Ljúfur från Bäsna

Född: 2004-06-16
Färg: Fux utan tecken
Kön: Vallack
Ras: Islandshäst
e. Feykir från Knutshyttan
u. Gusa från Stora Tuna
Ägare: Julia Honkavaara

..........................................

INFO
Ljúfur är en häst med ett hjärta av guld! Han har ett underbart lynne som är väldigt sällsynt, gör allt för att göra en glad i såsom ridning och då man leder eller annat. Han är 4-gångare (egentligen 5, men vi har inte tagit fram passen), han har även tävlats i 4-gång, V5 som det heter, tre gånger hittills. Fler gånger kommer det att bli.
Han bor lite utanför Göteborg, och utanför Kungsbacka, tillsammans med sina islandshäst kompisar. Han älskar livet och gör att för att få leva det lite extra roligt.

Han går väldigt lätt i form och kan även löshoppas och löslongeras. Jag brukar löslongera honom rätt så ofta då det ger bra kommunikation mellan häst och ryttare, som alltså leder till ett bättre samspel.

Då han har rätt ung bröt han käken på något konstigt vänster, vi är inte säkra men en dag så luktade det otroligt och tänderna längst ner, längst ut stod rätt ut och det hade samlats en massa foder i "hålan" som blivit. Det var inte allt trevligt, så vi ringde dit en tandläkare som kom och klämde och kände på käken och kom med domen att den var bruten, vilket inte alls var en rolig nyhet.. Samma kväll åkte vi akut ner till Slöinge nere i södra Halland där han fick läggas in för operation och stanna där.
Detta hände innan jul, precis innan, så som tur var fick vi hämta hem honom innan jul och han fick vara hemma i stallet.
Veckorna gick och vi fick inte rida på ett tag, när stålvajern som han hade i munnen fick komma ut, så red vi honom bettlöst, vilket är skitbra då han var så ung, att han även fick lära sig att bli riden med detta så han idag rider som om han hade bett i munnen, fast han inte har det.

Han han fått flytta två gånger nu när han bott hos oss, en gång när vi köpte honom, och en gång när han var liten då en i stallet köpte eget stall och vi hängde med till henne.

Ljúfur kan även göra en hel del trix och roligheter, han kan "Lyft" och då lyfter han på något av sina ben högt, sedan kan han även "Är du ful?" och då skakar han på huvudet som att han säger "Nej" och sedan kan han även lite buga.

Jag älskar min häst otroligt mycket, innan har jag varit för liten att ha egen häst, haft en häst innan honom, men han var inte en bra häst alls, inte för någon egentligen, men det är en annan historia.

BILDER PÅ LJÚFUR



/J






Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Julia Honkavaara
Bor: Göteborg
Ålder: 20

Övrigt: Bloggen handlar om min vardag, fotografering, hästar och allt annat däremellan! Hoppas du kommer finna någonting jag skriver/lägger ut intressant, om inte - synd för dig. ;)




RSS 2.0