Svampplockning

Här kommer lite bilder från tidigare idag då jag gick en runda i skogen bakom stallet för att plocka lite svamp jag såg när jag tidigare red där :)






"Ser ni vad det är för arbetare på bilden?"

"A big no no!"

"Detta är vad jag sökte efter ;)"

/J




Sömnbrist

Fick två timmars sömn ungefär inatt, så jag har halvsovit hela dan som jag hållt igång, blir nog att sova länge imorgon faktiskt! Jag förtjänar det...



/J




Natti!

Nu ska jag gå till bingen efter att jag tagit bort mitt smink.. Har haft lite ärenden idag på körskola samt i stallet där jag fick en fartfylld ridtur tillsammans med Ljuffens kompis Hengill. Vi släppte dem bara och lät dem sticka med oss, och stack.. Det gjorde dem absolut! Men det kände inte jag då jag inte tog någonting i tyglarna utan bara lät honom springa på, och vi vann över Hengill, segerjubel till oss :)

Nu måste jag nog nana snart.. Ska köra bilen imorgon på morgonen, hemskt but true... ÖNSKA MIG LYCKA TILL!

Btw
, har hittat en blogg som ska följas, nämligen en tjej som heter Sonja, inte hunnit kolla igenom bloggen ordentligt ännu men jag gillar den, hon är otroligt rolig!

/J


Bilder

Jag sa ju att jag skulle börja fotografera mer ;)







/J




Där ljög jag lite..

Jag tittade aldrig på filmen igår, fastnade med annat.. Får ta och titta på den idag istället, vädret är ändåså inte så roligt, regnar och är allmänt grått och trist.:(

Hästen hade inte en så bra dag idag tyvärr, ville inte samarbeta med mig alls.. Försökte sticka i galoppen i paddocken, men han fick inte detta och efter en tillsägelse så gick han bättre :)

/J


Lejonkungen!

Nu ska jag mysa framför en bra film, nämligen första Lejonkungen filmen, kommer väl sluta med att jag sitter och lipar för mig själv - men lipar man inte till denna filmen så är man nog väldigt känslokall. Så det så.




PS. Makky, jag älskar dig.

/J


Tjejer behöver uppskattning



NOG OM BAJSLIGHETER
, orkar inte snacka sånt nu haha! Även om jag nu gjort det i halva inlägget, nästan hela. Pinsaaamt, men man måste få ut det jag har inom mig, har ingen att prata med. :) 

Körde bil idag förresten, till stallet! Dit gick det inte bra.. Men när jag körde hem gick det bättre, faktiskt, inga tabbar, tjohoo!

Och en annan sak, jag har hållt mig till träningen med hästen! Förutom i fredags då han inte fick vila, för då red min medryttare honom. Och imorgon ska jag rida ut enligt planeringen, och jag har lunchen och kvällen tror jag. Mycket att göra, fåt mig att tänka på annat vilket är bra!

Ett par bilder på mig just nu.




/J


Tidsinställt inlägg - Katter



Stallkatterna är otroligt gulliga med varandra, Tiger tar väl hand om den lille Reidar och slickar rent honom då och då, gullegull!
(Tänkte att jag skulle ladda upp allt fler videos och bilder)

/J


TIDSINSTÄLLT INLÄGG - Sötehästen



Så roligt hade Ljúfur det i somras efter att han blivit avduschad, då han får gå in i hagen så måste han ju såklart rulla sig för att skita ner sig ordentligt... :(

/J


Städning.

Såhär går en städning till i mitt rum.. Detta var dock ett tag sedan men.. Enjoy ändå! :)



/J


210911

Jag kan säga er att jag hållt träningen så som jag skrivit den hittills.

Har även hunnit övningsköra i måndags och igår så förhoppningsvis blir det körkort iallafall nästa år... Segt att det ska ta så lång tid att få rutin på saker..!

Jag saknar även min älskade pojkvän, otroligt mycket.. Jag hoppas vi snart kan bo tillsammans och vara med varandra varje dag (det kommer hända, frågan är när?!).

/J




Preliminärt träningsschema!

Här har jag gjort lite scheman för dagarna som kommer innan tävlingen. Hur och vad jag ska träna så ni ser att jag har lite koll iallafall! :D Detta kan dock komma att ändras då jag har en medryttare också som ska rida någon gång i veckan. Och kanske att jag tar en till lektion eller något.




Nyinköpta hästsaker.


Detta är vad jag shoppat in idag, gav bort min förra ryktlåda som ser ut som den jag nu köpt, fast den var silver. Nu har jag en röd vilket passar Ljúfur desto mer. Jag kommer att ersätta mina tråkiga borstar i lådan som jag har nu med Borstiq's borstar istället, jag ser dem som något bättre än de plastiga som jag har nu.. Ska bli lite mer exklusiv med grejer, och ta hand om mina grejer mer! Och bättre än vad jag nu har gjort det senaste...

/J




Behövligt att köpa!

Jag har ju som sagt fått ett presentkort från mina stallkompisar på 500kr hos HÖÖKS, och jag har nu tittat igenom katalogen och deras hemsida efter bra och smarta saker som jag behöver!
Men vet inte ännu om jag ska köpa till hästen eller till mig... Eller både och?!?!






Hittade även denna (bilden under) som är SKITBRA till vintern :O :)




/J


Windy Windy...

Idag låg nästan träden ner på backen, löv flög överallt och jag fick en känsla av höst i hela kroppen (dock är det storm här).. Jag ser hösten som sommarens slut, vilket kan vara rätt ledsamt, men jag ser även hösten som en färggrann årstid, även mysig. Man kan fota finfina bilder då löven blir gul/gröna/bruna, och mysigt då man kan tända lite ljus och bara mysa, läsa en bok eller pyssla med något annat roligt, se en bra film kanske med tända ljus.
Men än så länge är det faktiskt lite sensommar! Det är ju september, och jag kan nog inte bada denna tid på året, men ändå! Man ska vara positiv för de små saker.

Förresten så har min häst fått sig lite mer päls på kroppen, och börjar likna ett fluffigt får, med lite extra kilon runt magområdet. Gullehästen :)

Makky, läser du detta så ska du veta att jag älskar dig ♥ :)

/J


Seg uppdatering...

Jag måste be om ursäkt för kanske den 1000:e gången för mitt dåliga uppdaterande.. Jag kan säga att jag haft mycket att stå i under helgen som gått, förhoppningsvis så räcker detta som en förklaring.
Men nu är jag igång igen ska ni veta! Hästen tränas för fullt inför tävlingen som kommer den 2:a oktober, jag säger det igen för jag har redan sagt detta innan. Och jag ska även brumbrumma bilen någon dag snart! Kul, kul..!

Bjuder på en ovisad bild som förlåt för att jag inte uppdaterat som jag egentligen bör göra :(



Måste även till HÖÖKS någon dag snart och köpa upp saker för mitt presentkort jag visade och skrev om..!

/J




Tävling för andra gången

Snart ska jag tävla igen, eller om lite mindre än en månad ska jag tävla igen. Med min häst, denna gången är det föreningen Landi som har ett KM (KlubbMästerskap, tror jag) och det var öppet för andra föreningar och då är jag ju sjävklart med! Den andra oktober är jag på banan igen tillsammans med hästen och visar upp hans gångarter! :)

Jag längtar!

Och nästa vecka ska jag till bilskola och köra där för första gången.. OMG!

/J


The rain is falling down

Idag regnar det, och regnar, och regnar och regnar lite mer.. Men jag, jag har varit duktig och hållt mitt rum, rent hela dagen, jag har även mailat om jobb till några (tummen upp för detta :)). Förhoppningsvis så regnar det inte imorgon förmiddag så att jag kan åka till stallet tidigt för att sedan åka in till stan för att möta upp Amanda efter att hon slutat jobbet för att då hälsa på i våran gamla skola.. Konstigt för er yngre som nu går i skolan kanske..? Men inte för oss som är studenter, då vi faktiskt saknar några lärare..!

/J


Hur ska jag göra..?

Jag får panik snart, helt ärligt.. Jag har i princip förstört mitt förhållande på något konstigt vis och jag måste fixa det, jag måste ju koncentrera mig på de saker som är relevanta just nu (träna hästen inför tävling, körkort, jobb).. Men det enda jag tänker på är just; JAG MÅSTE FIXA DET! JAG MÅSTE UPP TILL MAKKY OCH FIXA DET.
Men jag får inte.. Men jag måste! Jag vill säga till mina päron att jag vill åka upp nu i helgen, men dem kommer inte bli glada på mig för detta.. Men jag menar, bara jag får göra detta lilla nu så kommer jag inte tjata på dem mer om detta, och kommer kunna koncentrera mig på de saker som jag behöver göra just nu i mitt liv.
Men det är det också, att jag inte vill ha arga föräldrar runt omkring mig.. Men jag vill inte heller gå runt och blame:a mig själv för att jag förstört mitt förhållande med den jag är otroligt kär i, älskar och vill vara med.. VARFÖR ÄR ALLT KOMPLICERAT!? Jag kan inte ens få fram ett leende på läpparna.. Jag vill le, jag vill det. Och jag vill vara en bra dotter, jag vill ha Makky i mitt liv, jag vill allt. Men varför går det inte?!

Usch.. Jag blir helt slut av att tänka tanken på att fråga om jag får åka dit. Jag orkar inte drama, men jag kanske får orsaka drama som går att fixa för att fixa någonting annat som är fixbart.
Gud vad jag babblar på. Men jag måste få skriva av mig ibland precis som alla andra här i världen. Undra om ens någon fattar vad jag skriver om.. :(

/J


Presentkort

Hej alla goa och glada! Idag har det regnat hela dagen i princip, lite uppehåll då och då, men det var inte länge det. Jag busade aldrig till det idag tyvärr, som jag skulle gjort.. Min mor tog mig på bar gärning så att säga :(

Var på stallmöte idag i stallet, var annars haha, och där fick jag presentkort av alla fina vänner där som tack för att jag hjälpt att fixa hemsidan! Att jag tog tag i det alltså, 500kr i presentkort på HÖÖKS, helt awesome! Nu måste jag bara tänka på om jag ska unna mig själv något eller köpa något till hästen.. :)



Jag har även kommit i underfund med jag faktiskt behöver fixa och dona med nu så snart som möjligt.

Hitta jobb där dem anställer mig.
Träna inför tävlingen som jag ska tävla den 2:a oktober (har nog glömt att säga detta).
Köra allt mer så att jag får körkort så snart som möjligt(!!!).
• Samt boka in körlektioner.
Boka in en resa till älsklingen.

Det är mycket som ska göras.. Jag börjar med allt samtidigt!! Nästan, så gott det går haha :)

/J


Busa till det lite för mänskligheten

Makky åkte hem idag, och jag har varit inne på mitt rum hela dagen av sorg.. Åt inte på 12-13 timmar men åt nu lite. Ska nog vakna rätt tidigt imorgon, fixa mig och åka in till stan och fixa en sak som är otroligt hemligt at the moment. Lite busigheter för att liva upp stämningen lite! Måste dessvärre fixa lite saker runtomkring innan detta kan ske, men det kommer att ske, nu har jag bestämt mig for sure!

/J


1:a September

Idag åkte jag till stallet, likadant som igår, rätt så tidigt. Detta för att faktiskt hinna med att rida så länge jag ville och även hjälpa till att luncha om det behövdes, och om man åker tidigt så kommer man ju hem redigt så tidigt också.

Idag målade jag fransk manikyr på mina fina naglar, förutom på en då denna har gått av :( Så var tvungen att klippa bort denna och låta den vara.. Ser roligt ut men detta kan döljas med ett plåster eller att man inte visar upp den offentligt ännu hihi.
Unnade även mitt hår en liten inpackning så att säga, vilket jag aldrig gjort förut och jag blev lite besviken då håret nu direkt ser lite fett ut.. Känns även äckligt att föra fingrarna igenom vilket jag inte vill att det ska kännas! Så där blev jag besviken..

Kommer snart att ta med kameran till stallet och annat för att fotografera allt mer så det inte bara kommer text ut på bloggen. Funderar även på att börja fotografera detaljer på annat än djur också! Det är ju också en passion..

/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0