Ljúfur från Bäsna

Född: 2004-06-16
Färg: Fux utan tecken
Kön: Vallack
Ras: Islandshäst
e. Feykir från Knutshyttan
u. Gusa från Stora Tuna
Ägare: Julia Honkavaara

..........................................

INFO
Ljúfur är en häst med ett hjärta av guld! Han har ett underbart lynne som är väldigt sällsynt, gör allt för att göra en glad i såsom ridning och då man leder eller annat. Han är 4-gångare (egentligen 5, men vi har inte tagit fram passen), han har även tävlats i 4-gång, V5 som det heter, tre gånger hittills. Fler gånger kommer det att bli.
Han bor lite utanför Göteborg, och utanför Kungsbacka, tillsammans med sina islandshäst kompisar. Han älskar livet och gör att för att få leva det lite extra roligt.

Han går väldigt lätt i form och kan även löshoppas och löslongeras. Jag brukar löslongera honom rätt så ofta då det ger bra kommunikation mellan häst och ryttare, som alltså leder till ett bättre samspel.

Då han har rätt ung bröt han käken på något konstigt vänster, vi är inte säkra men en dag så luktade det otroligt och tänderna längst ner, längst ut stod rätt ut och det hade samlats en massa foder i "hålan" som blivit. Det var inte allt trevligt, så vi ringde dit en tandläkare som kom och klämde och kände på käken och kom med domen att den var bruten, vilket inte alls var en rolig nyhet.. Samma kväll åkte vi akut ner till Slöinge nere i södra Halland där han fick läggas in för operation och stanna där.
Detta hände innan jul, precis innan, så som tur var fick vi hämta hem honom innan jul och han fick vara hemma i stallet.
Veckorna gick och vi fick inte rida på ett tag, när stålvajern som han hade i munnen fick komma ut, så red vi honom bettlöst, vilket är skitbra då han var så ung, att han även fick lära sig att bli riden med detta så han idag rider som om han hade bett i munnen, fast han inte har det.

Han han fått flytta två gånger nu när han bott hos oss, en gång när vi köpte honom, och en gång när han var liten då en i stallet köpte eget stall och vi hängde med till henne.

Ljúfur kan även göra en hel del trix och roligheter, han kan "Lyft" och då lyfter han på något av sina ben högt, sedan kan han även "Är du ful?" och då skakar han på huvudet som att han säger "Nej" och sedan kan han även lite buga.

Jag älskar min häst otroligt mycket, innan har jag varit för liten att ha egen häst, haft en häst innan honom, men han var inte en bra häst alls, inte för någon egentligen, men det är en annan historia.

BILDER PÅ LJÚFUR



/J




Hon bakom skärmen!

Halloj! Jag heter då Julia Honkavaara, precis som mitt bloggnamn..! Jag är 19 år fyllda, fyller alltså 20 nästa år! Jag är inte helfinsk, kan i princip ingen finska, kan förstå lite, men pratar ingenting. Är alltså ungefär 25% finsk, 25% ryss, i princip (igen med det där ordet haha!), och även svensk såklart! Mest svensk.
Han är en glad och positiv tjej som kan när jag vill, när det är något jag gillar och vill engagera mig i, så gör jag det 110%igt! Bor lite utanför Göteborg, ca 20 minuter utanför. Och jag har bloggat i några år nu faktiskt, visst ibland har jag bloggtorka och ibland flödar texterna, men det är ju vanligt.

Min familj består av 5 personer (inklusive mig), eller 6 om man räknar med hästen! Jag har även en underbar pojkvän som jag älskar! Våran årsdag är den 19 mars 2008, det var alltså då vi blev tillsammans. Han bor i Härnösand, och jag här, så det blir mycket resande när man har tid. Och jag hoppas, och jag egentligen vet, att vi kommer att vara med varandra non stop alldeles snart, jag har gått ur skolan, måste bara komma igång med jobbandet så jag får lite erfarenhet. Sedan så, jag kanske flyttar, han kanske flyttar eller så möts vi i mitten, jag vet inte riktigt, hästen måste iallafall hänga på!

Jag älskar att fotografera och jag började som ung med en sådan kamera som man var tvungen att ha en film i och sedan framkalla, visst, dem var inte så värst bra men jag fotograferade ändå! Nu har jag en Canon EOS 400D, med en hel del objektiv, vill ha fler dock. Photoshop är också en stor del av mitt liv, kan nog göra allt (nästan) med det.

Jag har gått linjen Djurvård på gymnasiet och tog studenten våran 2011, med både glädje och sorg och lättnad, en hel del känslor! Och nu längtar jag lite tillbaka till skolan, vet inte om det är gemenskapen som var i min klass, eller om det är vissa lektioner som man gillade.

Om det är något mer kan man alltid fråga mig om jag inte skrivit det här eller annat, bara till att skriva en liten kommentar!

BILDER PÅ MIG






FOTON JAG FOTAT





/J


Snökaos

Sitter här i min yttersta ensamhet och fixar mig själv, försöker klura ut vad man kan hitta på för skoj idag.. Men har ingen fantasi över huvudtaget, lutar tillochmed åt hållet att städa i rummet här bredvid som verkligen behövs! Men jag vet inte, orkar jag verkligen det? och det kommer ju bli skitet igen efter bara några få sekunder känns det som med filippiner runt omkring haha!
Update: Har målat naglarna med en ofärgad färg, alltså en blank yta bara haha! Kanske blir mer färg sedan.

/J


Jul och nyår i norr

Ja, för er som trodde att jag dött eller kanske blivit kidnappad på min resa upp till Härnösand så måste jag tyvärr göra er besvikna, för det har jag inte! Inget av dem. Nära döden kanske, men inte så särskilt farligt.
Resan upp tog 12 timmar ungefär, då vi var 2 timmar försenade från Göteborg till Stockholm så vi missade vårat tåg, vi var då tvungna att gå till en resebutik för att boka om nya biljetter. Och vi fick varsin biljett samt matkuponger på 1OOr var, som då samanlagt blev 3OOkr (vi träffade en till tjej på tåget som skulle till Sundsvall som vi tog sällskap med). Vi satte oss och tjockade oss på McDonalds och sedan skulle vi se om spåret tåget skulle gå från hade ändrats, klockan var då ca. kvart över 6 och tåget skulle gå halv 7. Sedan såg vi att det stod NY TID och så stod det 2O.4O, så tåget var med andra ord försenat... Så där stod vi och glodde som gloapor på tavlan och tänkte "Jaha, nu då?" Så såg vi ett till tåg som skulle till Sundsvall, och innan tänkte vi att om vi bara kom på ett tåg som gick norrut så vi kom närmare våran destination så hade det ju varit okej. Men vi tog ju då Sundsvallståget nummer två som skulle gå halv 8, vi tänkte då (jag tänkte) att vi kunde ju hoppa på det, skita i om vi inte har biljetter till det, det kommer ju ändå vara mycket folk på tåget som inte har biljetter, då hela Stockholms central var fullsmockad med folk!
Vi hoppade på det tåget och tåget gick nästan i tid! Några enstaka små stopp vägen upp men vi kom fram iallafall, klockan 12. Och nu är jag här, sitter i vardagsrummet och tittar ut genom fönstret på snöflingorna som faller och snön som ligger precis vid glaset, mysigt.
Julen här bestod av en blandning av filippinsk mat samt svensk, skinka såklart, prinskorvar och annat gott, sedan nudlar, vårrullar och annat.

Nu är det måndag och jag är lat, funderar på att vara ännu mer pigg men orkar inte haha! Kanske imorgon.. Filippiner dansar runt och fjantar sig, och här sitter jag och latar mig hihi!

/J


Norrland nästa!

Imorgon åker jag då, upp till min älskade pojkvän. Så måste snart packa ner datorn i väskan för den ska med mig såklart! Dock blir det mycket mer att bära men det skiter jag i just nu, haft med den förut så jag klarar mig nog en gång till. Har med mig ett "survival-kit" med godis, en flaska vatten, äpple, clementin samt en skvallertidning, och så kommer ju Cassandra sitta på samma tåg som jag, dock sitter jag i första vagnen, men det blir väl bara till att gå vettja!
Ska försöka göra det så smidigast för mig som jag bara kan som jag gör varje gång jag åker dit.

Nej, nu måste jag checka över det jag packat ner och inte packat ner!

/J


Soluppgång

En vacker vintersoluppgång blev fotad av mig häromdagen!



/J


En liten update

Jag kommer inte åka den 22:a som jag planerat, och jag kommer inte åka själv, eller.. Jo på sätt och vis då jag och denna person jag ska åka med sitter i andra klass och jag i första (fanns inga fler platser i andra klass, nåväl). Jag kommer åka den 21:a, alltså dagen innan jag skulle ha åkt till H-sand. Och personen jag "kommer att åka med" är Cassandra, kände att det är roligare och bättre om jag åker med någon än själv ifall det blir något fel med tågen och strul mm.. Då är jag iallafall inte ensam!
Och Makky kommer hämta mig i Sundsvall (yäy!!) då jag frågat honom om det och det gjorde han så gärna.

Jag är nästan klar med alla mina julklappar faktiskt! Har pappa kvar att köpa till men har jättesvårt att hitta på någonting till honom..
Och hästen, jag känner mig så himla elak att jag inte varit i stallet på hela veckan! Jag ska ner imorgon och få känna hans mjuka päls och känna hans härliga varma andetag i mina händer, gos! Och så ska jag träna på att tolka (åka pulka eller liknande bakom häst) honom, genom att visa honom pulkan, låta han lukta på den och sedan släpa den bredvid honom och förhoppningsvis kommer jag steget längre och kan försöka få den bakom honom på något bra sätt. Man vill ju inte sätta en läskig, låtande pulka bakom honom när jag inte gjort det förut! Känns inte rätt att göra det.

Ja det är min update och bilder kommer att komma, måste bara hitta fantasin igen!

/J


Sj - många timmars väntan?

Jag ska ju åka tåg upp till Härnösand och det har jag alltid gjort, och det är knappt några problem när det är vår/sommar.. Men sedan när vintern kommer, dun dun duuun! Då kommer alla stora problem smygandes, och det är som att dem blir chockade varje år som kommer "Oj, det snöar i år igen!" Man känner ändå att dem bör ju kunna förutse att det kommer snöa varje år och göra något åt det? Visst, jag tror dem har satt in värmeslingor i spåren, men det är ju i växlarna, där spåren alltså växlar spår till ett annat, rätt logiskt, som problemen är.
Så jag ber till Gud att mina tåg inte alls kommer vara försenade när jag åker upp (peppar, peppar).


/J


En bild säger mer än tusen ord.


/J


Long time no see

Nu är det 19 dagar kvar tills jag åker till bästaste pojken i hela vida världen, kommer bli så härligt! Att kunna prata med varandra utan att prata i telefon som vi annars gör varje dag. Men oftast så kan det bli lite bubbligt mellan oss, att vi babblar på och blir lite arga menar jag då. Mestadels mitt fel, men ja.. Man kan ju inte skylla allt på mig, eller?
Nej, men bortsett från det så har vi ett jättebra förhållande, tycker jag iallafall! Och jag saknar honom otroligt varje dag och behöver då att han stöttar mig varje dag så jag inte rasar samman, vilket jag hade gjort om jag inte går i skolan och tänker på annat, till exempel stallet. Där gör jag annat! Och det är härligt.



/J