Göteborg Horse Show - Inhandlat

Detta var det jag handlade på Horse Show mässan i fredags. Tyglarna lämnade jag i stallet så har ingen egen bild på dem utan gick låna en. Bootsen har jag testat så dem är liiite skitna.






"De röda köpte jag :)"

/J


What a morning

Vaknade av att Makky ringde mig för att väcka mig, sedan kunde jag inte andas med min ena näsborre så fick skjuta in extra mycket nässpray i den, men hjälpte detta? NEJ, det fräste bara i näsan och sved. Och halsen gör ont, näsan blir tät lite då och då, suck. Dumma förkyldning!!

Och vet ni vad jag kom på igår? Jag kan nog inte visa allt som jag köpt på Horse Show, då jag lämnade en sak i stallet igår.. Men kan nog hitta en liknande bild på den här :) Don't you worry.
Och kan nog visa vad jag fick på mitt kalas och födelsedag, då jag fyllde 20 häromdagen!

/J


Förlåt

Sorry att jag varit off nu igen, Makky har varit här denna veckan och jag har även jobbat och hållt igång, så har inte haft någon tid över till bloggen.. Men nu har han åkt och jag har ingenting att göra igen så då återgår jag till mina vanliga rutiner (vilket suger faktiskt). Hoppas ni som läser kan förlåta mig.

Kan säga att i fredags var jag på Göteborg Horse Show (som jag kanske nämnt?) och där shoppade jag mycket välbehövliga saker! Men jag vill dit igen för att köpa mer, mer och mer saker, bara för det är roligt att ha nya grejer hemma.

Lägger upp bilder på det jag köpt inom kort!

/J


Namnsdag

Idag har lilla jag namnsdag, grattis till mig! Unnade mig själv en liten, liten present, en påse med Polly. Dels för att jag har namnsdag och dels för att jag jobbat så hårt dessa dagar, imorgon blir det jobb i Anneberg och inte Kungsbacka, ska bli trevligt, särskilt när man kanske får träffa sin moster, och träffa en man känner.

Är riktigt trött nu, är inte van att gå upp 6 varje morgon, imorgon blir det nog halv 6 då jag börjar kvart i åtta, men sedan på lördag kan jag få sova länge, länge! Vilket jag ser fram emot väldigt mycket :)

/J


Hard work work!

Anledningen till att jag har varit otroooligt dålig på att skriva här nu i veckan är att jag faktiskt har jobbat och varit väldigt upptagen. Min kära mor har brutit handleden och har då varit tvungen att hjälpa henne med grejer och åka till stallet sent på kvällen, och sedan är det ju då att jag jobbat. Jobbar inom vikariepoolen i Kungsbacka just nu, så jag skickas fram och tillbaka, hit och dit lite överallt så att säga.
Har hittills jobbat två dagar, blir två dagar till sedan ledigt tills på torsdag. Härligt! :)

Och nästa vecka kommer Makky, happyface!!!! Längtar så otroligt mycket efter honom redan nu, alltid! FYller även 20 nästa vecka, så partey på det.

/J


Hemma.

Nu är jag hemma, ensam. Makky åkte hem vid 11 tiden och är nu påväg uppåt igen, haft en superhelg med honom och jag längtar tills min födelsedag då han kommer hit igen :D
Och snart ska man till stallet till en stackars häst som inte fått röra sig på några dagar, och jag ska även ha insläpp och uppvägning av hö och fylla på vatten. Fullt upp idag!

Förresten, jag tycker nog inte att Anderstorp är ett ställe att rekomendera faktiskt, det fanns ingenting att göra, och deras restauranger som dem sa bestod av: Pizza, kebab, sallad, gatukök och ett ställe som hette Svensk Mat, vilket inte lät så svenskt då skylten var stor med en svensk flagga på och hette just Svensk mat. Och ingen bio hade dem heller.

/J


Myspys

Myspys och myspys, sitter och bara softar lite. Tittar på Sjunde himlen (7th Heaven), och jag stör mig otroligt mycket på Rose som är en av karaktärerna, hon suger!! Haha :)



/J


Någonstans i Sverige

Sitter just nu på hotellrummet och bara softar, funderar på om man ska orka hoppa in i duschen eller något i brist på annat att göra.. Känner mig så ofräsch nu iallafall så man bör kanske göra detta? Dörren är låst, och jag hoppas och tror inte att dem kommer och städar här nu?!?!! Jag är ju här, jag kan bädda och sådant själv,det är jag duktig på.

Och vet ni vad, nu när jag precis tittade ut genom fönstret så såg jag lite snöflingor, så jag antar att det snöar nu! Härligt, mer snö till folket. Mycket riktigt, lite snö dinglar allt ner :)

Nej, nu ska jag in i duschen och sedan på med myskläder! Härligt.

/J




Packat och klart

Sådärja! Nu är allt packat (förutom datorn) och klart och jag är redo att bara dra iväg. Skönt att ha klart allt tidigt så man slipper stressa sig fram sedan när jag ska gå till bussen/tåget. La precis in spelet Harry Potter och den flammande bägaren i datorn så jag slipper ta med mig hela fodralet, får se om jag fattar det.

Nej, nu ska jag packa ner datorn och sedan bara slappa. Ha det gott sålänge!

/J


Dagen innan

Imorgon åker jag då, en resa på ungefär två och en halv timme från Göteborg. Inhandlat godis inför resan och har lagt fram de kläder jag ska packa ner, jag har några timmar på mig imorgon att packa då om jag inte gör det nu, funderar på om man ska ta med plattången eller inte.. Datorn ska med! Det är ett måste, så man har något att göra under dagarna när Makky inte är där.

Idag var jag i stallet och red ut med Sofia och Samba, vi skrittade med några få steg tölt/trav, och även en hoppning över en liten bäck. Red en ny väg i skogen vilket var supermysigt, vi hade nog fortsatt hela vägen om nu det inte blivit mörkt som det nu blev.

/J


Fart och fläkt!

Idag blir det mycket åka fram och tillbakande kan man säga. Först ska jag och mamma till Kållered och handla godis inför min resa imorgon, sedan åker vi till Kungsmässan och går runt där tills hon får köpt det hon ska köpa och jag får sniffat på min drog (en supergod parfym som jag bara måste ha!!) och därefter åker vi till stallet. Och senare ikväll ska jag köra lite, samt packa lite lätt. Funderar om man ska ta med sig kameran till stallet idag? Kan ju alltid finnas något roligt att ta kort på :)


"Erkänn att ni tjejer, och killar med långt hår, använder handduken efter att ni duschat också?"

/J


Fruktsallad

Jag blev helt plötsligt otroligt sugen på fruktsallad, jättesugen.. Hade suttit fint nu! En fräsh fruktsallad utan något annat än frukt, inga tjockigheter! Gottigt..



/J


Rummet före och efter




"Se så prydligt jag gjorde det förra gången jag städade :)"

/J



Gboots.se

Jag ska till Göteborg Horse Show nu i februari och jag har redan kollat in lite förra året vad jag ska köpa! Förra året köpte jag ett broderat vitt tävlings-schabrak med guldkanter, och detta året ska jag köpa G-boots och kolla mer info om ett foder som Ljúfur gillade väldigt mycket (vi fick ett test med oss hem).





Jag har tidigare lånat boots av alla möjliga folk, en gång fick han ha rosa boots, och sedan har jag lånat boots som folk har i stallet och allt.. Nu är det nog dags att jag skaffar mina egna från Gboots då jag faktiskt är en aktiv tävlingsryttare from now on ;) Funderar på om man kanske ska skriva ner en lista över vad man faktiskt ska kolla efter på horse show, det finns ju så himla mycket att köpa och titta på. Och man blir ju onödigt intresserad av saker man inte ens behöver, men som verkar roliga att ha iallafall bara för det är så billigt!
Ska nog även gå till Granngårdens monter igen och köpa fler godispåsar, två för 25 kr, hur billigt är inte det?!?!


Finns i massor av smaker så som banan, äpple (som på bilden), hallon etc. Jag kör på äpple och hallon jag då jag själv inte gillar banan så bojkottar jag detta haha.
Finns då att köpa från Granngården som jag sa.

/J




Slappedag

Idag blev det helt plötsligt en riktigt slappdag, inte gjort någonting idag, tagit mig en låååång sovmorgon och sedan bara slappat framför en serie med filmer. Tittat lite på snön som faller ner i olika storlekar och mängder, och har även tänt ett litet värmeljus vid sidan om mig för mysighetens skull.

Imorgon blir det nog en slapp dag igen, städa rummet står högst på listan. Och sedan vet jag inte vad mer, jo stallet senare under dagen.





/J


Hemmagjord sorbet

Pappa gjorde någon wooksort helt från scratch! Det var gottigt, mums fillibabba! Och efter maten så gjorde jag en sorbet i min (läs MIN) glassmaskin, en liten sorbet fick det bli med hallon och lite apelsinjuice. Mycket gott ska ni veta.

Nu har jag beställt biljetter till Anderstorp, ska vara där med Makky på ett mysigt hotell (hoppas jag iallafall att det är) i några dagar, härligt, det är något jag behöver.

/J


Hotellvistelse

Tydligen så ska jag till Anderstorp nästa vecka, har aldrig varit för och jag hoppas på att det är en gullig liten stad som kan bjuda på massa mysigheter. Ska dit då Makky ska på någon kurs eller något för jobbet, då frågade han mig om jag möjligtvis ville bo där med honom (på ett hotell), jag funderade lite och sa sedan ja. Jag har alltid velat bo mera på hotell, detta då det är så otroligt mysigt!

Till något annat nu: Jag känner mig lite elak mot hästen, lät honom vila igår och idag (ofrivilligt idag då vi inte hade bil), får se om jag kan komma ner till stallet imorgon.

/J




Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0