Yap Yap

Igår jobbade jag, första dagen och det var lite pirrigt när jag gick in och satte mig i väntrummet, men sedan kom dem och hämtade mig och jag hälsade på alla, jag var såpass nervös så jag tog alla i hand och sa "Hej..Julia", även om alla var nära varandra, suck på mig! Men efter fick jag mig en liten rundtur av Lina, en yngre tjej där som också praktiserade eller vad man nu kan säga, sommarjobbade kanske. Och sedan fick jag byta om, städa, titta på början av en operation på en rottis, en stor och gammal sådan.

Man kan samanfatta min första dag såhär:

» Rundtur
» Fick gå in och byta till ett par svarta, varma, extremt fula kläder
» Städa
» Vänta
» Städa mera, i rabatten t ex.
» Vänta
» Städa mera
» Städa det sista, moppa golvet och lite sådant, plocka rent.

/J


First day at work today!

Ja, snart bär det av till jobbet, första dan, lite piss i magen känner jag av. Men ska snart äta lite frukost, är liite hungrig, blir väl någon macka och något att drciak till.


Thihihihi xD

/J


Götet

Lite saknar man sin hemstad, men det är inte mycket, inte ens varit här i en vecka ännu, inte ens börjat jobba, så den känslan försvinner nog alldeles, alldeles strax! SKa nog åka till Sundsvall snart, vet inte hur lång tid killarna tar på sig att tvätta bilen, good luck till dem!

/J


RIP

Jag diggade inte Michael Jacksons musik så mycket, inte honom heller för den delen, men, man får väl ändå säga rest in peace "king of pop".

/J


En varm och tröttsam dag.

Ännu en dag i Norrland, har inte varit här en vecka än men det känns som flera veckor har gått, härligt att det är flera veckor kvar, ska ju börja jobba nästa vecka också, ÄNNU härligare. Nu vill inte jag skriva mer, pga fint väder utomhus, så ni får ha det så bra tills jag skriver igen haha, sounds a little bit gaay?

/J


morn'!

Vaknade typ nyss.. Eller.. Nää! Vaknade för nåra timmar sen, tror jag. Jag lyssnar nu på lilla galningen som spelar elgitarr, han är KNÄPP!

Ni ska bara veta hur jävla gött det är här uppe, igår gick vi till mitt jobb, där jag ska jobba, LÅNGT SOM FAN! Så när vi skulle hem orkade vi inte gå mer, iallafall inte jag, så vi satte/la oss på gräset. HÄRLIGT!

Nu ska jag.. Surfa på internet, nä, ska spela spel på spelo.se ;)

/J


Härnösand i två dagar, känns som flera veckor

Nu sitter jag ensam  Makkys rum, framför datorn, tittar lite på Bones, inte mycket. Jag ska köpa en ny webbkamera snart, intressant? Jag tror Maenard är i sitt rum här bredvid, och den uslingen har inte hälsat! Jag är ensam för att; Han kör bilen! Haha, Makky alltså. Han övningskör, naaajs!

/J


sådärja!

Klarade mig gallant ända från Götet till ingenmansland, Härnösand. Så nu ska jag snart duscha och sen glo film, HÄRLIGT!

/J


Packat och klart, and ready to go(!)

Sådä, tror jag! Har nog packat det jag ska ha med mig nu, allt fick plats, ett stort TJUHU till mig. Eller, sminket klart, men kläder och det är i väskan, har med mig en handväska också där jag har plånbok och jag ska ha biljetterna där i också. Fast, plattången ska i väskan också, men den får plats, jag ska använda den nu och packa ner den i dess "resefodral", den ska ut på resa, igen.

Jag är så himla överlycklig så jag vet inte vad jag ska göra av mina känslor, och.. Ändå är jag nervös, och bekymrad över vad tusan jag ska göra på tåget/tågeN imorgon.. Spela spel på mobilen, lyssna på musik på mobilen.. Ja.. Mobilen är det enda jag har, och titta ut genom fönstret, that's right, jag sitter vid fönster.. Ena vägen bara, sen till Sundsvall sitter jag vid ett bord. Kommer hamna vid en jobbig familj igen...

Att tjejer är så himla jobbiga med att packa, man tror hela tiden att man glömt något, så packar man ner något helt onödigt för att man inte vill glömma något, men.. Och om jag glömt något!! Jag fixar detta, jag är nervös, men.. SKIT SAMMA! Jag och Makky har en liten "deal", han tvättar mina kläder, jag städar rummet, härligt, slipper jag själv!

Nu ska jag se lite mer på tv, OCH ska fixa mitt hår, det ska bli så platt som aldrig förr.. Btw, jag red idag.. Sista gången på 4 veckor, det kommer att kännas som bajjs när jag inte får vara med min älsklings häst, men. Han är ändå min! Så det så!

Detta är nog det sista jag skriver innan jag åker, så jag skriver när jag är där uppe, hoppas jag!

/J


Grattis på 21 års dagen Malin!

Idag fyller min mellanstora syster år, eller den näst äldsta kan man säga, men den längsta hehe. Hon blir 21 idag! Grattis syster! Älskar dig <3

Ska till stallet nu, och imorgon åker jag!!

/J


natti-natti

Nu ska jag sova, nej. Men ska se på tv!

/J


DEXTER

Jag säger bara HEJ JAG TAR HAND OM TV:N PÅ LÖRDAG!

"Nästa avsnitt

Lördag 27/06, 21:00 Doakes börjar fatta misstankar mot Dexter när hans offer rymmer och hans platsen där han dumpar liken hittas."


Dexter börjar igen! I love it so badly! Om jag inte får titta på det skriker jag och slår folket runt omkring mig! Inget ska få störa mig när Dexter är på tv!

/J


15

Glömde att säga igår, pappa tog internet för annars skulle jag "störa spotify", att jag har nu haft pojkvän i 15 månader, och en dag! :) <3

/J


g'day, mate

Jaha.. Nu har jag sovit dåligt inatt, igen.. Nervös som en terrier är när dem möter en grand danois. Jag spyr snart känns det som.. Kommer nog göra det på måndag.. När nervositetensläpper när jag är i Härnösand, och jag ska hem till dem, så kommer jag nog ställa mig lite avskillt och spy.. Trevligt att prata om spya här, men jag är seriös.. Det är så jag känner nu.. Men det kommer nog gå bra, jag är mest nervös för.. Stockholm (inte så mycket faktiskt) och det allra värsta nu är att tänk om det blir förseningar?! Eller.. Tänk om han tycker jag har förändrats såpass mycket att han inte gillar mig mer?! Min näsa, den är ful.. Ren fakta..

Det är 2 dagar kvar..!!!!!!!!

/J


Glad midsommar(?)

Jaha, nu är det ännu ett år med midsommar firande. Jag kommer väl, som vanligt, att äta, umgås lite med dem vuxna, sedan går jag upp med en skål chips, ser lite på tv tills klockan blir runt 1O tiden, sedan lägger jag mig i bingen och försöker sova. Men gud vilken hejdundrande midsommar!

Nu är det iallafall 3 dagar kvar, ni kan ju titta på nedräkningen, det är den tiden som är kvar tills jag träffar älskling!

/J


Nedräkning

                                                    

/J


KUSTHÖJDEN

Jag fick tidningen ISLANDSHÄSTEN igår, såg då även en annons om en ny hästsportbutik som öppnats på Kusthöjden, Härnösand, och det ligger precis bredvid veterinärmottagningen där jag ska jobba nu i sommar, eller om det är precis bredvid vet jag inte, men kusthöjden någonstans. Så lätt att jag ska leta efter den affären och förhoppningsvis shoppa loss som en gris i en burk med majonäs. (?)

Jag längtar efter att börja jobba nu, Kicki, en jag skrivit mail med från veterinäsmottagningen, verkar så himla trevlig, + att jag tror hennes syster gått på Burgården, så hej Göteborg! Och det är någon annan där uppe, en man, som jobbat i Borås och Uppsala, så jag är inte den enda från denna trakten här nere, tack och lov. Jag kommer att ha världens bästa sommar! Det känner jag nu, när Makky kommer hit ner, vi ska båda åka tillbaka hit, så ska vi till Liseberg, slottsskogen och ska se om det finns något mer man kan göra, stallet såklart, kanske åka till en sjö?

Nu ska jag fixa till mig lite, för snart kommer syster hit och hälsar på äntligen! Hon har inte varit här på evigheter den bajsen.

Nu är det faktiskt bara 4 dagar kvar!

/J


The king of the world

Var precis på stallmöte, i ett x antal timmar har jag varit där idag, inte på möte men i stallet. Red på travbanan, han har fått lite olater! Han kickar lite i galoppen, det blir till att ta bort det så fort jag kan, helst innan jag åker, annars blir det bajs.

Jag åker snart, och mamma vill att jag ska ha en resväska som man kan dra med sig, men dem är så jävlans klumpiga! Jag vill ha väskan jag hade förra gången, den beiga! Den var bättre. Den är djup så jag får plats med massa kläder, och jag ska ju ändå bara ha med mig smink, kläder, deodorant, parfym, plattång, ja.. Det var väl det! Det är ju inte mycket alls!!

Det är 5 dagar kvar nu!

/J


Jag ljuger så jag dör.

Jaha, ingen solning, jag ljuger så näsan trillar av. Jag har tråkigt.. Jag vill åka nu! Jag vill inte sitta på såg i 7 timmar, + 4O minuter i Stockholm! Jag vill åka dit så fort som möjligt, 1O minuter som längst! Men måste man åka i 7 timmar, så måste man. Och det komme jag att göra, på måndag. MÅNDAG! Det är inte allt lång tid kvar nu, MÅÅÅÅÅNDAAAAG! Ohyes, jag är cool!

Nu... Nu vet jag inte vad som ska göras.. Jag vill prata i telefon med älskling, och pussa på honom, krama på gosen(han också). USCH JAG VILL SÅ MYCKET!

/J


Paint

Jadu, nu har jag suttit i någon timme och målat en hästbild, med bakgrund.. Suck säger vi till det, ska nog hoppa in i duschen nu, raka benen lena och fina och slänga på mig bikini och sitta på framsidan, HÄRLIGT!

Jag vet inte riktigt vilken bild osm är bäst, en stor bild eller en liten. Så.. Vi testar båda:




Btw, hästen på bilden ska föreställa Ljuffen :D <3

/J


GODMORGON

Idag när jag sprang i Bunketorp så träffade jag på Erik från EMD och han fick bära mig en bit på vägen för jag för alldeles för trött för att gå eller springa, sedan träffade vi Carola som tog en bild på oss. Sedan satte han ner mig på marken och började sjunga en duett tillsammans med Carola, jag sa även till Carola vad jag tyckte om henne (och det är inga goda tankar om henne). Ja, nu är inte allt detta sant.. Ingenting är sant faktiskt.. Generande.. För jag sprang aldrig, känner mig hemsk att jag lovat mig själv att springa och så gör jag det inte, hemskt! Måste börja springa snart, kanske kan göra det i Härnösand? NÄ! No way, då ska jag sova, jobba, umgås med folket i huset och ha roligt, vara social och städa ett rum när mina kläder tvättas *haha*.

Vi har inte så dåligt väder idag iallafall, tror jag, har ju inte varit ute än. Soligt, blå himmel, med lite få moln. Ska inte till stallet idag då min skötare till Ljúfur rider honom idag, så får se om jag sätter mig på framsidan senare och solar häcken av mig!

Nu är det 6 dagar kvar!!!!!!!!

/J




7 7 7 7 7 7 7

HerreJÖSSES vad trött jag är, fortfarande. Jag vill sova, men ändå inte. Jag orkar nästan inte göra någonting idag! Känner mig helt dead. Men jag ska till stallet iallafall, och ska se om jag imorgon på morgonen ska ut och springa i Bunketorp, jag behöver faktiskt göra det. Min kondition är sämst!

Just nu lyssnar jag på Roy och Roger, dem är coola! Jag är lite gladare på vädret nu iallfall, det börjar bli snäppet bättre! Och hoppas att vädret i Härnösand är bra när jag kommer dit, jag vill ju SOLA!

Nu idag ska jag nog iallafall duscha innan jag åker till stallet, onödigt men skit samma.

Det är 7 dagar kvar nu!!

/J




Nu är jag så glad så

Det är inte allt lång tid kvar nu tills jag åker, då ska jag vara där i någon vecka innan (i Härnösand då) jobbet, sedan börjar jag jobba vecka 29, och sedan jobbar jag i tre veckor, sedan är jag i Härnösand någon vecka till, eller.. Jag vet inte vad vi bestämt, när vi ska åka hit, så.. Det får bli som det blir, hoppas bara vi hinner beställa biljetter innan dem tar slut, jag måste få sitta bredvid min älskade lilla man!

Igår regnade det hela dagen, verkligen heeeeeela dagen, eller.. Det slutade på eftermiddagen, ganska så sent på eftermiddagen. Så jag satt inne hela dan och inte gjorde ett piss, tittade på tv, satt vid datorn, spelade lite gitarr, faktiskt. Och idag är det bättre väder, regnar inte iallafall, så jag ska till stallet och förhoppningsvis rida lite.

När Makky kommer ska han få galoppera (springa snabbt) med Ljúfur, han SKA. Ska se om jag hittar en bra backe där jag vet att han stannar efter ett tag. Vill inte heller förstöra Ljuffens rygg genom att vi sitter två på honom, så det är bättre om han rider själv på honom och jag ger lite tips från marken och försöker lära honom innan såklart. Jag är så.. nervös redan nu med att åka tåg, jag vet inte varför jag är det, jag bara är det.

Nu ska jag nog.. Försöka gå ner och äta lite, sedan duscha, sedan stallet, vilken bra kombination!

/J


Guide



/J


Första gången på Liseberg i år!

Ja, nu kom jag nyss hem från Liseberg, där jag spenderat min dag med Shannon. Vi åkte Lisebergsbanan, uppswinget, spinrock, balder, floomride(?).. Det var kanske allt? Vi spelade också, jag vann aldrig, inte Shannon heller, eller jo! En liten andra vinst på twisthjulet. Jag vann en liten rolig hund på tvåkronorsautomaten, och den hunden ska Makky få. Jag försökte också vinna på basketbollen, att kasta en boll i en basketkorg, men det gick inte bra! Jag var inte ens i närheten av att pricka korgen.. Så dålig jag är...

Nu ska jag och pappa till stallet.

Min pojkvän ignorerar mig, det känns som en jättebra grej för honom att göra... :(

Det är 11 dagar kvar nu!!

/J


Sommarloov!

 







/J


Utmaning?!

Får la tråka ut er lite då (a)

1. Hur gammal är du om fem år? 22
2. Vem var den sista du träffade? Min pappa.
3. Hur lång är du? 164,5 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Cold creek manor, eller nått.
5. Vem ringde du senast? *Senil*
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "i want..." till Makky.
7. Vad är dagens planer? Tv, sooova!
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Jag gillar att skicka sms, men att prata i telefon är gött ibland :)
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.
10. När såg du senast din mamma? När vi nyss tittade på en rolig bild på datorn.
11. Vilken ögonfärg har du? Blå, grå, grön, brun.
12. När vaknade du idag? Runt.. 7 tiden.
13. Har du någon gång hittat en katt? Jahadå!
14. Vilken är din favoritplats? Olofsbo <3
15. Vilken plats föredrar du minst? Skåne.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? We'll see!
17. Vad skrämde dig som barn? Glassbilen, vatten, höjder och mörker, samt pinocchio(stavning?).
18. Vem fick dig att skratta senast? Bilden på datorn av mamma och en thailänning som såg ut att ta ett foto av mamsing.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Inte då!
20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Olika, ibland bh+trosor, ibland trosor och tröja.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 1.
23. Hur många landskap har du bott i? Ingen aning, 1?
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Nej!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor. :$ Det finns bara några få människor som faktiskt vet varför skor.
26. Är du social? Ohyes, I have my moments.
27. Vilken är din favoritglass? Kulglass, tre culor, choklad, lakrits, jordgubb.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Ingen aning, det lär vi märka!
29. Tycker du om kinamat? Såååååå gott!
30. Tycker du om kaffe? Disgusting!
31. Vad dricker du till frukost? Olika, juice, mjölk, oboy.
32. Sover du på någon särskild sida? Njeeee!
33. Kan du spela poker? Ööh, försökt, kan säga att jag inte hade kommit långt vid pokerborden!
34. Tycker du om att mysa? Jaaaaaaa!
35. Är du en beroendemänniska? Ja, kanske. YOGGI!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jahadå! Grannen Christian, ett år yngre.
37. Vill du ha barn? Ja, men ändå.. AJ att föda!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, liiiiite finska(förstår bara), spanska(nästan glömt), och försöker filippinska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, men jag vill!
40. Föredrar du havet eller en pool? Hav, såklart.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Allllttt.
42. Äger du dyra smycken? Ja, det kanske jag gör, jag vet inte.
43. Har du någon gång testat narkotika? ALDRIG!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Vatten.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Makky!
46. Välj ett ärr på din kropp? På handen, Daniel(en i min förrförra klass) drog en pekpinne eller en sån man drar ner kartor med, så de gick hål.
47. Vad har du för ringsignal? Taylor Swift - Love story.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ingen aning, skor.
49. Flirtar du mycket? Noope.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma.
51. Kan du byta olja på bilen? Nääääääää.
52. Har du fått fortkörningsböter? You said what now?
53. Vilken var den senaste bok du läste? Ojoj..
54. Läser du dagstidningen? GT/GP, metro ibland.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nee!
56. Dansar du i bilen? Ohyes, vem gör inte de?
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Nrj.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ingen aning.
59. När var du i kyrkan senast? Do not remember.
60. Vilka personer utmanar du? Majja och Cassandra!

/J


Adios amigos!

Det betyder hejdå vänner, på spanska för er som inte vet. Jag ville bara visa mina spanska skills.(!) Men hur som helst, idag var vi i Slottskogen med alla djurvårdare och islandshästarna var där dem med, det var.. Mindre kul, men sedan när vi gick runt till djuren var det ännu mera kul! (seriöst)

Men nu ska jag stänga av datorn, titta på tv, och sedan gå till kojs.

Nu är det endast 13 dagar kvar!

/J


Serverat på ett silverfat.

Ibland kan man bli riktigt trött på folk i stallet, eller i stall i största allmänhet! De kommer och lallar runt, och tror att dem kommer att få allt av alla andra i stallet, som att vi ska göra allting för dem. Ta hand om deras hästar gör dem inte heller, det får vi göra. Jag syftar nu på en liten person, men jag tänker inte nämna något namn här. Men det hon tror är att allt i stallet ska serveras på ett silverfat...


/J


Två, två, två.

» Nu är det endast två dagar kvar, sedan har vi sommarlov!
» Det är bara två veckor kvar tills jag åker!
» Två dagar kvar tills jag ska fixa Evelinas hår till hennes avslutningsbal i nian.

Tja, det var väl allt. Hehe! Men nu ska jag gå, för tåget går 25, och jag måste hinna ner till stationen också. Men jag har fixat mig, fixat sakerna jag ska ha med mig, hittat tuggummi, hittat mina kort och plånbok. Så, jag skriver sen! (Kanske)

/J


En söndag, en morgon, ett utsläpp.

Jahaja, nu är jag hemma efter att jag och mamma varit i stallet och släppt ut hästarna, eller.. Där ljög jag, två gånger. Jag kom inte nyss hem, kom runt halv nio, det var inte jag och mamma som tog ut hästarna, det var jag.

Sitter och funderar i min allra värsta ensamhet på vad jag ska hitta på idag. Är sugen på att dra till Liseberg, men ingen som vill gå! Tror jag, de brukar dem inte vilja iallafall. Men tänk er, att åka Balder, uppskjutet, virvelvinden, Spinrock, Uppswinget, Nyckelpigan(!), Lilla Lisebergbanan(aKa Bergbanan), radiobilarna, slänggungan, JukeBox, sagoslottet och att gå GASTEN! Ja, jag har inget liv, det är därför jag nämner alla dessa roliga attraktioner på Liseberg.

Men nu ska jag "surfa" på nätet. Och vänta tills någon rolig vaknar och loggar in på msn!

/J


Dagen i video.



/J


Näst sista dagen på praon.

Jahaja, nu slutar vi praon om någon dag, efter imorgon då. Jag kommer sova järnet på lördag ska ni veta! Trött är jag idag igen, skönt ändå at tjag slipper gå upp 7 var eviga morgon numera. Nästa vecka på onsdag blir det sommarlov för oss.

Thailändskor är ju så himlans söta! Jag träffade en idag, hon är tillsammans med våran bästaste hovslagare Stefan. Hon var liten och jättemega söt!

Jag hade faktiskt tänkt ut vad jag skulle skriva här idag men det blev visst inte så eftersom jag nu glömt bort det totalt. En sak jag vill säga är att jag vill utomlands! Nu, nu, nu! Och att jag vill till Olofsbo, jag vill sola, jag vill till Härnösand, ja.. Jag vill en hel del grejer.

Det är 18 dagar kvar nu tills jag åker!!

/J


Now I want my body to disappear!

*stön, suck* Hela min kropp gör ont idag. Idag mockade jag, bytte vatten i boxarna och fixade hö, inga problem om man säger det så men sedan så skulle jag göra en del annat också. Ut med hundarna på promenad, rida Dagur fick jag göra (han är inte den lugnaste om man säger det så), mocka i en hage, ta in Ljuffe och spraya honom, luncha, flytta hästar.(!!!!!) Damn. Isidor är jättefin, han är en islandshäst på 3år, men att leda honom är förjävligt rent ut sagt! Om man går lite bakom honom och smackar på en gång, så sticker han iväg i full galopp, han låser nacken eller någonting så man kan inte få hans huvud att böja sig. Och inte nog med det, när man väl leder honom! Så går han som en SNIGEL! Drar man lite i honom och smackar lite lågt så stannar han och backar. DUMMA HÄST!

Nu ska jag gå ner, sätta mig, kanske lägga mig, i soffan och sätta på tv:n, och GLO, GLO, GLOOOOO! Nån får gärna komma hit och umgås? Jag har såååå tråkigt idag annars..

/J




Vakna, stallet, Åsa, hem, shopping, hem.

Jag vaknade 5:45 idag, som jag gör varje dag då jag praoar, åkte till stallet, jobbade. Vid 1 tiden kom Åsa, våran lärare i sällskapsdjur, på besök. Alla andra fick ju Lotta som hälsade på, så fick jag Åsa...

Sedan åkte jag hem och efter ett tag åkte jag och Lovisa till Kållered och hon handlade sin klänning, och jag köpte såna.. Mini strumpbyxextrumpor, och godis! Jag tyckte jag förtjänade det efter mina dagar i stallet.

/J


It's a true connection between us two.



Jag älskar denna hästen, något så extremt mycket!

/J


Älg i sikte!

Sista veckan på praon har nu startat, och det är strålande sol och varmt som i *pip*! 32 grader på framsidan, nu(!) kommer nog bli varmare senare.

Jag träffade på en liten älg vid stallet idag, liten och liten, den var rejäl! En mamma älg, eller någon fjolårskalv kanske, vet inte. Men jag red då, så jag fick lite panik, skulle jag springa förbi eller gå lugnt och sansat? Ljúfur såg älgen han med men han brydde sig inte, så jag bestämmde mig för en trav. Och det gick jättebra!

Har solat lite på framsidan idag, klarade inte mer än en halvtimme eller något, FÖR VARMT! Lite färg har jag fått på min fd. bleka kropp. Men mer kommer under sommaren, då ska jag sola i Härnösand också, de dagar jag inte jobbar, härligt!

/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0