Dumma mig!

Nu har jag haft bloggtorka igen, trots att jag knappt haft något att göra. Där har vi kanske anledningen till att jag inte skrivit, för jag inte haft något intressant att skriva om. Men nu har jag något att skriva om; Jag gick självmant ut och sprang och powerwalkade idag! Herre vad duktig jag är, ska försöka göra detta oftare så jag får tillbaka konditionen...
Och en annan rolig sak ni kan få veta är att Makky kommer hit på fredag, igen! Så glad är jag!!! :D

Och en till sak, haha, jag ska anmäla mig till en till tävling som är i oktober, kommer bli riktigt roligt trots att det inte är min klubb som jag är med i som arrangerar.. Jag är med i Vaengur, men nu är det Landi som fixar en tävling, KM där också men tack gode Gud öppen för alla föreningar! :)

/J


Harry Potter!

Yepps, snart kommer min vän och hämtar mig för vi ska ner till Kungsbacka, Filmhuset Facklan och glo på Harry Potter och dödsrelikerna del 2 vid halv 1 tiden, tidigt för att se bio men vad gör det? Biosalongen är nästan helt tom, bara jag och hon och tre till längst bak, redigt härligt! Och nej, jag har inte sett den för er som undrar, jag har inte haft tid eller någon som ville se den med mig..


"Bild från Google."

/J


Torka

Måste be om ursäkt för min bloggtorka några dagar nu, haft fullt upp att umgås med kompisar! Tittat på Harry Potter filmer (inte den nya ännu dock). Och även ätit egengjorda American Pancakes :) Mycket gott måste jag säga.

Idag blir det en seg dag, blir att chilla lite, vila mig inför morgondagen då jag ska vara med på en kurs i stallet. Med hästen också såklart.

Har inte mycket mer att säga nu dessvärre mer än.. Ha en väldigt bra fredag! Så skriver jag kanske sedan :) Ge gärna lite förslag på vad man kan äta idag!

/J




Polka Snapper

Hoppas ni haft en toppenbra dag! Det har jag iallafall, eller lite halvt iallafall, var i stallet och det är ju härligt när man inte har något annat att göra! Red ut tillsammans med Frida K och Hagen som hästen heter. Igår var det kurs i stallet, så då var jag där och tog lite kort på alla ekipage, tog även lite "naturbilder" när jag väl satt i gräset och tittade på kursen.




/J


Applåder!

Jag har applåderat idéer på Pepsi så att just jag ska kunna vinna 5.000kr, de jag applåderat för är inga "random" utan jag applåderar för dem som verkligen har lagt i mycket jobb i sina videoklipp och idéer, samt dem som verkligen står för det dem gör och säger!
Hoppas verkligen att någon av deras drömmar går i uppfyllelse, dem vill verkligen och dem gör nog allt för att lyckas, vilket är otroligt härligt att det fortfarande finns människor som faktiskt ger allt för att nå sina mål!


Klicka på loggan här ovan för att komma till tävlingen hos Pepsi! Alla kan göra detta, det är inte svårt för någon! Det är otroligt enkelt, och väldigt roligt!

/J


Tisdag

Godmorgon alla pigga och glada! Jag hoppas iallafall ni är pigga och glada vid denna tiden. Jag å andra sidan vaknade för inte alls längesedan och är inte så pigg, än!
Idag blir det en dag i stallet, som alltid antar jag, funderar på att rida ut istället för att rida i paddock, travbana, paddock osv. Det blir så enformigt vilket inte är roligt för mig eller för hästen.

Tänkte bara uppdatera detta, och även lägga ut en bild på mig och Ljúfur från tävlingen, igen. Man kan ju inte få nog av bilder, och som man säger; En bild säger mer än 1000 ord.



/J




Fotografering i stallet

Kameran är laddad, jag är nästan laddad, kameran är tömd och redo för nya bilder, stativet ligger i sin väska! Nu måste jag bara duscha, fixa mig snabbt, sedan vänta tills jag tycker att tiden är okej att börja åka ner till stallet. Tänkte nämligen fota på kursen som är idag i stallet, och sedan lägga upp dessa på stallets hemsida.

Så nu hinner jag inte skriva mer utan måste hoppa in i duschen snabbt och duscha av mig! Kommer bli härligt måste jag säga.

/J


Vængur KM/Sommar 2011

Uppvärmningen


Uttagningen




Domare 1: Tölt 3,5 Trav 5,0 Skritt 4,5 Galopp 5,0 Totalt: 4,5
Domare 2: Tölt 4,5 Trav 5.0 Skritt 4,5 Galopp 5.0 Totalt: 4,8
Domare 3: Tölt 4,5 Trav 5,5 Skritt 4,5 Galopp 5,5 Totalt: 5,0

TOTALT PÅ UTTAGNINGEN: 4,77

Hamnade tyvärr inte direkt i final, men två strök sig (och jag var precis under strecket för de som gick till final) så jag kom i final! :D :D

Andra på tävlingen






Finalen V5U





Kom trea! Känns otroligt härligt! :)

TOTALT I FINALEN: 5.04

/J




Ny bloggdesign

Nu har bloggen äntligen fått ett personligare utseende, med hästar och massa blått! Är otroligt nöjd med designen och upplägget och belv precis som jag ville ha det!
Funderar dock på om man ska lägga in smilie koden också...

Besök Catarina, hon gjorde min finfina bloggdesign! Supertrevlig också.

/J


I was out for a run

Igår var jag en riktigt hurtig tjej! Vid 8 drog jag på mig träningskläder och gick upp till en motionsslinga som vi har i en skog, där sprang jag, inte långt dessvärre då min kondition är skit, men jag sprang ändå och blev lite svettig. På vägen hem gick jag förbi kyrkan och hälsade på farfar och farmor.

Idag fick jag finbesök av Makky, Mico och Maenard. Trevligt! Imorgon blir det tävling på Sävebanan i Göteborg, ska bli riktigt roligt!

Hade tänkt vara hurtig och springa idag också men det regnar som attan...

/J


Vad ska vi göra inatt?

Nu har mina två kompisar dragit sig till USA.. Dem ska plugga där och ska alltså vara borta i 10 månader, jättefräckt måste jag säga!
Och jag, jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, vill gärna rida ridlektion för min tränare, och funderar starkt på att städa mitt rum idag.. Men måste få lite mer energi för att göra det, vaknade inte för så längesedan ju!

Förresten! Snart, snart, snart kommer det att dyka upp en ny design här på bloggen, kul va? Lite annorlunda for a change, härligt.. Haft denna designen ett bra tag nu, och den har redan börjat falla isär som ni ser på höger sida. Så, så kan man inte ha det, nejnej!

/J


Korndals Gård - Hemsida

Japp, under några veckor har jag och en annan suttit och pillat med stallets hemsida! Och nu, idag, är den äntligen ute offentligt så alla kan se den, härligt måste jag säga. Dock är inte allt med den klar ännu, men helheten är klar och jag är riktigt nöjd! Hoppas alla mina stallkamrater tycker likadant!

Ni kan också på se den :) Klicka bara på bilden här nedan.



/J


TÄVLING - Bloggdesign

Nu kan ni få chansen att vinna en ny bloggdesign! Klicka bara här för att komma till dem som gör detta möjligt! Eller så kan ni klicka på bilden här under.



/J


TÄVLING - Hästpryl


Jag är med och tävlar om ett strasspannband, klicka på bilden ovan för att komma till bloggen!

/J


Vatten så långt ögat kan se

Igår regnade det i princip hela kvällen, non stop! Och även i natt hörde jag när jag skulle sova.. Hoppas min häst inte behöver simma omkring i hagen idag, eller om han står på en ö mitt i allt vatten och är helt förvirrad.. Fick en liten bild på detta nu så var tvungen att måla lite fult i Photoshop!




/J




Hoppning

Idag hoppade jag med min häst, kanske bara 3O centimeter, men jag hoppade ändå! Han var så duktig och verkade tycka att det var roligt för han ville fortsätta springa runt och hoppa igen, knäpphästen.
Jag gillar däremot inte att hoppa, men med Ljúfur är det roligt, för man vet aldrig vad som händer haha!
Låten här nedan passar ju in, hihi!



/J


W•A•N•T•S

Jag har nu kommit igång igen med lite "nagelkonst" om man nu vill kalla det för detta. Så jag har kollat runt på Nelly.com på deras nageldesign saker, och fastnat för några av dem, hihi!






/J




Ta vara på dagen

Idag funderar jag på att ta tummen ur röven och städa mitt rum... Suck, det är otroligt stökigt och det kommer nog ta år och dag att få det rent. Ska nog kanske till stallet först, och så måste jag se till så att hemsidan blir klar (stallets hemsida).



/J


08082011

Idag är det måndag, det är väl då som alla börjar jobba, slut på semester och återgår till jobbet.. Jag å andra sidan, jag är arbetslös och åker till stallet och gosar med min häst! Det är ju inte helt fel det heller måste man ju säga.

Och ah, innan stallet måste man göra alla de saker man måste göra innan man åker till stallet, faktiskt. Så nu ska jag ladda upp lite bilder på datorn som jag fotat och lägga upp dem här, i detta lilla inlägg. Mest för att fylla ut det, men även för att jag vill och någon kanske har lust att se.









/J


Nästan 12 timmar...

Jag tror jag är beroende, en missbrukare, nästan som en knarkare fast det jag knarkar är något så mycket starkare än vilket knark i världen! Jag är beroende av Makky, jag nästan som knarkar honom.. Varje gång jag är nära honom så drar jag in hans härliga doft i näsan, en lång sniff så att säga. Underbar, även om han inte har parfym så luktar hans "kroppsliga" lukt helt amazing!
Saknar honom.. Ville bara säga det...

/J


Göteborg till Härnösand - All alone!!!

Nu sitter jag i mitt rum, ensam.
Makky åkte precis mot norr igen, ensam.
Jag funderar på att titta på tv i brist i annat, ensam.
Man blir lite ledsen i ögat när man skriver detta, ensam.

Ja, det sammanfattar nog det mesta som just nu precis i detta ögonblicket händer.. Makky åkt, ja. Jag ledsen, ja. Men jag vet att vi kommer träffas igen, flera gånger om för att till slut vara med varandra HELA tiden non stop (tänkte inte på godiset där eller så, nejnej)!

Känner mig så.. Hjälplös över att Makky får sitta i en bil flera timmar helt själv och köra mot norr, jag gjorde det bästa och mesta jag kunde - köpte bensin (full tank) till honom, följde med till ICA för att handla lite godsaker och något att dricka, han betalade för detta. Men jag känner fortfarande att det är synd om honom, det kan ju inte vara kul att sitta i en bil helt själv och köra!! Jag tyckte det blev tråkigt när jag och han satt båda två i bilen när vi åkte ner, den sista biten, tills vi kom på något att göra, lära mig filippinska (yäy).

Men.. Jag ska inte dra ner er i mina sadface fasoner inte! Igår förstår ni, igår när jag var i stallet så skulle jag och Ljúfur (endast Ljúfur) klättra i en backe som det heter, precis innan jag började och jag red in i skogen så såg jag något i ögonvrån och rörde sig, även kvistar som bröts av. Vad var där om inte en ÄLG?!??! För er som inte visste så är jag helt gaaaaaalen i älgar, dem är fina, söta, roliga, snabba och allt man vill att en älg ska vara! Men hur som helst, när jag såg den så vände jag på Ljúfur och smackade på honom så vi sprang näsran ut på vägen, där jag såg den i en exteriör blick, en riktigt finfin fjolårskalv måste jag säga! Så sööööt..
Och efter att jag (Ljúfur) klättrat så red vi tillbaka till stallet, och vad träffade vi på då vid vägkanten, jo.. Stallkatten Reidar satt där och gosade, han gosade iallafall tills han hörde/såg någonting röra sig i gräset, en salamander liknande sak som han då ville fånga. Och när han väl fångade den så hade han den i munnen, svansen stack ut och viftade fram och tillbaka, detta ser man nog inte varje dag!

Detta var nog det längsta jag skrivit här på bloggen på ett bra tag! Duktigt av mig, skönt att få skriva av sig...

Här kommer lite roliga bilder på filippinen och jag!




"Oh så snygga vi är! Jag älskar dig av hela mitt hjärta Makky! Struntar i om du blir trött på mina ord :)"

/J


Vaengur sommar KM 2011

Nu är jag och den icke vetande Ljúfur anmälda för andra året i rad till Vaengurs sommar KM (KlubbMästerskap), förra året fick jag ju fel galopp, men detta året så ska jag INTE få fel galopp, eller att han sticker med mig, no way!
I år ska jag kämpa skiten ur mig och honom, och förhoppningsvis så är jag inte lika nervös som förra året när jag satt i bilen och näst intill spydde på vägen dit, men jag gjorde det aldrig.

Idag har vädret gjort ett nerslag måste jag säga.. Mulet, grått, blåsigt och inte alls så fint som dagarna innan idag var, fy tusan vad trist! Jag som ville bada idag...
Så det blir att tänka ut något att göra idag även om vädret inte visat sin bästa sida, punkt ett blir nog att fixa med stallets hemsida så den blir klar, förhoppningsvis idag. Punkt två, punkt två vet jag inte ännu, hihi!


"Jag kan iallafall med stolthet säga att jag köpt ett nytt rött nagellack från OPI, det heter THE THRILL OF 
BRAZIL. Och även ett nailart set med tre färger, svart, vitt och silverglittrigt! Av detta gjorde jag polkagrisnaglar!"

/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0