen var en liten plutt. Får se hur det går, och igår hittade jag även en massa tävlingar med min favoritgren V5 (lätt fyrgång) så ska övertala mina föräldrar att åka med mig till Falkenberg samt Ljungskile..



Och idag så åker jag till Falkenberg för att bo i våran sommarstuga under en vecka, sedan nästa vecka igen.. Så två veckor ;)
Ska nämligen gå intensivkurs för körkortet som börjar imorgon.(!!!!) Så då kommer jag blogga därifrån. Bara så ni vet.

/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0